Z
ZeroStyle
Гостин
Ама интересно на темава е што сега стружани користат прилика и ги напаѓаат охриѓани и се нудат они као алтернатива. Опасни сте еј
Абе не е муабето за шема, не е ни за пари ни за ништо. Убо се прај муабето дека конкретно е за понашањето и НЕуслужливоста. Ако е за шема, еве јас сум од Прилеп 19 години, цел живот сум в чаршија вејче преку гла ми е, истите лујџе сме чаршија истио муабет, истите деца - разбираш? Сигурно слично е и кај вас - Битола. Арно ама, конкретно тие сите деца мисла дека е шема да појдиш Градиште во некој смрден камп да даваш 350 денари дневно за смештај а нема кај да извршиш нужда во радиус од 100 километри, во најблиската продавница кроасан е 45 денари со гратис отерување упм од продавачо. Еве ти Филип, учиш Бугарија, барем колку толку имаш контакт со лујџето. Прашај ги како е кај нив по туристичкиве места. На пример јас одам 3 години со ред во Поморие. Местото е мало, ама има и забава, има и кафани, и ресторани и се. И е ПРЕТЕРАНО евтино и ПРЕТЕРАНО услужливи се. На пример конкретна ситуација, во близина кај шо бевме лани сместени ( 15 е**ни метри од плажа, која шо е лудила ) има супермаркет. Е сега во супермаркетов 0.5 л Туборг ти е 0.9 лева или 28 денари. Compare со то шо Хајни 10 л буренце ти е 25 лв, исто во туристичково место. Продавачкава, абе милина. Се скапавме муабети од кај сте шо сте, зошто сте. Колкав си, женски, сестри, деца абе не знам сине понашање на ниво. Во дисково исто, шанкеркиве абе како сте ова она не знам ти кажувам преубо. Исто еве морам да го напрам муабетов, за Грција. Јас конкретно да не е Грција, нема леб да јадам зато многу многу не јадам и не плукам. Таму сум запознал еден куп лујџе, од кои шо помал дел беа супер, абе и македонски да ти зборни и да ти се најди и за фудбалче и за се, ама сепак поголемио дел се клети, исто ко политикана нивна. Грција имам престојувано во кампои, се наврајчам со муабетов со Градиште. Градиште еднаш имам појдено и ко видов (мислам дека имам спомнато во минативе постои) ДРВО на плажа, АБЕ ДРВО пичка му материна на шо личи то ми се згади живото. А ваму брат, во кампов во Грција така ЧИСТО, така мирно WiFi, 24h продавница, аптека.. Рент-а-мото, рент-а-бајк и ол инклудед лудила, шо ако си Македонец, ко за парите си добиваш то шо треба, наспроти негде на друго место. Уствари, знајш шо?Па да де вие сте тие што ја прават шемата, ве заборавив јас вас извини.:uvo:
Продолжете си со дискусија .
Знам Марко , каков е муабетот ова година и уште повеќе е средено , јас за таму ич не правам проблем, ама не е до мене одам со поголемо друштво и ај разбери се за да излезиш надвор, едно ми пиштат визи ке им требале незнам што , а и не е никаков проблем тоа , ама неможиш тоа е тоа, да е до мене не ни одам ич Охрид, едно смачено ми е друго усклуга нема трето истите луѓе, ама неможиш да се разбериш со 10 души дека е така ( муабетот му е каде сите таму ние)Абе не е муабето за шема, не е ни за пари ни за ништо. Убо се прај муабето дека конкретно е за понашањето и НЕуслужливоста. Ако е за шема, еве јас сум од Прилеп 19 години, цел живот сум в чаршија вејче преку гла ми е, истите лујџе сме чаршија истио муабет, истите деца - разбираш? Сигурно слично е и кај вас - Битола. Арно ама, конкретно тие сите деца мисла дека е шема да појдиш Градиште во некој смрден камп да даваш 350 денари дневно за смештај а нема кај да извршиш нужда во радиус од 100 километри, во најблиската продавница кроасан е 45 денари со гратис отерување упм од продавачо. Еве ти Филип, учиш Бугарија, барем колку толку имаш контакт со лујџето. Прашај ги како е кај нив по туристичкиве места. На пример јас одам 3 години со ред во Поморие. Местото е мало, ама има и забава, има и кафани, и ресторани и се. И е ПРЕТЕРАНО евтино и ПРЕТЕРАНО услужливи се. На пример конкретна ситуација, во близина кај шо бевме лани сместени ( 15 е**ни метри од плажа, која шо е лудила ) има супермаркет. Е сега во супермаркетов 0.5 л Туборг ти е 0.9 лева или 28 денари. Compare со то шо Хајни 10 л буренце ти е 25 лв, исто во туристичково место. Продавачкава, абе милина. Се скапавме муабети од кај сте шо сте, зошто сте. Колкав си, женски, сестри, деца абе не знам сине понашање на ниво. Во дисково исто, шанкеркиве абе како сте ова она не знам ти кажувам преубо. Исто еве морам да го напрам муабетов, за Грција. Јас конкретно да не е Грција, нема леб да јадам зато многу многу не јадам и не плукам. Таму сум запознал еден куп лујџе, од кои шо помал дел беа супер, абе и македонски да ти зборни и да ти се најди и за фудбалче и за се, ама сепак поголемио дел се клети, исто ко политикана нивна. Грција имам престојувано во кампои, се наврајчам со муабетов со Градиште. Градиште еднаш имам појдено и ко видов (мислам дека имам спомнато во минативе постои) ДРВО на плажа, АБЕ ДРВО пичка му материна на шо личи то ми се згади живото. А ваму брат, во кампов во Грција така ЧИСТО, така мирно WiFi, 24h продавница, аптека.. Рент-а-мото, рент-а-бајк и ол инклудед лудила, шо ако си Македонец, ко за парите си добиваш то шо треба, наспроти негде на друго место. Уствари, знајш шо?
Џабе че прајме муабет, ко далеку сме од реалноста.
Јасно ми е, јасно ми е за тие шо стварно се послаби финансиски да реча виза, пат, блабла ова она. Арно ама ситуацијава. Другар имам има пари, појче од доволно. И муабетов кој е, дај иди да одиме заедно на одмор негде. Абе сине, Градиште.. Градиште.. И шо, му велам биди барем реален зошто одиш таму? Да те вида истиве оттука? Да шемиш некое 14 годишно дека шема че бидиш таму? Не бе, џабе е муабето. Јас да имам уште еден да иди со мене, че се позајмам пари и Лас Вегас че заминам.Знам Марко , каков е муабетот ова година и уште повеќе е средено , јас за таму ич не правам проблем, ама не е до мене одам со поголемо друштво и ај разбери се за да излезиш надвор, едно ми пиштат визи ке им требале незнам што , а и не е никаков проблем тоа , ама неможиш тоа е тоа, да е до мене не ни одам ич Охрид, едно смачено ми е друго усклуга нема трето истите луѓе, ама неможиш да се разбериш со 10 души дека е така ( муабетот му е каде сите таму ние)
Муабетот со шемата беше друго .
И то е шо ќе прајш, мала држава сме Балкански менталитет, земи ги парите заеби го , е не се прај така бизнис, еднаш ќе го заебиш другиот , амам по некое време двапати си заебан ти.
Не напишав тоа, препрочитај, напишав дека нема потреба да копираат. А сега тебе што те издупиле и бил глуп и не си реагирал, тоа си е твој проблем.До чичко Никола. Мислам дека те прочитав да пиша, дека копираат во Охрид со услугите...
ХЕХЕ :pos2:Тоа што услугата во Охрид е лоша е што градот(селото) нема традиција во однос на туризамот. Според кажувањата на мојата газдарица која долги години работела со извидниците во Охрид, што било одење на плажа па тоа Охриѓаните го дознале за време на втората светска војна кога странските војници оделе на езерото да се избањаат а тогаш плажите биле трски. Затоа не се надевајте дека ќе добиете добра услуга во Охрид и плус се доста мрзливи и тешко прифаќаат критика
Е немам таква навика да се расправам ако не ми одговара нешто, туку мирно го прифаќам, знам дека не треба така за некои работи ама здравје сеа, помина то време.Не напишав тоа, препрочитај, напишав дека нема потреба да копираат. А сега тебе што те издупиле и бил глуп и не си реагирал, тоа си е твој проблем.
Само прајте го банерот побрзо и почнете со потпишвењето петиции, ќе поминит сезонава.Точкест, чекам банер со димензии 200х500 со порака за бојкотот.
Нека биде анимиран по можност и со охридски чкарт мотиви. Мора да се објави на главната страна на форумов, а можеби и на порталот.
Ти благодарам
Охриѓаните да копираа услуга ќе имаше туризам. Затоа, услугата во Охрид е уникатна, затоа што ја немаНе напишав тоа, препрочитај, напишав дека нема потреба да копираат. А сега тебе што те издупиле и бил глуп и не си реагирал, тоа си е твој проблем.
Не бе, не е банерот за сезонава. Масовната кампања е наменета за догодина, сезона 2009, има време до тогаш, не се секирај. Ќе се поработи убаво на свеста, цела година е пред насСамо прајте го банерот побрзо и почнете со потпишвењето петиции, ќе поминит сезонава.
Викендов беше полно Срби и Скопјани, ама имат уште надеж да ги разубедите тие шо планирет да дојдат.
П.С И еден банер да напрајте за промоција на скопскиот туризам на 55 степени во Броз кафе на Партизанска.
Ееее брачка преиспитај се со цените малку, не туку билдај колку да напишиш нешто.eh more ohridzance vaka li be evropa be ...kafe (polcasovno cekanje) 80 den milka 80 (demek specjalno mleko) koka kola limenka 50 den(so voda od Himelaite)Pomfrit u sendvicara samo za hamburgeri ,taksi po cena za rel od 5 khm od 300 den ZS ? ZS Vrnit? .....turizam ...WTF??? Ako
Не е можно тоа оти сме во предност, до езерото ; )Зошто Охрид би бил на крајот на краиштата туристички град? Нека си биде ко Битола, Прилеп, Струмица и сите на раат.
Ќе се поработи убаво на свеста, цела година е пред нас