Горан Пандев

Член од
14 октомври 2009
Мислења
431
Поени од реакции
295
Се читаш ли самиот себеси... Прво ме прашуваш едно потоа одговараш дека Азамоа не разбира македонски...
И ајде за крај јас ти одговарам А судијата знае...
И уште еднаш еве ти го клипот од Вучинич
И ти ми велиш судијата не го слушнал и ти го давам клипот од Пандев за да го видиш растојанието меѓу Вучинич и судијата и Пандев и судијата
И повеке немам намера да се расправам со тебе кога и ти самиот незнаеш што зборуваш
Значи дојдовме до заклучок дека и Вучиниќ како и Пандев требало да добие црвен картон, а од која причина не го добил не се знае (не го слушнал судијата, имал друг критериум, Јуве наместил:D итн.)...

Сега останува да видиме дали судијата ќе биде казнет за "грешката" од страна на ФИГЦ или не. Мене лично не ме интересира тоа а гледам ти си заинтересиран па можеш да прочепкаш низ нетов и да видиш дали е казнет.:)

И за другиве што коменттирале претходно, пеналот е чист ко солза а исто и црвениот на Зунига.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
Значи дојдовме до заклучок дека и Вучиниќ како и Пандев требало да добие црвен картон, а од која причина не го добил не се знае (не го слушнал судијата, имал друг критериум, Јуве наместил:D итн.)...

Сега останува да видиме дали судијата ќе биде казнет за "грешката" од страна на ФИГЦ или не. Мене лично не ме интересира тоа а гледам ти си заинтересиран па можеш да прочепкаш низ нетов и да видиш дали е казнет.:)

И за другиве што коменттирале претходно, пеналот е чист ко солза а исто и црвениот на Зунига.
Реков неколкупати никогаш не напишав дека натпреварот е наместен од Јуве... ФИГЦ веке ја изрече казната за Пандев кој веке од вчера е во Македонија... Пандев нема да игра во првото коло од Калчото, а за судијата ама ич не ме интересира... За Зунига реков дека е заслужен вториот жолт како и сите на форумов, но спорен е моментот пред тоа дали имаше фаулт врз Зунига... За пеналот кога ја видов снимката видов убаво дека е чист пенал и никогаш не го негирав, туку само реков дека е сомнителен и моето мислење беше насочено за другарот за кој Струмица е село и за кој бидејки на аватарот ми пишува Струмица 2005 сум роден 2005 година...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Дали на Вучиниќ му дадоа црвен картон или го казнија по прегледот на снимката? Се мислам дека беше казнет по тоа а не за време на натпреварот, зашто очигледно судиите не знаат српски.
И смешни ми се фановиве на Јуве, сите видовме дека не е за црвен, овие запнале дека е заслужено и се обидуваат да внесат фора дека сите ги хејтаме Јуве и дека сме љубоморни. Победивте, ете, ама признајте некад очигледни работи коа ви се во корист. Исто како од Барса фановите кои не признаваат дека Бускец и другите глумат фаули...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Дали на Вучиниќ му дадоа црвен картон или го казнија по прегледот на снимката? Се мислам дека беше казнет по тоа а не за време на натпреварот, зашто очигледно судиите не знаат српски.
И смешни ми се фановиве на Јуве, сите видовме дека не е за црвен, овие запнале дека е заслужено и се обидуваат да внесат фора дека сите ги хејтаме Јуве и дека сме љубоморни. Победивте, ете, ама признајте некад очигледни работи коа ви се во корист. Исто како од Барса фановите кои не признаваат дека Бускец и другите глумат фаули...
Не го казнија Вучинич.Знам Ибра беше казнет заради пцуење,а кај црногорецов се направија слепи.

п.с Сте нашле со кого да се објаснувате. :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
1. Вучинич мислам дека не доби за таа ситуација. Мислам дека чекав през недела да го средат оти имаше некој интересен меч следното коло ама не доби казна.
2. Дали е за жолт или црвен е прашање шо сака да напрај судијата. Според мене е за санкција и она на Пандев и она на Вучиниќ. Не смеј судијата да му дозволи на ниту еден играч да излези од контрола. Деца гледаат и овие треба за пример да бидат. Мислам дека имало бааги случаи откако ќе направи играчот циркус после да се извинва, дали под притисок на федерација или клуб е небитно.
Како и да е дали гледаат деца или не важно е судијата да држи контрола над утакмицата. Играчите не смејат премногу да приговараат и да се расправаат. Разумна дискусија за да се расчисти нешто прифаќам ама онакво понашање не смее да се толерира оти во следната ситуација нешто пак ќе избега од контрола.
За црвен кај наполи прашање на време беше кога ќе го лапнат. Цел меч беа груби. Како што кажа и самиот маркизио, ако судијата совреме почнеше да дели жолти за сите прекршоци наполитанките малку ќе се смиреја. Ова со Пандев и Зунига беше веќе врв на нивната фрустрација двапати да губат водство.
3. Критичен момент според мене зошто Пандев беше исклучен. (Види го движењето на карлицата, (штета шо доцна го лови камерата) мислам дека пцуењето беше и малку зачинето :D )
4. Јасно е како ден дека неколку години наназад ФИГЦ смрди на сите полиња и дека судиите се катастрофа. Ова не е ни прво ни последно небалансирано судење. Да не се враќам наназад колку Јувентус бил оштетуван последните години на ваков начин.
Да скратам.
Мое мислење е: Тотално ја оправдувам одлуката на судијата да го исклучи. (Да исто и Вучинич требаше да е санкциониран за пцуењето)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
А за голот од офсајд на Дел Пиеро против Палермо?
A чистиот гол на Пепе против Џенова сезонава кој беше поништен поради офсајд?
Да не ја труеме темава, ама вака можеме до недоглед да идеме.

D

draft

Гостин
A чистиот гол на Пепе против Џенова сезонава кој беше поништен поради офсајд?
Да не ја труеме темава, ама вака можеме до недоглед да идеме.
Абе го измислив тоа, за дечкото да гледа видеа од мечеви меѓу Јувентус и Палермо и да го бара офсајдот. Секоја спорна одлука во корист на Јувентус ја бранеше како животот да му зависи од тоа, па мислев и ова ќе отиде да го бара за после да го брани Дел Пиеро. Да ќарам малце на време, ептен напињаше на темава.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.374
Поени од реакции
12.800
Ви ја заклучија темата Сериа А.Сега тука ли ке се расправате????? :facepalm:

отворете нова тема само со Јуве-Наполи дебата и таму препукувајте се

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Јас не знам зашто Dark King i Tiveriopol скокаат ко врапци а не ја гледале утакмицата ... Пандев имаше испад и во првото полувреме и во второто, а си доби картон во 84 минута кога веќе му се смачи на судијата да биде пцуен или нападнат сеедно .. Е сега грешка е на судијата што претходно во прво полувреме не го казни со жолт за да биде после повнимателен Пандев ...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ај дискусијава да ја продолжите во Серија А не би било лошо.

Пандев најверојатно нема да игра на првите 2-3 натпревари од Серија поради картонот.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
2 натпревара е суспендиран Пандев. Мацари и Зунига по еден. :facepalm:
Поднесени се жалби.
Мислам дека некоја од федерациите ако ги одбие жалбите како неосновани си додаваше уште по еден меч гратис.

Kajgana Shop

На врв Bottom