Вувузела труби - да се забранат или не?

Забрана, да или не?

• Вкупно гласачи
    117

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Па ако не може да трпи реков веќе има mute. А тие што не можат да гледаат хулиганизам и палење знамиња на натпревари, а пак го има тоа?
Не забегувај сега со екстремизам, доволно си долго на форум да знаеш како се запазува дискусија и како не се бега од тема кога немаш аргументи. Mute не е опција, никаква опција, што е со навивачките песни, со атмосферата создадена од илјадници грла, напнатоста кога некој е во шанса, тишината или урлањето после примен гол... зарем заслужуваме цело време да слушаме само едно константно ззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззззз

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
Na Vikipedija pisuva deka,FIFA primila mnogu zalbi od EBU i od Evropskite radiodifuzeri,poradi toa.Mora da najdat nekoe care,vaka e mnogu neubo :(

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Тотална поддршка за Марија. Тоа им е култура, јас сум просто фасциниран до Африканците. Нигерја губи а они насмеани од уво до уво, играат и си пеат. Ах, колку сум љубоморен на таа африканска безусловна среќа!!! Што се однесува до вувузелите мене не ми сметаат многу, можат малце да олабаат ама ај понатака ќе им се здосади:)
Тоа е така затоа што африканците не го доживуваат фудбалот како Бразилците, Аргентинците, затоа ми сметаат мене тие вувузели. Репрезентацијата им губи а тие играат, па во Англија имаше двонеделна жалост кога не се пласираа на Европско, а не пак да скокаат и да пеат, затоа реков, африканците не го доживуваат исто фудбалот како јужноамериканците или европејците...

Не забегувај сега со екстремизам, доволно си долго на форум да знаеш како се запазува дискусија и како не се бега од тема кога немаш аргументи.
Ахм, ова требаше да го приметиш порано :)

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.775
Поени од реакции
6.569
Па мене не ми смета вувузелата. :) Прекрасна ми е атмосферата. :)
Девојко кога на 99 посто нешто им смета,а само на еден посто не (во случајов на тебе) значи дека нешто не е во ред со тебе:toe:

П

Паган-др

Гостин
Воопшто не ми сметаат. Не се слушаат навивачите како пеат, ама и ова е од навивачите. На Африканците им е тоа култура, во крв им е, кај нив се одржува СП и имаат право да свират на нив. Тоа е нивни начин на навивање, не гледам тука зошто треба да се забранат.

Девојко кога на 99 посто нешто им смета,а само на еден посто не (во случајов на тебе) значи дека нешто не е во ред со тебе:toe:
Чекај, што ако на повеќето им смета? Мора и јас да го сменам моето мислење и да мислам ко другите?

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.775
Поени од реакции
6.569
Воопшто не ми сметаат. Не се слушаат навивачите како пеат, ама и ова е од навивачите. На Африканците им е тоа култура, во крв им е, кај нив се одржува СП и имаат право да свират на нив. Тоа е нивни начин на навивање, не гледам тука зошто треба да се забранат.

Чекај, што ако на повеќето им смета? Мора и јас да го сменам моето мислење и да мислам ко другите?
Епа дечко постојат лекови за такви!!Нејќам никого да навредам али незнам како може да ви се допаѓа тоа зуењето:tapp:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Епа дечко постојат лекови за такви!!Нејќам никого да навредам али незнам како може да ви се допаѓа тоа зуењето:tapp:
Има една убава изрека: За вкусови не се дискутира. Различни се луѓето, сакаат и им се допаѓаат различни работи.

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Абе се рекло, да се направат важни тие :) И на нив им смета, ама ајде дее. Што убаво видоа во еден ист звук 90 мин, каква атмосфера е тоа? Што убавина...
Па и жена и фудбал, комбинација смрт :)

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.471
Никакво оправдување не е дека им е култура тоа, па и на навивачите им беше култура да палат бакљи и го замаглуваат цел стадион па им забранија.Зошто?
Се што е претерано навистина треба да се забрани без никакво оправдување.
А овие што одат контра им препорачувам да си купат за дома по една свирка од кола и.............пиииииииииипппппппппппппппппп пиииииииииииииииипппппппппппппппппп

П

Паган-др

Гостин
Незнам како навиваш за Интер, очигледно не те излечиле со лековите. :tapp:

Ми ја сфати поентата?

Kajgana Shop

На врв Bottom