Дали би прифатиле да се смените за некого?

Член од
13 јули 2007
Мислења
45
Поени од реакции
1
зависи за кој и зависи до која граница,ако треба да се сменам за нешто што и сама знам дека не ми е ок може да пробам,пред се заради самата себе.

Д

ДаркхарТ

Гостин
Ако некому му значиш никогаш нема да те натера да се смениш.Тој што те почитува и сака ке те сака и почитува со твоите маани и доблести.Јас еднаш се сменив и тоа се сменив многу затоа што сметав дека вреди.Но касно сфатив дека не вреди да се смениш за никој.Колку и да се менуваш нема да биде задоволен.Биди тоа што си.Биди свој и не оди по ничиј памет.

I

InF3cTeD

Гостин
а и да пробаш да се смениш за некој тоа нема да трае долго..сум пробал да се сменам многу пати заради саканата ми личност ама сето тоа траело највеќе една недела...таков сум каков шо сум и колку и да сакам или сакаме неможе да се смениме колку и да се трудиме

M

M del Mar

Гостин
Можеби би променила некои карактерни мани кои што и самата си ги имам увидено, али во целост нема шанси, кој ме сака ваква ме сака, кој не ич не ми е гајле :pipi::helou:

Член од
23 септември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Не, бидејќи еднаш направив таква грешка, се сменив тотално само за да угодам на една личност. Сепак, не вреди :wink:

S

smart ass

Гостин
никогаш...јас сум unique истото го мислам и за другите...биди ТИ поарно отколку да бидеш Робот или имитатор.

Член од
23 септември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
toa koga si napalen...inaku bi se smenil prvensveno koga JAS ne ;inam odnosno koga problemot e Ocigledno kaj mene.Inaku ne se menjam sepak sakale ili nekele nie se menjame luge sme.
Точно дека се менуваме, но се менуваме поради околностите, а не поради некој на кој што не му одговарало тоа што ти пушиш или размислуваш поинаку. Пример: и на двајцата нешто ви смета, а се сакате, сакате врската да продолжи. Ако таа одбива да се промени а го бара од тебе тоа, дали навистина ТИ ќе бидеш оној кој ќе се промени? Чисто, не верувам. :back:

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
па шо знам... би се сменил...али не драстично...сепак си имам свое јас..мора да се најде некој компромис така? :)

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Секако би се сменил поготово ако е промената добра за мене. Малку се тие кои се способни да ти ги укажат грешките во карактерот а уште помалку тие кои ќе ти помогнат да ги поправиш.

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Не би. Можеби некои ситници кои му/и пречат, некои мои лични маани може да ги променам за да му/и удоволам...но, менување на целосната моја личност и карактер и да сакам не би можела да го сменам, бидејќи би сакала да ме прифатат онаква каква што навистина сум, каква што ме запознале на почетокот. Тоа е вредноста и ценење на различниот карактер, а не прилагодување на кому како ќе му одговара. Што би било кога сите би се менувале според нечии критериуми? Тогаш таа личност нема свое лично размислување и ја губи вредноста.

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Викаат дека со човек можеш да се разбереш и да живееш во склоп на една заедница само ако ги прифатиш неговите маани и доблести.Сепак човек не е човек ако нема и лоши страни во својот карактер.Карактерот се стекнува со годините така да мое лично мислење е дека тој не се менува.Не за џабе е онаа поговорка `Вук длаку мења,али чуд никада.`

До сега никој не побарал од мене да се сменам а и јас не сум побарала од никој такво нешто!Ако дојде до не согласност тоа може да се реши со муабет.Ако ми семета нешто кај некој обично го нагласувам тоа и едноставно барам да не е зачестено и да не се повторува,а личноста да го искорени тоа не верувам и обратно!Моите две најголеми мани се тврдоглавоста и инаетот,многу ретко се воздржувам за овие две особини ама луѓето околу мене се веќе навикнати ,а тоа многу ми помага!Понекогаш и губат трпение кога се работи за тоа,ама зошто им значам се е многу полесно,се разбираме меѓусебно и се сакаме:pipi:

И заклучок...и да сакам не би можела да ги сменам моите особини колку и да се трудам!А до сега не сум сакала за никој да се сменам,кој ме сака,ќе ме сака таква каква што сум!Ако сум поинаква тогаш не сум онаа истата Марија!

Член од
26 септември 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
nikako!!!!da se smenis radi nekoj drug (bilo koj neka bide toj drug)ne doaga u predvid!!zatoa sto togas ne bi bila jas toa bi bila licnosta kakva saka da bidam covekot sto saka da me smeni sto e ednakvo na nepoznat za mene:))))bidete si svoi sekogas i koj ve prifaka takvi kako sto ste e toj sto vistinski ve saka se drugo e vestacko:)))

Kajgana Shop

На врв Bottom