- Член од
 - 19 март 2011

- Мислења
 - 18.984

- Поени од реакции
 - 40.198

У најмала рака може да и помогнам на кармата да ги казне тија шо са ми згрешиле. У името на енергетскио баланс на универзумо.
И тава у најмала рака.....![]()
Ха, тоа веќе не е карма...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
У најмала рака може да и помогнам на кармата да ги казне тија шо са ми згрешиле. У името на енергетскио баланс на универзумо.
И тава у најмала рака.....![]()

Ха, тоа веќе не е карма...
![]()

Зашо на в'ко му е дебел врато? Од карма ли?![]()
Не, сериозно, идејата за кармата е една од најлузерските кои било кога залутале помеѓу луѓето. Тоа е чиста немоќ. Јас ништо не му можам, но ќе го стигне кармата. Сто посто...
Баш ме интересира како ја замислуваат кармата. Како некоја космичка сила која пишува плусеви и минуси и потоа реагира?![]()

Не, напротив, кармата произлегла од самото нејзино "постоење".
Оти шансите некому да му се случи нешто лошо се големи, it's bound to happen, па така еј види, он ме заеба, го стигна лошо..
Пак патетично, ама не до толку како што ти дедуцира.![]()
Дали Сталин, кој умрел на 74 годишна возраст од инфаркт во удобноста на неговата луксузна резиденција, го стигнала кармата? Или во следниот живот ќе го стигне, по реинкарнацијата?![]()

Сталин индивидуално е бил ного добар човек. Исто како и Хитлер. Ако ги питаш најблиските соработници, сите до еден ќе ти кажат оти е бил одличен и културен шеф.![]()
Сталин индивидуално е бил ного добар човек. Исто како и Хитлер. Ако ги питаш најблиските соработници, сите до еден ќе ти кажат оти е бил одличен и културен шеф.![]()
Јасно, но кармата е релативна и апсолутна истовремено (оди најди му го крајот). Па така, се прашувам дали некој што поминал две децении во сибирски гулаг, чувствува дека космичката правда е задоволена.
Сталин бил дел од машинеријата, дел од запчаникот. Системот создавал чисто зло. Ако не бил Сталин, ќе бил некој друг, кој ќе се однесувал исто како него. Не дека го оправдувам Сталин, но треба од една поширока перспектива да се анализира злото...