Види Пикасо, навистина е в ред да си ја сакаш својата држава и својот народ, но треба да ја сакаш и почитуваш и државата во која живееш и која ти дава леб на маса. Нашите држави имаат проблем со ѓупциве и треба од двете страни да се изнајде начин како ќе куртулиме, оти како сме тргнале не ќе е на арно!
Aвтору, во име на најсветото и најбожественото те молам кажими што мислеше за ова?
Види Пикасо, навистина е в ред да си ја сакаш својата држава и својот народ
Македонија и сите народи во неа?
но треба да ја сакаш и почитуваш и државата во која живееш
Македонија? КОНТРАДИКЦИЈА? Шо сака авторот да каже со ова? После..
и која ти дава леб на маса.
Јас колку што знам за себеси државата никогаш ми нема дадено леб дома на маса, т.е. не ми има дадено во најлон, а камоли на маса дома. Глупост, онака маалски дечурлана муабет.
Нашите држави имаат проблем со ѓупциве
Не познавам јас Ѓупци, познавам РОМИ, а кои патем тие НАШИ држави? Оваа во која живееме и јас и ти, патем е и моја и твоја. Друга немам јас. Ова тука, е моја, и твоја, и заедно ќе живееме и ќе ја конфигурираме.
Мене искрено не ми е гајле дали Албанија ќе влезе во ЕУ или не, не сакам мојата држава, Македонија, да биде на ист лис заедно со државите кои се залагаат сега да смениме се`. Не ми е гајле ниту што Албанија е во НАТО, искрено ние многу помогнавме, а ако тие не знаат да го почитуваат тоа не е наш проблем.
Ова е без везе муабет, небитен.
Од кога ВАС не ви е гајле за Албанија?!
Јас сум јас, не сакам да ми персираш. Фала.
Нели пред некој ден имаше на вашите телевизии детален опис на границите на „природна“ т.е. голема Албанија
Хаха, шо врска има ова со НАТО, ЕУ, ГРЦИЈА, попречување, ембарга итн.
Некако матен тип си, појасно зборај, за да те разбери и Бог.