Mi trebas. Da te imam ovde. Ne mora ovde, moze da si bilo kade, ama da znam deka si moj I deka jas sum tvoja.
Sakam da te drzam za raka dur odime po ulica na koja nema lugje, sakam da te baknam I da se nasmees.
Sakam da si lezime na krevet I da te pregrnuvam I baknuvam zasekogas. Da ti go baknuvam vratot, gradite, da te grickam za uvo I da ti sepotam. Sakam da mozes da mi ja dopiras polovinata I golite noze svezo depilirani. Da me baknuvas po vratot I da uzivas vo moevo telce skromno. Da mi se smeskas dodeka sme vo drustvo I da pravime zabraneti raboti vo kola.
Da mi pokazes deka me sakas. Onaka, bez zborovi, vo mrtva tisina I najobicno sekojdnevie.
Da me baras sekogas koga kje ti treba mir I da te smiruvam sekogas koga kje me vidis.
Da te obozavam vo sekoj pogled. Da te sakam koga si umoren, da te sakam koga si hiperaktiven, da te sakam koga si ljut, da te sakam koga ne mi obrnuvas vnimanie, da te sakam od momentot koga kje te poglednam vo oci I kje mi potvrdis deka sega sum tvoja I nema beganje.
Da me sakas bez razlika na moeto detinjesto ponasanje, da me sakas koga mi e dosadno I zboram gluposti, da me sakas bez razlika na moeto minato, da ne dozvolis nisto na svetov da me napravi tazna bez potreba I srcencevo da mi go cuvas nezno kako da znaes deka ako malku mrdnes, kje se skrsi kako da e napraveno od najtenkoto staklo na svetot I kje stane sol...
Ljubov moja najprekrasna <3