Абе шо знаеш бе детиште ти, нит си видел нит си осетил кога сите сме јашале 20 дена на одмор на наше море, сите имавме југце, на Бит Пазар да си легнал да спиеш нареден ден влакно немало да ти фали бре еееееј!!!! А сега како е а, а, а знаеш ли а, а? Тито на Сталин му рече-НЕ!
А сега сериозно, џабе се трудиш пријателе. Не можеш ти на човек со испран мозок од мал со Тито (кај другар ми неговите и во спалната соба чуваат слика од него ваљда за подобар сексуален живот), со марксизам и ленинизам, напукан со идеологии, дадени заклетви и тетовирана ЈНА да му објаснуваш функционирање на една држава нарочито од економски аспект. Јас ги разбирам нив и нивниот степен на затупеност и пристрасност. Тоа е исто како јас сега да го нападнам татко ти дека е да речеме неспособен. Колку год јас да ти вадам на маса аргументи зошто го држам твој став ти нема да се сложуваш, сепак татко ти е. Моментално нивниот ментален склоп по многу малку се разликува од овие луѓе
бидејќи
Ќе пробуваат да те дискредитираат на основа на години, демек млад си што знаеш, или гледај како е сега, тоа се двете хумористични позиции од коишто тргнуваат овие плачковциве. Затоа што немаат друг начин како да ти реплицираат, затоа што немаат основа, образование а често ни култура и очен вид да ги согледаат работите, затоа што не се достојни да признаат дека немаат базична претстава од некои работи. Затоа пази се оти е стапица, секоја комуникација со нив е како логички да резонираш со бебе од една година зошто не треба да ја јаде песокта на плажа. Знам оти сум бил на тој пат одамна на форумов.
Тоа што мене ми е многу симптоматично е што на темава читам ју поддршка од членови кои љубат да се повикуваат на логики, академски кругови, цитати, википедии и стручност кога дебатираат, на пример во подфорум Религија а сега е друга песна, сега се идеолози и сонувачи. Затоа јас си ги сакам таквите. Кад тад тој нивен мангуплук, надменост, ароганција и мерење на курови и понижување на други членови заради лечење ерективни дисфункции ќе ги тресне по вилицата. Дел си се излетаа на тема анархија, дел си открија дека се секташи а не нешто друго, а дел сами си се заебуваат по разноразни вакви темички. Ама не сакам да им реплицирам на начин на којшто тие го прават тоа, прво испод култура ми е да паѓам на нивно ниво, а второ да заработувам на такви фаци казнени поени и банови жив ќе се изедам. Не вреди, и тебе ти го препорачувам истото, не заборавај на кого се обраќаш.
--- надополнето: 1 септември 2012 во 00:37 ---
Лурц се тоа било лага, извештачено, неприродно. Прочитај го турвиор уште еднаш иако има уште километри за пишување, како да ти кажам тргнете ја пристрасноста, тргнете ја предрасудата-мал си не знаеш оти во овој конкретен случај не е така и реално согледајте некои работи, знам дека е тешко, знам дека многу спомени ве врзуваат, знам дека си мечтаете и си сањате. Се тоа знам, се тоа ми е јасно, ама тоа нема да ја исправи Дрина. Без навреда, многу сте ригидни вие и вашата генерација. Се вие знаете, вие два рата сте прошле, вие имате мудрост од Соломон акумулирана, вие кога сте служеле војска ние сме рипале у татина муда и тако даље. Со таквите ваши цинични позиции и напатени синдроми може да има само регрес. Не за џабе најисфрустрираните ликови на форумов што сум ги сретнал се точно онаа такозвана генерација Икс од 32-33+ со до некаде родени 64-65-та година (горна граница), оние што носталгишаат по Алан Форд, Екаве, дисциплината во ЈНА каде што си станувал муж итн(не викам дека е лошо да ти фалат некои работи само давам подобар опис за која група збориме)... И во реален живот токму таа генерација пробува да ми глуми некој авторитет со маалски финти, полни злоба, цинизам, фрустрација, малодушност, понижување. Апсолутно ништо од ова не се однесува на тебе, ако не се лажам не спаѓаш баш ти тука по возраст а и да спаѓаш мислам дека секогаш си држел ниво на култура на дебатирање и со задоволство би дискутирал и понатаму. Додека не се излечат фрустрациите, додека не се согледаат некои работи нема аир. И она малку па макар и скоро незначително и полно со маани придвижување кај граѓанските маси од типот на АМАН и Spread the truth беше иницијатива на младите, пак ќе кажам колку-толку. Значи се заклучно со мене и моја генерација (оти мојата генерација е ни ваму ни таму или ако сакаш и ваму и таму) во пензија и во аут, да се исчисти паразитот од претходниот систем. Мое мислење. Се надевам дека се разбираме.