Дали некогаш сте биле ограбени?

Дали некогаш сте биле ограбени?

• Да

Гласови: 56 57,7%
  • Не

Гласови: 41 42,3%

• Вкупно гласачи
    97
B

black angel

Гостин
vo skolo togas imav 50 den mi bea edinstveni pari za toj den i u soblekuvalna mi gi digna edna od ranec i trgnav da mu javam na tatko mi i ovaa lele eve gi.po 5 min se vrtam pa gi nema i si gi digna istata i ne gi vidov vise.a ucevme u isti klas.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Си седам јас со тројца другари на кеј , летно време, јули, 3 саат сабајле.Живо пиле немаше. Јас тогаш имав 15 год. И доагаат двајца типци и ни се претставуваат демек од НТШ. И као демек имале информација дека нашите телефони се украдени... Нас ни стана јасно што е работата и таман сакав да се затепам со нив ЗАШТО БЕВ КОПИЉ И БЕВ СТАЕН У НЕКОЈ ОПАСЕН ФИЛМ ете ти од позади доађа еден набилдан целиот истетовиран, и ние си ги дадовме мобилните на проверка и чао пријатно. После испадна дека имало уште тројца во позадина и ако сме се праеле фраери гадно ће сме го наебеле.

Z

ZeroStyle

Гостин
Не не...Ама имаше обид! Јас тие денови си купив бејзбол палка...Си ја напраив цела црна со изолир трака си ја изцртав убао и си ја носев со мене! И навечер од интернет кафе сам се враќав дома по темницине...И наеднаш ми викаат 2ца:Абе серко дој ваму!! А мене палката зад грб под јакната! Ми покажуваат боксирачи демек манги...јас ни два ни три коа го здрвив едниот со палката пупулец доле...И си избегав! После го сонував како лежи раскарварен! :(:(:( Нејќам више никој така да удрам,глупо е чуството...Ама морав...Самоодбрана!:salut:

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
:helou: Pred edno 20 god. mi dojde pred vrata devojce romce ,me molese da mi cisti , se sozaliv i bez da razmisluvam mnogu ja primiv. Cistese okolu tri nedeli navistina bev zadovolna,no cetvrtiot pat i mene mi go ocisti nakitot nekolku fustani i parite za plakanje struja . Nikogas ne ja najdov ,no mi bese dobra pouka vo zivotot.:smir: :smir: :smir:

Член од
25 ноември 2007
Мислења
68
Поени од реакции
0
на работа ми го украдоа новчаникот полн со пари и документи еден ден пред новата година лани.викнав полиција и ја знаеја таа што ме ограби ама без докази не можеа да сторат ништо.сега сум претпазлива а личноста што ме ограби ја раскажав на цел град

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Ден пред испит, учев со саати и си велам, ај да тркнам до продавница, да се излуфтирам и да си купам нешто за јадење. Доаѓам до каса и ја гледам ташната отворена, новчаникот го нема. Прво, не ми беше јасно како е можно, бидејќи сум многу self conscious кога станува збор за такви работи, внимавам постојано.
Дигнав узбуна, отидов позади кај шефот, гледавме на камерите...ништо нема, од таму право во полиција, си пријавив најнормално, си земав записник, па од таму диркент драјв дома, за да откажам дебитни и кредитни картички, банкарски сметки, возачката дозвола, студентски картички, членски книшки, ..... и се' останато на што можев да се сетам, бидејќи indentity theft е најлошо нешто што може да ти се случи.

Нит учење видов, нит одмор, нит сон, нит ништо. Ојдов на испит утредента, се враќам дома и не знам како се случи да ми падне во рака друга ташна. Кога што да видам, новчаникот фино лепо си стои во еден од џебовите. Ми идеше да се фрлам од тераса. :zid:
Па ајмо, оооо рук, пак иста процедура, да ги реактивирам дебитните и кредитните, банкарските сметки, да откажам истрага, итн. итн. Више дара него масло со мојов памет. Не, не ме ограбија, само чафка ми го ограби ак'лов. :nesum:
Ама важно си положив со 87%:smir:

Член од
27 јуни 2007
Мислења
176
Поени од реакции
49
Da i toa poveke pati :icon_frow

Mi go ukradoa novcanikot od tasna so site dokumenti i samo sto si kupiv nov i fala bogu bese prazen samo dvesta denari vo nego mi go ukradoa i toj vo avtobus.

Potoa ni go ograbija stanot dva pati i mi zemaa se sto imav duri i lancence koe go dobiv za krstevka(znaci mozete da zamislite kolku minijaturno bilo i se gledase deka e bebesko).

Taka da sega na psiha mi udara koga treba od doma da izlezam i sekoj pat koga se vrakam mi olesnuva deka nisto ne se desilo.

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Не...(да не се урочам) ама затоа брат ми е магнет за џепароши,и тоа неколку пати,еднаш новчаник,после следуваа 2-3 мобилни,но јебига никогаш не ги најде.

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
Mene licno mi se nema luceno da me ograbat ama na moja drugarka da.

Bevme na "koncert" na Djogani u MKC i drugarka mi ostavi tana na stana i otide da igra ne e vrativme tamu kaj so bese tasnata do 3 saat sabajle koga veke se bese zavrseno i vidovme deka tasnata e na zemja novcanikot i mobilniot go nema a so e uste potragicno drugarka mi imase edno 600 evra za participacija vo toj novcanik. je*i ga ne se ostavaat tolku pari taka sama si bese kriva.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
da mi go ukradoja mobiliot koga bev 5 odd i onaka mob mi bese vtasna a tipot pred toa vide kaj go staviv i jas si sedev onaka i toj se navali demek da gi vrzit patikite i go capna i sprint izbega imase negde 20 godini i sto ke mu napravam jas devojce od 5 odd i vidov ne vidov pocnav da placam:):):)

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Јас не сум бил ограбен само имам изгубено 500 ден и така.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па не,не ми се случило фала Богу нешто такво сериозно...

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
940
Да му се исушат јајцата на тој што ми го украл точакот.
Да!
Мене во средно ми се случи да ми украдат 2-3 учебника, за кои поприлично ми беше криво, но ми беше глупаво од ученик до ученик да проверувам, башка не ми беше потпишан :) После тоа се позајмував, сакам да речам, не купив нов :)

А инаку годинава во август ми го украдоа точакот, претходно 1 година стоеше врзан за гелендерите во зградата, и малку бев мрзлив за возење, и тамам летото кога почнав (по)интензивно да го возам, една вечер околу 2 часот (претпоставувам), некој паметен се качил дури до 6-ти кат и го украл! А претходно во 1 часот се вратив од надвор, и уште беше тука. Го пријавив и во полиција ама не очекувам да го пронајдат.

Не знаев дека сеуште се краделе точаци :) Мислев дека сега се фокусирани крадците на телефони и автомобили :) И како до 6-ти кат се качувал за еден точак :)

Инаку имам 2 пати најдено мобилни телефони, во школо и на улица, тој во школо и го предадов на професорката а тој на улица го оставив, не беа нешто особено :)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Никогаш не ме ограбиле. Додуше еднаш пробаа ама мислам дека повеќе беше од типот - сакаа тепачка. Беше тоа вака... Се враќам од тренинг од џу-џитсу со двајца другари и гледаме двајца помлади од нас (16-17 години) пијани со палици се шетаа и ми викаат да им ја дадам капата (носев една капа како на Индијана Џонс). Ми се избацуваат типциве со палици, корнат на алкохол и јас со другариве му удривме брзо темпо одење (бегање). И ми ја тргаат капата од глава, и ме провоцираат ко демек да се тепам со нив, јас изигравам дипломат (фино ги замолувам - им викам не сакам проблеми) и на крај за дивно чудо ми ја вратија. Мислам дека типциве само сакаа да се зезаат.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Zavcera mi ukradoa dva telefona i nesto sitno pari od rabotnoto mesto. :)
Najmnogu me iznervira toa sto go ostavil glupakot dzebot od jaknata otvoren.
Barem da go zatvorese...mamata.

Kajgana Shop

На врв Bottom