Pred 5 i pol godini mi se sluchi neshto, koe seushte ne mozam da si objasnam shto e toa i den denes imam uplav i ne mozam da spijam ako nema vo sobata i najmala svetlina...
Si legnav vo 03:15 i samo shto pochnav da "tonam" vo son, slushnav kako se otvora vratata i vo istiot moment se pochuvstvuvav ukochena, ne mozev da ispushtam glas ni da prasham koj e... Inache ne mozam da zaspijam na grb ili na strana, znachi legnav na stomak... Krevotot mi e do zid, a samo malku treba da potstanam, za da zapalam svetlo...
Temnica beshe i ne mozev da vidam nishto, no pochuvstvuvav deka neshto se doblizuva do krevetot... Pochuvstvuvav golema tezina na nozete, neshto kako da mi sedna i naednash se spushti vrz mene... Osetiv tolku golema tezina, shto mislev deka ke propadnam vo krevetot... Najteshko mi beshe shto ne mozev da prozboram, a kamoli da viknam ili da stanam... Posle nekoe vreme chuvstvuvav povtorno tezina samo na nozete i neshto naednash me svrte na grb...
Vo sebe si rekov deka mozam da se ispravam i da zapalam svetlo, no koga se obidov, neshto mi ja zatvori ustata i me turna nazad na krevetot... Povtorno bev ukochena, se trudev da prozboram, no ne mozev... Ne znam od kaj sobrav sila, no naednash se ispraviv, ja ispruziv rakata i zapaliv svetlo... Normalno, vo sobata nemashe nikoj, no vratata beshe otvorena...
Istrchav celata isplashena vo spalnata na moite i gi razbudiv celata stresena i so solzi... Mi kazaa deka nikoj od niv ne stanal i ne ja otvoril vratata...
Ne znam kako da si go objasnam toa, ogromen stres beshe toa za mene, utredenta ne otidov na uchilishte (bev 4ta godina) i otidov v crkva...
Shukjur do den denes ne mi se ima toa slucheno povtorno, no se plasham od potpolna temnica