Вистинско другарство, постои ли?

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
Постои вистинско другарство, јас имам барем 3 вистински другари што во било кое време би направиле било што за мене, исто и јас би направил за нив. Со првиот се знаеме 22 години од мали што се вика, со вториот 13-14 а со третиот 6-7 години. Сите ми се со ист приоритет. Знајте дека многу вреди да се има вистински другари и бидете и вие вистински другари со сите, некои ќе бидат тоа и за вас, за другите што мислат дека ве искористуваат, се лажат.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
После многу години другарување,другарката се послужи со лага.....од тогаш помина 8 месеци....еднаш се видовме ја потврди лагата....нити она ми се јави после тоа нити јас....и тоа е другарство????!!!!!!!!!

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Под вистинско другарство јас подразбирам не само да си најдеш човек кој како што викаат"да те тапша по рамо",туку некој кој ќе биде со тебе и во добро и зло.
Порано навистина постоело вистинско другарство.
Многу често кај постарите го слушам ова"Ееее ние 30 години се дружиме"
Денес кај помладите тоа го немам слушнато.
Јас имав најдобар другар и најдобра другарка.Но од кога се оженија/омажија се се смени.Е ова баш не можам да го сватам,колку човек се менува кога ќе се ожени.:tapp:
Да не тролам ама неможев да издржам :icon_lol:

Инаку да,постојат вистински пријателства...

Channar

гастроентерохепатолог
Член од
3 јуни 2011
Мислења
199
Поени од реакции
255
Единствени пријатели: Мајка, татко и сиблинг (во кое се опфаќа доверба,совет, да си споделиш проблем (за кој на многу луѓе им е мило што го имаш) Се е друго друштво со кое излегуваш и си го правиш животот (по)интересен.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Најдобри пријатели.. НЕМА.
На оној кој најмногу можеш да му веруваш е партнерот, бидеќи знаеш дека со тебе не е од корист, и на семејството. Сите други се пријатели од корист, a не вистински како што самите ги сметаме. Бидеќи порано или подоцна на ваков начин или онаков секогаш се издаваат и го покажуваат своето вистинско лице, најчесто на несакана, и во моментите кога е најнепотребно.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Што е тоа пријател?
Дали има пријателства денес, или тоа исчезна?
Што значи за вас пријател и колку ги цените пријателите.

friend.jpg

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
Пријател (модерна дефиниција) - пијавица која е со тебе се додека има потреба
за среќа има пријатели како на вториот дел од сликата на кои можеш секогаш да се потпреш

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Искрејно, вистински пријател немам.... Колку повеќе дознавам се повеќе се разочарувам, наместо искрејни пријатели јас до мене имав дволични и користиљубиви личности кој ги сметав за најдобри, но со тек на време сите ја симнаа маската и им се виде вистинското лице. Така да тешко денеска да имаш добар и искреен пријател, а и во иднина не знам дали ќе имам, времето тече ќе видиме што ќе донесе и однесе :D. Се надевам на подобра иднина...
До тогаш, за оние старите! ;)
И не сум згрешил.. Пазете од оние кој пред вас ве фалат, а позади грб на други ве оговараат. И официјално од денеска уште -1, си го покажа лицето..
Кажувал на други што имам јас проблеми дома, повеќе пати му простив ама сега веќе ја "помина границата" и ми ску*чи! :mad:

Член од
7 декември 2011
Мислења
283
Поени од реакции
83
На денешно време другар да најдеш ке неможеш се е од корист кога им треба нешто на другарите први се кај тебе за помош а кога се срекни ги боли к*рот.
Денеска најдобрите другари одат само по парите, а најмногу може да ти помогне некој кој не ти бил другар

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Постои но само ако ја разбереш суштината.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Ги имам неколку,шо стварно можам да им верувам..
--- надополнето: 17 март 2012 во 00:36 ---
Ги имам неколку,шо стварно можам да им верувам..

Kajgana Shop

На врв Bottom