Па крајната поента на бојкотот ако сум сфатил добро е некој да научит некоја лекција, нели? А за да се научит лекција, точно е дека не требит да се бојкотирет моронизми кои некогаш се единственото нешто за кое некој се фаќат во пуста желба да дискутират, ама и незначит дек требит то ниво на култура да се терат до крај.
Да не должам, не го одбанирвам, а ти кој мислиш дек заслужил бан - обавезно да му го поделиш. Зш ак беше само сеир и заебавање темава, не требит Марјан ил ти ил јас ил некој петти да си валкаме имиња со обеќавања и најави за сериозност. Ак е озбилна, нек е озбилна.
А пак ќе речам, имајќи ја во предвид крајната цел на бојкотот (значит не сметам дека е его трип или тестирање на можноста за промена на македонскиот биоритам - или пак одење во склад со истиот , со помош на медиум) рачунам дек ќе прочитам издржани мислења, коментари, можда и совети покрај поплаките, а фала богу и пофалби. Без сите опфатени наведени делој, немојт да се сфатит нити едно мислење ко искрено и со најдобри намери.
И мене МИ е гајле за бојкотов (кој иако како форма баш не ми е најјасен ил несакам да се случвит воопшто) зш мене ме болит некој, посебно некој шо го ценам да се жалит за филмот шо му го праел мојот град до то ниво за да сакат, обеќават и малтене се заканвит за некакви реперкусии догодина - значит ужасно големо ниво на нервоза према градот во кој сум се родил и ќе умрам. Е, то ми сметат и ме болит.
И знам шо требит да се напрајт, ама "сам" неможам нишчо... А "вие" , прајте нешчо трето.
То е. Да оцпујам ак не пак, да ме банираш и мене од тема Дарко?
Ионака ме мачит...