Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Тоа што услугата во Охрид е лоша е што градот(селото) нема традиција во однос на туризамот. Според кажувањата на мојата газдарица која долги години работела со извидниците во Охрид, што било одење на плажа па тоа Охриѓаните го дознале за време на втората светска војна кога странските војници оделе на езерото да се избањаат а тогаш плажите биле трски. Затоа не се надевајте дека ќе добиете добра услуга во Охрид и плус се доста мрзливи и тешко прифаќаат критика

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Точкест, чекам банер со димензии 200х500 со порака за бојкотот.
Нека биде анимиран по можност и со охридски чкарт мотиви. Мора да се објави на главната страна на форумов, а можеби и на порталот.

Ти благодарам :)

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Не е тешко невозможно е за услугата .... ај му даваме по 70 денари за мало макијато ( јбг туристички цени ) и треба 10 пати да му речам дечко вода со мраз ако може и ќе добиеш на крај вода ......... ама без мраз :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Тоа што услугата во Охрид е лоша е што градот(селото) нема традиција во однос на туризамот. Според кажувањата на мојата газдарица која долги години работела со извидниците во Охрид, што било одење на плажа па тоа Охриѓаните го дознале за време на втората светска војна кога странските војници оделе на езерото да се избањаат а тогаш плажите биле трски. Затоа не се надевајте дека ќе добиете добра услуга во Охрид и плус се доста мрзливи и тешко прифаќаат критика
А што реално, повеќето од постара генерација од Охриѓаните никогаш и не биле никаде на друго место на одмор. А и од помладите.

Што е тоа, пари ќе се трошит за на одмор, море пливај тук в енѕерово, види шо убо е:)

И од кај да знаат како треба? Ај кажи ми ти мене. Ако не си јадел хамбургер од Седмица и од кај Стоилко ќе ти биде вкусен :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Acid извини шо напишав, од сега ќе те прашвам пред да напишам.
Да не ве плати градоначалникот на Струга/Дојран антри пропаганда против Охрид да ширите.
Сакав да кажам дека џабе е нема да ги разибедите луѓето да не одат Охрид ова година.
Не дека јас сум за Охрид кузнеј шо или дека ми е кузнеј колку убо, ама Претор/Преспанско сигурно нема да одам , за Струга би размислил ,а за Дојран па ич.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Фликс, има каубојци и индијанци. Ти едноставно си индијанец. Индијанците одат на одмор во Охрид и им е убаво:)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Фликс, има каубојци и индијанци. Ти си индијанец. Индијанците одат на одмор во Охрид и им е убаво:)
Па да де вие сте тие што ја прават шемата, ве заборавив јас вас извини.:uvo:

Продолжете си со дискусија .

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Не правиме шема, едноставно - одиме на одмор, не на замор. :helou:

А шемата е во Охрид нели, да ги видиш сите кои ги гледаш секојдневно во твојот град :tv:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Acid извини шо напишав, од сега ќе те прашвам пред да напишам.
Да не ве плати градоначалникот на Струга/Дојран антри пропаганда против Охрид да ширите.
Сакав да кажам дека џабе е нема да ги разибедите луѓето да не одат Охрид ова година.
Не дека јас сум за Охрид кузнеј шо или дека ми е кузнеј колку убо, ама Претор/Преспанско сигурно нема да одам , за Струга би размислил ,а за Дојран па ич.
Не бе друже, пишуј ти слободно, ама размислувај логично.
Ти објаснив веќе зошто не ти држи логиката „ќе идам пошто нема подобро“. Може тебе ти одговара - мене не. Дец ит.

Нормално дека нема да ги разубедиме оваа година. Наредната ќе ги разубедиме.
Затоа што бојкотот нема да биде само на интермец и по форуми. А градоначалникот на Струга (или на Охрид) е повеќе од добредојден да донира средства за кампањата за бојкот на охридскиот квази-туризам. Не за охриѓани, туку за нивниот туризам.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Не бе друже, пишуј ти слободно, ама размислувај логично. Ти објаснив зошто не ти држи логиката „ќе идам пошто нема подобро“.

Нормално дека нема да ги разубедиме оваа година.
Наредната ќе ги разубедиме. Затоа што бојкотот нема да биде само на интермец и по форуми. А градоначалникот на Струга (или на Охрид) е повеќе од добредојден да донира средства за кампањата за бојкот на охридскиот квази-туризам. Не за охриѓани, туку за нивниот туризам.
To e од наредна година можи ќе биди нешто.

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Не се согласувам со кампањава.

Имате утнатно една многу битна ствар во целиов муабет... НЕ ПОСТОИ ТУРИЗАМ ВО ОХРИД! Туризам е индустрија... нешто на коешто работиш, го развиваш, го подобруваш... (не дај боже) инвестираш. Такво нешто не постои во Охрид.

Нејсе тоа... ќе се најдеш во Охрид...

Точно... Охриѓани се сељачишта невидени. Дури и во Македонијава е тешко да најдеш искомплексиран моронизам до оној степен до којшто го имаат усовршено Охриѓани.
Тоа е поголемиот дел...
Се дружам со мала група Охриѓанки, коишто се многу ОК деца, коишто го имаат истиот став спрема охридскиот “туризам“ како и ние Скопјанишча (или ти Кавадарчани.. или било што дурго :) ) Бев лани во Охрид, некои 4-5 дена... али не као туриста, како гостин кај многу добра другарка. Си поминав ТОП.

Идејата ми е.. заборавете на муабетот за туризам. Далеку е Охрид од такво нешто... Пар соби за издавање со крш веце во двор не значат развиен туризам...
А, примерот со гостувањето во Охрид ми е да посочам дека, доколку некој отпочне со развој на туризам во Охрид... има основа на што да гради успех...

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Или вас да ве научат Охриѓани како се прави бизнис и како треbа да стојат цените во сендвичарите..а најважно да ви кажат дека не сте туристички град :icon_bigg
Da ama e metropola vidis nov zbor je..te :)
E sea znaci site gradovi Kushadasi.bodrum,albena,...itn...se tinja neznaat za bisnis glupi se oni....eh more ohridzance vaka li be evropa be ...kafe (polcasovno cekanje) 80 den milka 80 (demek specjalno mleko) koka kola limenka 50 den(so voda od Himelaite)Pomfrit u sendvicara samo za hamburgeri ,taksi po cena za rel od 5 khm od 300 den ZS ? ZS Vrnit? .....turizam ...WTF??? Ako terate vaka ke si ostanete sami i toa strancite sto idat ne mi se veruva da dojdat po vtor pat Eve da vi kazam da staite na vlezot na odrid eden znak (barem da gi predupredite site )

Welcome to Ohrid
"if dont like in here why did you come"

Dobredojdovte v Ohrid
"Ako ne vi cinit so idate?"

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
1. Точно... Охриѓани се сељачишта невидени. Дури и во Македонијава е тешко да најдеш искомплексиран моронизам до оној степен до којшто го имаат усовршено Охриѓани.
Тоа е поголемиот дел...

2-1. Се дружам со мала група Охриѓанки, коишто се многу ОК деца, коишто го имаат истиот став спрема охридскиот “туризам“ како и ние Скопјанишча (или ти Кавадарчани.. или било што дурго :) ) Бев лани во Охрид, некои 4-5 дена... али не као туриста, како гостин кај многу добра другарка. Си поминав ТОП.

2-2. Идејата ми е.. заборавете на муабетот за туризам. Далеку е Охрид од такво нешто... Пар соби за издавање со крш веце во двор не значат развиен туризам...
А, примерот со гостувањето во Охрид ми е да посочам дека, доколку некој отпочне со развој на туризам во Охрид... има основа на што да гради успех...
1: Прекрасен заклучок. Културата не ми дозволува да ти одговорам како што би ти одговорил, нека ти стои :smir:

2.1, 2.2: Кога е гага и киселина е блага.

----------

Време ми е за пауза, некои кнедли не се голтаат лесно.
Поздрав.

Член од
6 август 2007
Мислења
387
Поени од реакции
3
Точкест, чекам банер со димензии 200х500 со порака за бојкотот.
Нека биде анимиран по можност и со охридски чкарт мотиви. Мора да се објави на главната страна на форумов, а можеби и на порталот.

Ти благодарам :)
Џабе се замарате бе!:uvo:

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
ЗНАЧИ!
Се обидов да стојам понастрана од целава тема, и сите препуцавања, како и натпреварувањата кој ќе измисли по kewl потпис, ама морав да им порачам нешто на угостителите, без разлика дали се од Охрид, Преспа, Дојран или Свирипичино. So, we come in peace.

Многу од вас и самите се изјаснија дека од туризмот живеат и дека би било неубаво доколку некој се обиде да ги попречи во работењето. И да, вие сте мирни, бојкотот нема да успее и пак сите ќе одат во Охрид. Но, има една работа која би требале да ја земете предвид.

Како жители на туристичко место, вие треба да бидете “програмирани“ да се однесувате убаво, особено во тие три месеци, за време на сезоната. Останатите девет месеци можете слободно да се испоубиете меѓу себе, ама кога ќе дојдат луѓе кои ви оставаат пари, и со чии пари вие живете тие останати девет месеци, покажете малку почит. Никој не сака да биде понижуван, особено од оној од кој очекува да биде третиран на одреден начин. Тоа дека муштерија е секогаш во право е излитено, но до некаде и точно клише. Јасно е дека не сакате пијани копиљаци да ви го кршат инвентарот, но зошто да ги ставате во иста кошница со пристојни луѓе кои дошле да се одморат, а не да се уморат од намрштени келнерки? Само затоа што се скопјани?

И ослободете се од тој комплекс дека странците мора да бидат подобро услужени. Не мора да значи дека ако е странец ќе остави повеќе пари. На крајот на краиштата, да имал толку пари, ќе отидел на место достојно на неговата материјална состојба.

На крајот, работите се сведуваат на едно. Не е решението да се бојкотира Охрид. Многу е поважно да се открие проблемот кој доведува до желбата за бојкот. А проблемот, очигледно постои, со толку незадоволни муштерии. И наместо да се препукувате кој е во право а кој не, обидете се да го откриете и решите проблемот.

Благодарам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom