- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Ха, тоа веќе не е карма...У најмала рака може да и помогнам на кармата да ги казне тија шо са ми згрешиле. У името на енергетскио баланс на универзумо.
И тава у најмала рака.....![]()
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Ха, тоа веќе не е карма...У најмала рака може да и помогнам на кармата да ги казне тија шо са ми згрешиле. У името на енергетскио баланс на универзумо.
И тава у најмала рака.....![]()
Зашо на в'ко му е дебел врато? Од карма ли?Ха, тоа веќе не е карма...
![]()
Не, сериозно, идејата за кармата е една од најлузерските кои било кога залутале помеѓу луѓето. Тоа е чиста немоќ. Јас ништо не му можам, но ќе го стигне кармата. Сто посто...Зашо на в'ко му е дебел врато? Од карма ли?![]()
Не, сериозно, идејата за кармата е една од најлузерските кои било кога залутале помеѓу луѓето. Тоа е чиста немоќ. Јас ништо не му можам, но ќе го стигне кармата. Сто посто...
Баш ме интересира како ја замислуваат кармата. Како некоја космичка сила која пишува плусеви и минуси и потоа реагира?![]()
Така има логика, затоа што животот е срање по дифолт, па порано или покасно секого ќе го стигне нешто лошо, па потоа лузерот може да ликува дека кармата го стигнала другиот.Не, напротив, кармата произлегла од самото нејзино "постоење".
Оти шансите некому да му се случи нешто лошо се големи, it's bound to happen, па така еј види, он ме заеба, го стигна лошо..
Пак патетично, ама не до толку како што ти дедуцира.![]()
Сталин индивидуално е бил ного добар човек. Исто како и Хитлер. Ако ги питаш најблиските соработници, сите до еден ќе ти кажат оти е бил одличен и културен шеф.Дали Сталин, кој умрел на 74 годишна возраст од инфаркт во удобноста на неговата луксузна резиденција, го стигнала кармата? Или во следниот живот ќе го стигне, по реинкарнацијата?![]()
Сталин бил дел од машинеријата, дел од запчаникот. Системот создавал чисто зло. Ако не бил Сталин, ќе бил некој друг, кој ќе се однесувал исто како него. Не дека го оправдувам Сталин, но треба од една поширока перспектива да се анализира злото...Сталин индивидуално е бил ного добар човек. Исто како и Хитлер. Ако ги питаш најблиските соработници, сите до еден ќе ти кажат оти е бил одличен и културен шеф.![]()
Сталин индивидуално е бил ного добар човек. Исто како и Хитлер. Ако ги питаш најблиските соработници, сите до еден ќе ти кажат оти е бил одличен и културен шеф.![]()
Ако не си ја читал, прочитај ја од Солнежицин - Еден ден од живото на Иван Денисович па ќе видеш дали Сталин е крив за неговата лична несреќа.
Јасно, но кармата е релативна и апсолутна истовремено (оди најди му го крајот). Па така, се прашувам дали некој што поминал две децении во сибирски гулаг, чувствува дека космичката правда е задоволена.
Ох дали Сталин е бил злобен е доста дискутабилно. За 150 милиона супер, за 2-30 милиона не толку супер. И саа кој е тај шо ќе измере позитивната и негативната карма?Сталин бил дел од машинеријата, дел од запчаникот. Системот создавал чисто зло. Ако не бил Сталин, ќе бил некој друг, кој ќе се однесувал исто како него. Не дека го оправдувам Сталин, но треба од една поширока перспектива да се анализира злото...