Во Струмица ќе се гради плоштад во вредност од четири милиони евра

Г

Грејвдигер

Гостин
Се работеше турбо за да се заврши до донес, ама ништо од тоа... ќе биде до крајов на следната недела, има уште работа кај Гоцета :).
Кој бил и како било на отварањето немам појма пошто не отидов, не ми се излеваше на ладново, а и немаше кој да ми прави друштво... ако бил некој форумџија или наиде на слики, нека ги постира.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Епа нека ви е честито... него архитективе од скопје 2014 ќе си ги позајмите?
Мислиш склупторите ?
Пијаманова е Струмичанка, и учествува и во Скопје 2014 и плоштад Гоце Делчев, Струмица.

П.С.
Таа госпоџата со маската, Струма, тоа не е антиквизација антикварница и така натаму.
Тоа е поставен архитип во склуптурството кој се следи до ден денес и ја презентира идеалната убавина.

Чао рагаце.

П.П.С.
Го нема Fuck You веќе.
Нема каде да се собираат џанаците :pos:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Може ли барем на еден проект да му се израдуваме без да го усерете со политика.
Може, да изградеме јавен нужник па сите там ќе серат од зор а не од политика...

--- надополнето ---

Абе барем огномет имаше,ако е пуштен само пато :)
А пато масовно е на цело село...

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Барем колку што успеав да видам на телевизија некако плоштадот ми изгледа празен,советски, барем се надевав дека ќе стават повеќе македонски обележја,клупи,фонтати.Се гледа дека конечниот изглед на плоштадот сеуште не е готов ,и дека треба уште да се работи ,но сепак секоја чест на реализацијата.Според мене не верувам дека ваков плоштад би чинел 3,5 милиони евра.Само не ми е јасно кога можеше владата да помогне на град Скопје со државни пари да се прави плоштадот во Скопје зошто не даде пари и на Струмица во реализацијата на проектот или само Скопје е град во Македонија?Многу помалку.Подземјето според мене е предобро решено тоа е за пофалба,но тоа ми пречи што и за ситен проект мора да се партизира прославата.Што бараше Бранко на прославата?Кој идиот!Сигурен сум дека Вмро и да беа поканети немаше да дојдат и ќе опструираат.Сепак секоја чест Струмичани и со здравје да си го користите новиот плоштад,и наредната година уште подобар и помасовен карневал да направите на новиот плоштад.Иако сум од Скопје многу ги сакам и почитувам Струмичани.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Мислиш склупторите ?
Пијаманова е Струмичанка, и учествува и во Скопје 2014 и плоштад Гоце Делчев, Струмица.

П.С.
Таа госпоџата со маската, Струма, тоа не е антиквизација антикварница и така натаму.
Тоа е поставен архитип во склуптурството кој се следи до ден денес и ја презентира идеалната убавина.

Чао рагаце.

П.П.С.
Го нема Fuck You веќе.

Фак ју не беше место каде што се собират џанаци туку се собираа луѓе кои не се Селект шема е сега можеби имало и џанаци но џанаци има и во селект ги има секаде.
Мене лично ми е криво што го растурија фак ју бидејки навечер беше супер за седење.
Но тоа можеби е еден од помалите пропусти.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Мислиш склупторите ?

П.С.

Чао рагаце.

П.П.С.
Го нема Fuck You веќе.
Mислиш Афродита со комична маска. Од кај се идеалите на убавина ако не од антика.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
„Абе народот леб нема да јади, овие плоштади ми прават наместо фабрики да отвараат.“ (sarcasm)

Z

Zoza

Гостин
pa mora da se ima nekoe odbelezie so maska ipak Strumica e poznata po karnevalot...i milo mi e sto citam deka i na nekoj drug osven mene (God only knows) mu preci toa sto B.C se ku*cese tuka i secese lenti

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
pa mora da se ima nekoe odbelezie so maska ipak Strumica e poznata po karnevalot...i milo mi e sto citam deka i na nekoj drug osven mene (God only knows) mu preci toa sto B.C se ku*cese tuka i secese lenti
Тва е знак дена на никој не го боле Трајчето оти БЦ бил у Струмица, исто како да не бил...

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Ако речам дека плоштадов е добар ќе речете дека сум комуњар... ама ич не ме боли таквото и ќе речам дека плоштадов е ОДЛИЧЕН!!!

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Така треба бе..нека се гради...а не го*на да се јадат за тоа кој колку украл за проектот...сите си се подмачкале,туку глејте ние барем нешто корист да имаме!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Mислиш Афродита со комична маска. Од кај се идеалите на убавина ако не од антика.

Од антика бе, од тогаш. Поликлет... шо има везе.
Да направеа склуптура од архаичен период или нешто постмодернизам ?

Остај ги ги тиквите што го користат зборот антиквизација напразно.

--- надополнето ---

Фак ју не беше место каде што се собират џанаци туку се собираа луѓе кои не се Селект шема е сега можеби имало и џанаци но џанаци има и во селект ги има секаде.
Мене лично ми е криво што го растурија фак ју бидејки навечер беше супер за седење.
Но тоа можеби е еден од помалите пропусти.
Требаше да напишам јузинг сарказам.
На фак ју ми отиде младоста и здравјето.
Многу добро знам кој и како седел хехе :)

Kajgana Shop

На врв Bottom