Вувузела труби - да се забранат или не?

Забрана, да или не?

• Вкупно гласачи
    117

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Ајдее култура сега им било, па имаат право. На некои народи култура им е со димни сигнали да се служат, па дај да им се дозволи така да ја искажуваат поддршката кон нивната репрезентација.

Таков пример ти беа навивачите на Јуве, во знак на револт го палеа стадионот, ама потоа им се забрани тоа. :pos:

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.775
Поени од реакции
6.569
Незнам како навиваш за Интер, очигледно не те излечиле со лековите. :tapp:

Ми ја сфати поентата?
Дечко за Интер немаш право да збориш,газиме 5 години!!!А за ова трубиве нема што да те сфаќам коа само на луд човек може да му се свиѓа звукот од вувузела

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Нека зујат бе.. :):icon_bigg

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Нигериве сега одржуваат СП и никогаш повеќе. Ке издржиме 10-15 дена додека не испаднат африканските земји.Сигурно на натпревари Англија-Германија или Бразил-Холандија нема да се слушаат овие одвратни звуци :tapp:

--- надополнето ---

Милојко и јас се чудам, очито не се дозреани за ваков моментум... то ти је исто ко да му дадеш организација на Олимпијада на некој од Блиски Исток...
вувузеливе се главни виновници за неефикасниот почеток на СП!
Неможат да се сконцентрираат у пм бе :toe:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Немам ништо против Вувузела трубите,баш ми се фенси :)
Придонесуваат за повесела атмосфера како на стадионот,така и на трибините :icon_lol:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
За главоболку , да предизвикуваат!
Но сепак тиа е одлична одлика на една цела нација и нека продолжат со ... таканаречено Свирење на овие инструменти :)

Н

'Никола'

Гостин
А демек од памтивек им се овие на Африканциве традиција, или од коа им кажаа дека ќе организираат Светско Првенство, па ајде по нешто да останеме запамтени?

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Иако главата ми пукна од овие вувузела трубиве, сепак гласав за задржување затоа што мора да остани по нешто запаметено и ова СП.:nesum:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Абе се рекло, да се направат важни тие :) И на нив им смета, ама ајде дее. Што убаво видоа во еден ист звук 90 мин, каква атмосфера е тоа? Што убавина...
Па и жена и фудбал, комбинација смрт :)
Ајдеее, што има веза тоа, побогу, има и машки на темава што искоментираа дека не им смета и дека им е интересно, а имаше и женски на темава што искоментираа дека не им се допаѓаат.
Више преку таквото со тоа дека фудбалот е машки спорт и само нивите височества мажите смеат да знаат и да гледаат.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Иако главата ми пукна од овие вувузела трубиве, сепак гласав за задржување затоа што мора да остани по нешто запаметено и ова СП.:nesum:
и без тоа ако продолжат како што знаат ќе остане запаметено по дезорганизацијата и малерозноста.

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
и без тоа ако продолжат како што знаат ќе остане запаметено по дезорганизацијата и малерозноста.
Зошто дезорганизирани, не се толку лоши ко за прво СП во Африка, сега што се малери се, јбг.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Топ се бе:) И вујко ми вчера од кај волку комарци се на собраа:pos2: Мене па ич не ми сметаат:pipi:

П.С. да викаа нигерите цело време, чунга лунга чунга лунга ооооооо и пак чунга лунга чунга лунга:pos2:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Сигурно нема по трубите да се запамети :pos: :pos:
п.с нема потреба да се вреѓате се работи за вкус на некој му се свиѓа на некој не и точка. :)

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Така е тоа. Нас во Европа ни сметаат трубите. На тие во Африка им смета „нормалното“ навивање.:)

П

Паган-др

Гостин
Дечко за Интер немаш право да збориш,газиме 5 години!!!А за ова трубиве нема што да те сфаќам коа само на луд човек може да му се свиѓа звукот од вувузела
Ууу, од кога играш за Интер па викаш "газиме"?

И со вувузелите свират сигурно повеќе од тие 5 години. И шо праиме сега?

Kajgana Shop

На врв Bottom