Ви се случила некоја натприродна работа?

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
абе почнавте и обични секојдневни случки да раскажувате...дајте уште некоја хорор приказна....
 

Cool

Untouchable
Член од
21 февруари 2006
Мислења
467
Поени од реакции
9
Сон или реалност

Повеќе пати во животот без разлика каде се наоѓам (во различни држави) ми се случува необјаснива појава додека спијам.
Спијам и во одреден момент чувствувам како некој седи на работ од мојот кревет и ме надгледува, но се плашам да се завртам и да погледнам. Чувствувам енергија како некој дише и толку е вистинито што се фаќам во сон како размислувам но со страв да се завртам. Ги отварам очите но од спротивна страна и гледам сенка. Толку е реално што ми проаѓаат морници. Никако не можам да си ја објаснам оваа појава после толку години и немам храброст да погледнам бидејќи ме обзема невиден страв.


Ако некој има слично искуство нека коментира.
 
Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
Не ми се случува толку често, но ми се има случено неколку пати. Посебно еднаш, сонував толку интензивен сон, стварно не ни бев свесна дека е сон. Сонував дека сестра ми починала во сообраќајка и сме организирале погреби, паники се кренале, итн итн. Ептен страшен сон. Али станав, и немаше никој дома и едноставно не знаев дали сум го сонувала тоа или не. Морав да и се јавам на сестра ми за да се уверам дека е жива. Првиот пат кога и заѕвонав, не ми крена затоа што била на работа. Но, јас си помислив дека не ми крева затоа што е мртва, и причината зошто јас сум спиела била затоа што сум била психички измрцварена ради погребот. Али после вториот пат кога и се јавив ми крена, и се ми стана јасно.
После тој сон 3-4 дена ми требаше да се вратам во ритам пошто деновите датите све ми беше измешано. Не знаев кај сум што сум зошто сум...

Такви реални сонови неколку пати имам сонувано али никогаш не биле така во епизоди...јака ти душа братче те жалам...
 

Handsome

Love me or Blow me !!!!
Член од
21 јануари 2006
Мислења
852
Поени од реакции
1
Mad Maxx напиша:
Aj dur ne me ima fateno mrza za pisuvanje da vi raskazam slucka so mu se ima deseno na eden drugar...
Coekov vozi uste pred da proodi:),profesionalen sofer e so ogromno iskustvo.Kupuva 101,u odlicna sostojba...
Nema den,da se kaci u nego da go vozi a da ne go izgrebe ili cukne negde...Eden den go mava malce pojako,go pravi i go farba crn(ni sam neznae zosto,a ne e boja sto ja saka).U toa vreme ima devojka od Usje(skopjani znaat),ja nosi doma i 101 gasi i neke za ziva glava da pali.Vika slep sluzba,go siminja u dvor,sednuva u kola i pali cakmak.Ova se desava poveke pati,u Usje gasi,nadvor od Usje pali bez problem.
U krivina so ja znae cel zivot,bez nekoja posebna pricina,izletuva,se tumba,ama za sreka ne e povreden.Mu puka film i go rastura 101 do strafce i go frla u dol:)
Po nekoe vreme go sretnuva coekot od koj sto go kupil...ovoj go prasuva, kade e kolata?Drugarov mu vika-Napraiv soobrakajka i ja frliv.
Ima poginati?
Ne,dobar sum,nisto ne mi bese.
Sinko,so taa kola pogina sin mi...Pred nego uste trojca poginaa...Ne sakav da vi ja prodadam ama vie zapnavte da ja zemete...Sreka sto i ti ne otide...
Aj posle neka bide coek pameten i neka kaze deka celoto ova bilo slucajnost.Drugarov,po toa,so drug 101 vleguvase u taa krivina so 100 na saat edno 10 pati po red i nisto ne se desi.
A za moite dopiri so nadprirodnoto ke pisuvam koga ke si dojdam doma(ima dovolno i od toa sto go citav pogore ima i slicnosti).
4 погинале од кој едниот син му, 101 сеуште кај него а згора на тоа и го продава :lud:
 

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Eve ja i mojata prikazna na ovaa tema:
Koga se omaziv se preseliv vo kukata na maz mi.Prvata nedela se pogodi on da bide treta smena na work,i jas trebase da spijam sama.
Si viknav drugarki,muabet ova ona i dojde vreme da gi ispratam.
Izleguvam nadvor oni se kacuvaat u taxi,ja stojam u dvor i frliv pogled na kaj ulicnata svetilka sto e pred nasiot dvor,u toj moment svetilka se izgasna.Hmm...Si se vrativ smireno vnatre.Upaliv televozor i gleam nema slika,Stanuvam se doblizuvam do televozorot da vidam sto e-ima slika.
sednuvam-nema slika.
Stanuvam-ima slika!
100 pati taka se iznervirav i vikam aj ke si legnam.
Idam u spalna,imame malo termo i go isklucuvam na 0 za da ne duva preku nok.
Gasam svetlo,legnuvam!
U 3:00 se pali svetlo ama mnogu malko.Stanuvam gasam!
Nekade u 4:00 duva termo!!! Stanuvam go isklucuvam od struja.
Definitivno stanav i go cekav maz mi da dojde od rabota u 6h.
Celata rastrevozena mu objasnuvam sto sve mi se slucilo i on ko na malo dete pocna da mi objasnuva:
-"Srcka,ulicnata svetilka se pali i gasi skoro na 1saat,si poglednala bas u toj moment.
Antenata na televozorot veke 2 meseci me zaebava,kabelot ne e vo red i go si stanuvala si go gazela pod tepihot.
Termoto duvalo zato sto nokeska bese mn ladno i sigurno vo sobata bilo pod nula.
Sijalicata u soba denes ke ja smenam posto i ona me zaebava."
:je:
Veruvale ili ne mi go srusi filmot ja bas mislev deka sum fenomen:)
Cela nedela mi se smesee,ama opravdano posto ne mi bese poznato sto kako funkcionirase u kukata:je:
 

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Мојот другар еден ден сонувал како ненадејно денес наставничката по англиски ни дала тест и после му се префрлил сонот у четврток на календарот бил заокружен тоа било после две недели и ги дала тестовите и јас сум имал 5,тој имал 4 и уште неколку деца ми наброја ама после земало да звони телефон по што се разбудил....и после некој ден ни дадоа ненадејно тест и се испадна како што сонувал....и после ми го дават мојот тест и иде мобилниот да ми звони....и наставничката е премногу строга и ми го зеде и ми го даде дури на 10 Јуни...тој ден ми беше :ija: :ija: :ija:
 

Lucifer

Devil in a females body
Член од
7 мај 2006
Мислења
300
Поени од реакции
1
ovaa slucka mi se desi ko pomala a poso use od tri godini gleam horori ne se zamarav premnogu posle toa.Imeno si spijam ja i negde u tri saat t.e. tri i cetiri-petnaese ko od niso se razbudiv i kao i obicno spijam na stomak i koa ke se razbudam ednostavno si produzuem,ovoj pat bese razlicno.Nesto me terase da stanam t.e. da se svrtam nakaj vratata.Imav nekoj neobjasliv strav koj me imase opfateno do koska.Za inat ne se vrtev , no kako pominuvase vreme me lazea mornici i cuvstvuvav nekakva ladnina a bese jasno deka vratata e zatvorena od senkata koja se gledase na zidot.Vo eden moment i pokraj seto moe inaetenje se svrtev ponesena od eden epilepticen grc(a ne sum epilepticar)...pred mojot krevet jasno se gledase devojce vo "leprsav" fustan i me gledase direkno vo oci.A imase edni ebano-jezivi zeleni oci sto vadea od pamet.I od ocite kako da mi prefrlase energija , gnev, strav ,neznam kako da objasnam.I ja "ko so me dal gospo" onaka ladno si se svrtev i si prodoziv da spijam ko demek ali zatoa PUNI GAKI GOMNA!!! Ne se sekavam kao i koa sum zaspala ali znam deka koa sabajleto stanav za na skolo bev presrekna.Ne deka stanav za na skolo nego zatoa sto VOOPSTO stanav!:je:
 

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Toa koga vi se slucuva nesto, znaci se naogate vo odredena polozba, razgovarate so doredeni licnosti, toa i toa mesto, toj i toj muabet itn, a imate cuvstvo deka veke ste go videle, doziveale...Mislam deka toa e dezavu. Ama ovoj fenomen vi se desava samo koga ste imale CUVSTVO deka e toa istata situacija, ne koga ste sigurni. Jas od koga znam za sebe sonuvam takvi situacii, i sledniot den, ili posle nekolku dena toa se slucuva. Ama sosema istoto! Imam i citano nesto ama odamna, ne se sekavam bas...ZNam deka nesto se desava so mozokot, se "zbunuva" i nastanuva nekoja hemiska reakcija (ako tropam neka me popravi nekoj) I onaka, koga si gi znaes slednite zborovi sto ke gi kazes, ke se obides da go smenis tekot na razgovorot, da NE go kazes toa, ama ne mozes, ednostavno toa mora da ti izleta od usta i kraj. Pamtam koga bev mala, i sonuvav takvi stvari, mislev deka sum vidovita i se raduvav kako nekoe budalce. Zasto sum bila vidovita!!! Svasta...:)
 
Член од
26 јули 2006
Мислења
31
Поени од реакции
0
Ednas mi se gasea ulicnite svetla koga pominuv pokraj niv...Vistina e,bese jezivo
 
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
mene naj naj strasna slucka so mi se slucila e slednata
taman si zavrsiv vo forumot so moite dragoceni mislenja :) i si pustiv pesni za da mozam polesno da zaspijam i tamam so si legnav odma od pozadi mene nekoj mi go vika imeto ama ko da e vo soba vnatre.
posle to moze da si zamislete so se sluci :) skokam od krevetot i odma dolu celiot se tresam gi budam roditelite a oni pak mi vikaat deka od muzikata nesto jas pak celiot za nikade im vikam abe 17 godini sum ne si pram filmcina sam.
i taka utredenta spiev ama nesto an son mi izleze pak se razbodiv i pak isto girazbudiv roditelite oni pak ista pesna peat.
posle to ojdov kaj odzata(posto sum muslimance) mi napre ajmalija i sea si spijam ko bebe :) ama pak malce se plasam ............sigurno ke pominit :)
 

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
od strav pred da si legnam po 20 pati gi pregdeluvav site kosinja vo sobata i na sekoj sum so go predizvikauvse brati mi ili nekoj od ulica(oti se se slusa,koj so lafe,pesacenje se slusa,posebno so otvoren dzam),ne mozev da spijam be lugje,srceto 100 na sat mi skoka,koj gospod me terase koa ke si legnam da mislam na losi raboti...ali porasnav od togas:)) sea si legnuvam so happy misli:))) i nikak da se razbudam full naspijana...objasnenie za voa?:D
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
125
Поени од реакции
3
Абе една моја другарка, цело време лоши соништа сонуваше, како на пример, како и стои човек над главата, како нешто било врз неа и сакало да ја задави.... и ред други хорор филмови, како дедо и (кој е мртов) и викал дека е време она да оди со него, итн.
Па решила да оди на бајачка... и она и кажувала дека имало некој демон, или некој злобен дух што сакал да ја вознемирува... па оваа бајачката и дала некое брашно и и рекла да го мавне на ѕидот и со тоа ќе го затвори злото и ќе се ослободи од него. И кога другаркава го мавнала брашното од ѕидот, се појавило силуета од маж, со отворена уста, во агонија, исто како да го убиваат...
И поминало тоа.. више немала кошмари...

После 2-3 години, истава другарка, се преселила во СКопје, да студира и имала цимерка од Медицина, која во собата чувала коски за анатомија. Другаркава пак почнала да сонува кошмари од стилот дека до неа има искасапени луѓе како и лежат во кревет.. и тоа постојано и се дешавало... па некој и рекол да ги извадат коските што цимерка и ги чувала дома... па така она престанала да сонува сваштарии....

Приказниве се тие, не знам што да кажам.. може и да е некој placebo ефект, ама не знам. Нема врска, секогаш кога ги спомнеме ситацииве, се ежам... :)
 
Член од
10 август 2006
Мислења
104
Поени од реакции
1
после овие 12 страници хорор тешко дека ке заспијам вечерва (веке е 20 за 6) така да ај јас да ви напишам што ми се има на мене десено.
Нова година дочек на 2006-та.Орешани кај другар во викендица.
Викендицата е огромна на 2 спрата со доста голем двор и нема шанси да се загрее цела.Јас и уште двајца другари отидовме 1 ден порано за да го запалиме ќумбето,да зачистиме малку и да исечеме дрва за наредните 2 дена.Вечерта се беше нормално,отидовме до продавница јадевме пиевме се ок.Дента кога дојдоа сите (т.е.) вечерта почнаа да се дешаваат чудни работи.До тогаш не верував во паранормално најверојатно затоа што се немав соочено со нешто такво.Да се вратам на вечерта...се помрднуваа шишиња,чаши,пепељари и слично.Снемуваше струја (добро ај нормално да речеме дека е) некој цело време тропаше на вратата (не напоменав дека ние го користевме само горниот спрат долниот беше наполнет со некои глупости и имаше една гаража која ја користевме за мочање) и кога и да се симнеме доле немаше никој ни во двор ни наоколу а надворешната порта беше заклучена со ланец и катанец.После тоа во вецето горе што не работеше на сите ни се слушна глас од мало дете како плаче (значи сите во исто време го слушнавме јасно и гласно) а таму немаше ништо.Надворешната врата (заклучена) ни се слушаше како се отвара и затвара сама од себе.Некако ја преживеавме ноќта сите преплашени.Кога се раздени се симнавме доле да провериме да не има некои траги од некој што бил во дворот.Немаше ништо.Исто така седиме на терасата на горниот спрат (дење) и ја гледаме портата како се ниша од ништо.Првин помисливме ветер или нешто али ни дрвата наоколу се движеа ни ништо.Многу беше језиво.Еден другар (сопственикот на викендицата) се симна до доле (додека ние уште сме на тераса и го гледаме од горе) да провери дали е убаво затворена портата.И додека он ја проверува ние со телефон го сликаме и до него имаше една грмушка на која јасно се гледа сенка од мало дете како пробува да го фати за нога.Телефонот од x причини се заеба и сега сликата нигде ја нема.Кога и да помислам на ова ме лазат морници.Ај да видам некој рационално да ми го објасни ова ке му бидам вечно благодарен зашто кога и да помислам на ова не можа да спијам.
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.180
Поени од реакции
34.389
Може јас да дојдам со вас наредниот пат?
Не, сериозно... Пашнавте нешто?

Нема шанса сето ова да се случило за толку кратко време.
Единствено логично објаснување: или сте јаделе („магични”) печурки таа вечер, или сте пашнале нешто.

Сепак, доколку тоа не е случајот - викајте нареден пат кога ќе идете на викендица. :wink:

СЕ Е ТОА PLACEBO ЕФЕКТ.
Ако не знаете што значи „Placebo” - барајте на Google.com, кој ве врти...
Знаеш, сите мислиме дека болката побрзо ќе ни помине ако земеме инекција, отколку капсула. Капсула, отколку таблета... Дури и да има чиста вода во инекцијата, човечкиот мозок создава лажна слика за дејството и ти веќе се чувствуваш „здрав” :wink:

Муабетот ми е.. Пред да го напишам ова ја читав темава. Почна страв да ме фаќа и мене. Нормално, почнаа и чудни звуци да ми се слушаат. Едновреме дури и мониторот почна да ми трепери. Кога заслушав подобро - звуците беа од автобусите и птиците што поминуваат покрај улица, а мониторот треперел од мобилниот телефон.

Човечкиот мозок е заебана работа. Доволно е еден другар во друштво да „промрчи” дека нешто му е чудно, дека слуша звуци или дека „осеќа некоја моќ” позади него и сите да почнете да си правите филмчиња. Доволно е да напишам (измислам) еден „страшен” настан и сите ќе почнат да ве лазат морници, а барем половина од вас ќе осетат „страни сили” во нивната соба.
 

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Ја читам темава и пишувам на еден другар ја не спијам цела вечер. Не е битно. Станувам да си ја проверам домата и да мочам. Моите пошто не се тука идам си се шлаам нис дома и глеам нема никој отварам врата од тераса и си идам во веце да мочам. Отварам врата пошто сум сам не затварам и ко што мочам вратата ме удира од позади. Не се вртам, погледнувам на огледало човек, јасно се гледа сакото што го носи. Се вртам не знам за кој к сум си го закачил на закачалка и сум го обесил во вц. Јеби га, пијан се вратив. Али ме извади од памет. Најстрашно од све, се враќам во соба винамп листата ресетирана, нема ништо. Башка сеа почнува ладно да ми станува ама знам дека е од врата што ја оставив отворена во дневна.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom