Ви се случила некоја натприродна работа?

Член од
24 јули 2005
Мислења
63
Поени од реакции
1
Za deja vu znam samo deka znaci: veke videno. A ako ima izrazot nekoi posebno znacenje, e toa neznam. Ama verojatno nesto takvo e :)
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Се секојпат, секогаш, еднаш, повеќепати, повторено, повторно доживеано, изживеано.

Поздрав и добредојде Хелмајнд. Уште подобро те најдовме.
 
Член од
1 август 2005
Мислења
1
Поени од реакции
0
pred nekoj den sum stanal da odam vo WC mislam deka e bilo kasno i na izlezot poglednav nakaj dnevniot prestoj silno kriknav od zenata sto ja vidov STARA ZENA SO DOLGA SIVO BELI KOSA KOGA POGLEDNAV JA
NEMASE. :evil: :evil: POTOA PO DVA DENA I KAZAV NA MOJATA SOPRUGA STO MI SE SLUCILO TAA !!!!!!!!!!!!!!!! GO POTVRDI ISTOTO !!!
I SE SLUCILO DEN PRED TO DA SE SLUCI NA MENE NAZNAM STO DA KAZAM SEUSTE SUM ZBUNET. I
 
Член од
3 август 2005
Мислења
2
Поени од реакции
0
Eve i od mene nesto za ovaa tema

GreenStorm напиша:
Najprvo pozdrav do site. Tuku sto se registrirav i mislam deka ova e najgolemiot i najdobriot makedonski forum :) Vo vrska so ovaa tema i jas imam nesto da kazam.
Ste gledale li vie film, ama nabrzina? Za 5min go "prelistuvate" filmot da vidite dali e interesen ili ne, po nekolku sekundi od pocetok, sredina i kraj.
Epa mene toa mi se slucuva vo zivotot. Kako zivotot da mi e film. Vo nekoi momenti se naogjam vo veke poznati situacii, kako veke da sum gi pominal tie istite situacii. Isto kako 5minutnoto gledanje na film i posle koga ke go gledas cel, se sekjavas deka si gledal po nekolku sekundi, e isto taka i jas vo realnosta. Isto kako da sum gi pominal istite situacii. No najmnogu zalam sto tie "poznati" momenti traat nekolku sekundi (pomalku od 10). Toa mi se slucuva poslednata godina, i vo najrazlicni situacii, vo sekakvi mesta. Ponekogas toa mi se slucuva i dva pati nedelno, a ponekogas ima 2-3 meseci pominato od poslednata takva slucka. Edna takva slucka bese na cas po informatika. Profesorkata ni rece deka naredniot cetvrtok ke pravime test, i site bea pocudeni, slusaa prv pat. A jas veke znaev deka ke pravime test. I go prasav drugarot, i toj rece deka prv pat profesorkata ni kazuva za test. Inaku situacijata koga profesorkata gi izgovarase zborovite deka ke pravime test, istoto mi bese poznato, 100% isto. I uste se sekjavam na toj moment.
Vase objasnuvanje za toa???
Здраво и од мене до сите на форумов.
Интересни теми, пофалби...
Затоа и се логирав.

Инаку GreenStorm и мене ми се случуваат ама баш истите работи.
Понекогаш препознавам 5-7 с. понекогаш 2-3с.
Но интересно е тоа што неможеш да кажеш ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧИ,
затоа што и ти си дел од СЛУЧКАТА, дали ме разбираш и дали сито мислиме. САМО ОТПОСЛЕ (по препознавањето) можеш да кажеш дека ова си го доживеал. Да... интересни работи...

Јас имам мое објаснување (демек теорија) за ова, ама многу е фрик и тешко е за поверување. (Нешто у стилот еластичен унуверзум)
 
Член од
3 август 2005
Мислења
2
Поени од реакции
0
Mad Maxx напиша:
GraSakoT напиша:
Е демек со жалење му рекол на другар ти, среќа и ти што не си умрел ЦЦЦЦЦЦ

Каков идиот за малки пари загрозува живот само да се отараси од тоа чудо
Баш прееска правевме муабет за тоа,али јебига,има секакви луѓе.
Ми текна на една чудна работа што мене ми се има десено...
Идев од Битола према Скопје,навечер беше околу 23 или 00...
Пред тоа врнеше и ми беше ептен интересно пошто се дигаше магла на автопатот од дождот што испаруваше(јули беше ако не се лажам),ко у твајлајт зоун да бев влезен,супер беше,светат фарови у магла у сред лето :)
И имав пуштено музика на цд,не беше радио,и некаде пред Прилеп почна да пишти цд-то,музика не се слушаше повеке и нагло почна колата да ми губи струја.Ја идев у 5-та,мораше да шалтам до 2-ра и да стиснам гас до даска да не ми изгаси колата.Намали брзина на едно 20-30 и онака дрн-дрн идев едно километар ипол,може и два,со константно пиштење од звучници(не беше човечко него ко на времето кога не завршеше програма на мтв) и од еднаш си запеа песната,си прими колата гас до даска,и 3 и 4 и 5 и немав никаков проблем до дома :)
До ден денес врска немам што и како и зошто се деси...
Мислев дека се криви нешто Америте пошто тоа време ги гаѓаа Србите,нешто со пречки на електро-магнетни полиња,врска немам.
Среќа што не сум баш плашлив,а заборавив да кажам дека сам у кола бев.На некој друг можда ке му се видеа некои други работи у испарувањата на патон 8) :)
И мене ми се има случено истото.
На пат Скопје-Београд и на враќање. Ама на ИСТОТО МЕСТО.
Идам за Београд со чупето со количето (башка ново од продавница 2-3 недели старо) и слушаме ЦД, брзина 140 км./ч.
и наеднаш се сиклучува ЦД-то се вклучува радио и тоа гласот “грми„
Се зачудив... што ли може да биде?
Нов касетофон, кола...
Пробувам на да сменам на Source да биде на ЦД, не реагира.
Го гасам и пак го палам... Пак се пали на радио.

Тоа беше негде после Нишм во долшина од 5 мин. вожња...
И пак ва враќање ИСТОТО на ИСТОТО МЕСТО.

Мое објаснување...
Ваљда репетиторот на таа радио станица бил премногу близу до автопатот и предизвикува резонанса на антената и затоа се пали радиото. Интересно... Со малку логика... Ама незнам дали е точно тоа.

Поздрав
 
Член од
25 август 2005
Мислења
98
Поени од реакции
2
Cudna rabota...........hm......
Pa 100 pati mi se desilo, na primer koga ke sedam u park i naednas ke mi tekne deka toa vise mi se desilo. Istiot moment kako da se slucil veke.
 
Член од
7 септември 2005
Мислења
1
Поени од реакции
0
Re: Ви се случила некоја ЧУДНА работа?

gerard напиша:
Да ви посведочам нешто.
Муабетов е од кај мене дома значи од прва рака, нема што да се лажеме.

Имам сестра која моментално не живее во Македонија, инаку она е во главна улога на приказнава. Пред некој си 6 години (пред да замине од Македонија) и се дешаваа многу многу чудни работи. Ајде ќе ја скратам малку целата сторија за да дојдам до она главното. Значи во почеток додека работеше во еден кафич и се дешаваше од чиста мира пепељарата од шанк да падне доле. Сеа знам дека малку звучи претерано или некој ќе рече на ивица била па паднала, ама не е така. Да било така немаше да пишувам. И уште неколку такви случаеви кои ако ги набројувам уште поневеројатно ќе ви звучат.

Така и се дешаваше тоа некој период и многу беше исплашена. Во истиот период почна да ја фаќа алергија од златен накит (прсетни, ланче и.т.н) Еднаш не можела да издржи го симнала прстенот од рака го ставила под перница и си заспала. Утредента го немаше.. го баравме, го баравме го немаше. 7 месеци покасно. Татко ми прави салата во кујна и доаѓа со шишето зејтин во рака и ни вика дома на нас “што е ова во шишево“. Внатре беше прстенот, баш тој на сестра ми. Дури самиот прстен беше поголем (нормално) од оквиорт на шишето, па зејтинот го претуривме во друго шише, го исеквоме празното за да го извадиме прстенот. И така. Многу бевме зачудени периодот. Сестра ми нормално преплашена, одеше по манастири таму некој адети обавуваше.. и од тогаш еве до денес таква некоја појава нема.

Интересно ми беше онака да го споделам ова со вас, и ако има некој логично објаснување или слична дешавка....нека каже
Мене ми се случуваат овие работи, ама своеволно... :shock: :shock:.Еднаш си викам у себе,ама многу изнервиран ''Уф, бе на парчиња да се скршиш!!'' и позади мене гласно пукање.Се вртам и гледам чашата и тацната на парченца...Сум се усрал од страв.Од тогаш не колнам, кузнае што ќе се деси.
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.186
Поени од реакции
34.417
Re: Ви се случила некоја ЧУДНА работа?

Grim напиша:
Мене ми се случуваат овие работи, ама своеволно... :shock: :shock:.Еднаш си викам у себе,ама многу изнервиран ''Уф, бе на парчиња да се скршиш!!'' и позади мене гласно пукање.Се вртам и гледам чашата и тацната на парченца...Сум се усрал од страв.Од тогаш не колнам, кузнае што ќе се деси.
Сам си бил тогаш?
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.186
Поени од реакции
34.417
Zero Cool напиша:
Cudna rabota...........hm......
Pa 100 pati mi se desilo, na primer koga ke sedam u park i naednas ke mi tekne deka toa vise mi se desilo. Istiot moment kako da se slucil veke.
Тоа е дежаву, се случува на секого. А и ништо чудно да „ти се случиле“ тие работи. Можеби пречесто излегуваш во парк. :wink:

Сепак за Дежа Ву има друга тема :wink:
 
Член од
16 септември 2005
Мислења
3
Поени од реакции
0
sega se pravam pishman shto sum ja otvorila temata...ne znam kako ke se spie vecer, ziveam sama momentalno...em utre moram stvarno sabajlecki da stanam.

aj i od mene po edna senka...
t.e se rabotese za coece:) najverojatno bese son ama koga se sekavam na sluckata isto kako da mi se slucuva vo momentot. Znaci lezam, gledam film na televizija (ne horor, nekoja drama...dosadna) i edno vreme gledam deka neshto pretrcuva okolu mojot krevet...malo crno covece...samo silueta...malce povisoko od metar...jas normalno umiram od strav ama nemozam ni da mrdnam ni da pretnam i sega si velam, aj ke se prepravam kako nishto da ne se slucilo pa ke si odi:))) (znam deka zvuci idiotski ama tokmu taka bese)
posle nekolku sekundi od pretrcuvanjeto pocustvuvav kako nekoja energija da ja kreva mojata noga...i bukvalno se silev so energijata...taa nagore jas nadolu...energijata pobedi...posle toa bev paralizirana od strav...si mislev deka vo momentot me kidnapiraat vonzemjani...
na sreka se najde vo mene nekoja sila i uspeav da stanam naednash od krevetot i vo toj moment se se smiri...vratata normalno otvorena (ama mozebi ne sum ja ni zatvorila)...televizorot si sviri...filmot se ushte trae...
sega si objasnuvam deka sum zaspala ama ne sum bila za toa svesna...zatoa shto nemase nekoj element na budenje...kako bilo...zvuci smesno ama bese mnogu strasno

vtora rabota e povrzana so meteorologija.
Posledniot den vo Delhi, nokevav vo eden zaeban klosarski eftin hotel, sama...stanav sabajle i izlegov na ulica da kupam neshto za jadenje...denot bese siv, bese ladno (februari mesec...okolu 8 stepeni)...i naednash, a beshe nekade 9 casot sabajle vo Delhi padna nokj. Bukvalno se stemni, i stana mracno isto kako nok, prst pred oko ne se gledase, kolite vklucija farovi...toa neshto traese okolu polovina cas, naredniot den za toa pisuvaa site indiski vesnici:) ama nemase objasnuvanje

i ushte edna rabota, mnogu pati mi se slucilo da si potpevnuvam nekoja pesna i da vklucam radio i tamu da e istata pesna, i toa na mestoto kade shto prestanav da peam...a nikogas ne se rabotelo za nekoj hit

koga bev vo osnovno, vo rok od eden mesec me iznerviraa edni deca...posebno...dvata dobija kletvi...na edniot mu rekov da si ja skrsi nogata koga ke odi na skijanje, se vrati vo hotelot so skrsen prst....na drugiot nekolku nedeli pokasno mu pozeliv vo novata godina shto pobrzo neshto da skrshi, vo rok od 3 dena skrshi noga
od ota vreme nemam nikoj prokolnato, ama site gi predupreduvam:)
 
Член од
20 мај 2005
Мислења
140
Поени од реакции
11
абре то со неможењето да мрдниш в кревет и мене ми се дешава па ни се плашам ни ништо... јас не гледам сенки оти не сум трефкар... а то е со мускулите... дур спиеш-целосна парализа... е сега сé парализа, ама трепките се отварат! а ако сте заприметиле во тие моменти не трепкате (кој мисли на то во такви моменти, али мене ми се дешава често и лошо е) а јас не осеќам тежина ама знам дека неможам да мрдам... са незнам мене научно објасниво ми е... ама сенка ако видам, знам дека ќе ми проработи мускул-тој за серење в гаќи!
 
Член од
9 септември 2005
Мислења
81
Поени од реакции
3
Ми се случуваа некои ствари пред едно 2 години...цело време во соба ми се појавува некои фаци светлини бла бла,се нешто ми крцкаше шушкаше и слично и цело време си викам ај ништо што повеќе мислам на тоа повеќе ќе се фурам.Инаку на секое друго место поубаво можев да спијам одколку во мојата соба.Еднаш ми доаѓа другарка на спиење(негде тој период) и бевме двете кај мене во кревет.Си правиме муабет ова она,а светлото беше изгасено.Одеднаш некои црвени сигнали доаѓаат надвор,наликуваше на СОС.си викам ај од кај комшииве нешто.Другарка ми се уфура и ме натера да излезам надвор да видам што се дешава.Излегувам на улицава немаше ниедно светло што би можело да допре до мојава соба,ама ај,се враќам во соба,истово се дешава.Хм си викам ај додека свети ке отворам прозор да видам од каде доаѓа,и едноставно не доаѓаше од никаде туку само беше во собата.Умирав од страв во моментот ама морав да проверувам.Добро викаме ајде што биде нема везе,идеме да спиеме али дефинитивно,мртви уморни бевме.Одеднашка почнува да крцка нешто околу една мала сијалица што ми е поставена над креветот,кај главата,за читање.И ок си викам крца сијалицава дај да упалиме светло да видиме што е,палиме светло ништо,гасиме пак крцка.Језиво.Она вика ај ќе спиеме со светло јас викам нема шанси така да заспијам и ок,во темница она ми вика сум слушнала дека ако има духови со светло си идат,ама јас запната да спиеме во темница,со светло нема шанси да заспијам и она зема упаљач и го пали,а во моментот бевме двете легнати една поред друга на грб.Во моментот кога го запали почувствував како двете да сме затворени во ковчег и се преплашив па и ја поттурнав раката махинално и пламенот се загаси.и она ме прашува што ти е и ја викам ај не и кажувам,кај она со светлото,уште толку ќе се нафура,а плус можда јас халуцинирам.И значи јас ќутам во моментот она почнува да ми збори како се упашила и како и се причинело дека сме закопани живи во ковчег.Леле,после и признав дека истото и јас сум го видела.Добро одлучуваме дефинитивно да идеме да спиеме али најдефинитивно.И одеднашка слушам глас ама мумлање ништо чисто.И и викам дај ма што збориш нели демек ќе спиевме,а она у моментот ми прашува јас што зборам демек не ме дослушнала.На крај испадна дека никој од нас не зборел.И добро додека се убедувавме заспавме некако.После и ја кажуваме дешавкава на една трета другарка која ми кажа да тргнам некој предмет од човек што умрел а живеел во мојата соба,доколку имам таков.Не дека превише верував на тоа,ама си реков ајде ништо не ме кошта да ја тргнам книгата што ја имав,од човекот што ја напишал и живеел во мојата соба пред повеќе од 25 год.Незнам дали имаше некоја преголема врска,ама од како ја тргнав такви работи ми се немаат случено во соба.
 

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
ребел, нареден пад кога ке се случи дај стави некоја камера у соба или диктафон или нешто слично. мене многу МНОГУ дешавки ми се имат случени, што почнуват по малце да ми стануваат и рутина...
 
Член од
9 септември 2005
Мислења
81
Поени од реакции
3
Да,али финтата е што при на такви случувања,во момомент на влеан страв ни на крај памет не е да бараш диктофон и сл. :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom