Си бил некој човек и решил да иде да бара работа у Microsoft.
И отишол на разговор и му рекле: „ништо чиче, чистач може да те примиме, но дај ми e-mail за да ти пишеме инструкции”, и чоеков рекол: „ама јас немам е-маил” и овие од Microsoft: „абе како немаш е-маил, тоа е светска работа, сега вака без е-маил неможеме да те примиме на работа”. И чоеков цел изнервиран си иде и вика „хех, мене е-маил ќе ми бараат, шо ги тркалам” и земал си купил јаготка за 5 денара, и се шетал и некој му побарал да му ја купи јаготката и овој му ја продал за 10 денара, и чоеков си купил 2 јаготки и нив ги продал за 20 денара, и се така, си почнал бизнис со јаготки, се напунил пари, милионер станал, многу почитуван човек, ово оно, нарачувал со камиони ово оно и едно време му доаѓаат некои заинтересирани за неговиот бизнис со јаготки, заинтересирани за продажба-предпродажба и му викаат: „извинете, но ние сме заинтересирани за вашиот бизнис, и сакаме со вас да соработуваме” и чоеков им рекол „добро нема проблем” и овие му рекле „е тогаш дајте ми емаил за да ви пратиме информации, што, како” и чоеков им вика „ама јас немам емаил” и овие му рекле „како бе немаш емаил тоа ти е светска работа, мора да имаш ово оно” и чоеков им рекол: „хех, да имав ја емаил сеа ќе бев чистач у Microsoft”.