Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.
J

Johnny Stulic

Гостин
Па околу тоа мислев..Види сега со никаква услуга преполн е градот, замисли што ќе биде ако се однесуваат како треба. Јас би замолил да се понекултурни и понеуслужливи бидејќи што е многу многу е од туристи.
:pos: :pos:
Да да во фазон на Франци Блашковиќ и Горе Уши Винету лига за борба против туризмот демек да не ги реметат природните богатства на Истра невоспитаните туристи ,добра ти е идејава мада на Франци никој не му зема за зло пошто е авангарда.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ме нервира што темава прерасна во "Јас да бев Охриѓанец,вака и вака".

Она што е факт,дека напињаат со цени и арогантност зашто им се може.
И вие да бевте на тоа место,ќе праевте исто,затоа не мора да давате морални коментари.Ќе биде штета да се сврти темата на муабети како,метафора,ја да бев политичар,немаше да крадам:kesa:

Им се може,затоа и се такви.
Целта на бојкотот е специфично да ги удриме каде што ќе ги боли,финансиски,а не со мали приказни за деца.

Колку од нас реално нема да одат во Охрид годинава од сите што мрчат?
Ја,Acid и Мистик?

Некој друг,онака случајно?
Ја не идам у Охрид. Ќе идам у Љубаниште. :smir:

don PASCAL

Tne last Don Protected By the Mafia..
Член од
2 октомври 2007
Мислења
647
Поени од реакции
19
:tapp::tapp: нема одење значи

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Не до парите колку до услугата.

Типичен пример за погрешен човек на погрешно место е чуварот на капијата на Самоиловата тврдина.

99% од времето пијан и нервозен затоа што го задолжиле да наплаќа по 20 ден. влез, а нема ситно.

:pos2:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Не до парите колку до услугата.

Типичен пример за погрешен човек на погрешно место е чуварот на капијата на Самоиловата тврдина.

99% од времето пијан и нервозен затоа што го задолжиле да наплаќа по 20 ден. влез, а нема ситно.

:pos2:
Па нека наплаќа покрупно.
Инаку Солид.
Покажи бе солидарност. И тие се Македонци. Нека се подискапат малу.
Мене ми е чудна целата дилема, ама ај реков кога сум почнал да продолжам.
Сите сме Македонци. Сега пазарна, непазарна логика, не е Македонија некоја голема држава, па да има конфликт меѓу провинции. Шака народ сме, едни од други зависиме.
Ова е племенско групирање.
Бидејќи кој е виновен за немањето на контрола, за нехигиена, немање задоволителни услови (кафето на батката погоре).
Локалната власт? Државата? Муштериите кои не се бунат туку примаат?
Како одат тие работи.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Па нека наплаќа покрупно.
Инаку Солид.
Покажи бе солидарност. И тие се Македонци. Нека се подискапат малу.
Мене ми е чудна целата дилема, ама ај реков кога сум почнал да продолжам.
Сите сме Македонци. Сега пазарна, непазарна логика, не е Македонија некоја голема држава, па да има конфликт меѓу провинции. Шака народ сме, едни од други зависиме.
Ова е племенско групирање.
Бидејќи кој е виновен за немањето на контрола, за нехигиена, немање задоволителни услови (кафето на батката погоре).
Локалната власт? Државата? Муштериите кои не се бунат туку примаат?
Како одат тие работи.
Немат никаква врска со слидарност ова или какво било племенско групирање.Се работи за чист бизнис.Охрид има можности за елитен туризам.Јас велам подобро 1000 туристи кои ќе трошат по 30 000 денари отколку 30 000 туристи кои ќе трошат по 1000 денари.:toe:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Немат никаква врска со слидарност ова или какво било племенско групирање.Се работи за чист бизнис.Охрид има можности за елитен туризам.Јас велам подобро 1000 туристи кои ќе трошат по 30 000 денари отколку 30 000 туристи кои ќе трошат по 1000 денари.:toe:
Абе дека си, си во право. Јас така подобродушен пристап имам кон работите, можеби бидејќи немам врска со издавање соби и слично, но сигурно кој си има мисли поинаку.
Може и понатаму така да стане. Да се истребат тие со помали можности, со подигнувањето на нивото на се.
Здравје.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Ти ако немаш подобар избор за невеста од odmazni4ka, би ја земал за жена по секоја цена?
Јас не. Туку би барал подобар или пак би и дал некој совет за разубавување :wink:
абе ова слика ќе бит ко ќе му прајте кврц кврц на форумов???:vozbud::vozbud::vozbud:

Јас велам подобро 30 000 туристи од кои 20 000 ќе се женски отколку 1 000 од кои 200 ќе се женски..:vozbud::vozbud::vozbud:
п.с. ова како чоек шо живејт во охрид и не го засегат угостителско-сместувачко-ограбувачка дејност:toe:

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Кампањава е според мене големо срање.Не дека ги бранам охриѓани,ама имаше кампања да не се оди во грција,па пак си ги пакуваат куферите курви и педери и си одат и никому ништо.Фатете се за нив а не за охриѓаниве...

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Кампањава е според мене големо срање.Не дека ги бранам охриѓани,ама имаше кампања да не се оди во грција,па пак си ги пакуваат куферите курви и педери и си одат и никому ништо.Фатете се за нив а не за охриѓаниве...
ТОЧНО ТАКА, ВИЕ ТУКА СЕ КАРАТЕ СО КОЈ ЌЕ ОДИ ЗА ОХРИД КОЈ НЕ А ПОЛА МАКЕДОНИЈА ПРЕДАВНИЦИ КЛЕТИ СИ СПАКУВАА КУФЕРИТЕ И АЈТ ВО ГРЧКА. ЕПА ИЗВИНЕТЕ АМА МИСЛАМ ДЕКА ДЕЧКОВО Е ВО ПРАВО.

СЕ НЕРВИРАМ ВАКА ШТО НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ НИКОГАШ НЕМА ДА БИДЕМЕ СЛОЖНИ СИТЕ ЗАЕДНО И ЕДНАШ ЗАСЕКОГАШ ДА ИМ ДОКАЖЕМЕ НА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ ДЕКА И НИЕ СМЕ ЛУЃЕ И ДЕКА ПОСТОИМЕ.

КОЈ НЕ ИДЕ У ОХРИД НЕКА ИДЕ У ГРЧКА МОЖДА К*Р ЌЕ МУ ДАДАТ МАЛАЃИВЕ.

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Абе на кого му е убо...нека си идет во Охрид, а на кого НЕ му е убо...ич нека не идет!!!
А за тие што се прават мангупи важи следново:
Како што ќе свириме така ќе играте...а ако не ви се допаѓа орото...ич да не се фаќаш да играш...или со други зборови МАРШ!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom