Вувузела труби - да се забранат или не?

Забрана, да или не?

• Вкупно гласачи
    117

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Е што ако го организираат Шкотска СП треба во гајди да дуваат.На фудбалски стадион се знае каква треба да биде атмосферата,таму не се прикажува културата и традицијата со дување во свирчиња.
У секој случај дуваат, не си ги видел до сеа? :)

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.913
Поени од реакции
1.567
Јасно дека сите ние ќе бидеме против, али тоа е нивен традиционален начин на навивање и нема основа да се забрани.

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.564
Поени од реакции
1.555
Има една убава изрека: За вкусови не се дискутира. Различни се луѓето, сакаат и им се допаѓаат различни работи.
потпис! :smir:

Трубиве се дел од Африканскиот континент и нивната традиција. Сите исто не може да навиваат. Светското првенство е дел од светот и светската различна култура историја традиција а не од Европските англиски песни и италијански танчерки. :)
и тука потпис!

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
КАТАСТРОФА ! ! !

headache.jpg

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ќе се навикнеме на трубиве па ќе ги бараме таму од Септември :pos:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Џабе е темава..ќе си трубат они до 11 јули :S

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Нема се што сакаме ние.
Таму е така и тоа е тоа.
А и ако се фокусираш на фудбалот не сметаат толку, дури и интересни може да бидат :)

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Мене ми смета, главата ми зуи по 2 утакмици.

Стварно смета, нема пеење, але але але, скандирање...

Само зуат ебате мороните, како да сум заглавил во временска дупка со муви.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Да имат некој ритам, ај да речиш, ама овие неписмениве само дувет ли дувет. Таква му била култарата/традицијата/блаблаблаблабла, преку стапов од нив... :mad:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
19 антилуѓе аааааааааааааааааааа , полошо од таа гомнарско циганска свирка немало у задњо време ... ГОЛЕМ ФОНТ ..ИРИТИРА како тоа ГОМНОТО ВУВУЗЕЛА ... ДА ЦРКНАТ СИТЕ ШТО ДУВААТ ПЛЕМЕ ИМ Е.....

--- надополнето ---

А зошто да не ја организираат?

--- надополнето ---

Ти уопште немаш право да кажуваш за мазохисти или не, пошто уживањето е релативно. Да ме мачеше, а да уживав па да се дрзнеше да кажеш мазохисти. Мене ми е весело, ОК?

Немаш никакво право на глас, така да или ќе стаиш Mute или ќе те боли глава. Јебеш га. Живот.
Бог да се чува , тој грд звук појак од моторна пила ... ц ц цц ц ц ... никогаш нема да сватам како некој може да ужива у таква грда галама , за здравје е штетно како прво ..

--- надополнето ---

гласав “Да за ЗАДРЖУВАЊЕ“ бидејќи сметам дека секоја култура треба да се почитува таква каква што е. интересно е кога има различни култури и кога гледаме нешто ново кое кај нас го нема. баз ми се интересни африканциве со Вувузелите. но, сепак морам да додадам и дека подобро би било кога овие Вувузели би ги имало само на натпреварите на кои игра Јужна Африка.
тури и пепел на култура бе .. ако може ова да се класифицира у култура , шо можеш да очекуваш од земја со највеќе убиства , грабежи и силувања во свет ..

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Ај можам да разберам да дуваат у тие кога игра некоја Афричка репрезентација.Али што кој QR има да дуваат кога играат Англија - САД ?!?!?!
Ептен иритираат,сум слушал секакви звуци,свирки тапани глупости али овакво нешто неам слушнато,пред телевизор ми ги дупнаа ушите,можам да замислам како им е на тие на стадион шо се со нив :(

Kajgana Shop

На врв Bottom