Па од себе најверојатно тргаатДобро голем дел од форумџииве викат
немало вистински пријатели
а сте се запрашале ли лично вие
сте му на некому вистински пријател
Се тече, се се менува... тоа е една од човечките особини. Зошто се менуваат откако ќе се мажат/женат незнам (јбг не сум до сеа женет). Можеби поради фактот што најдобар другар (најчесто) ти станува брачниот партнер? Како и да е ако мислиш дека вистински другар е онај со кој што пиеш кафе секојдневно... си во голема грешка.Јас имав најдобар другар и најдобра другарка.Но од кога се оженија/омажија се се смени.
Па да точно е тоа се тече се се менува,но треба и да другарството останува.Се тече, се се менува... тоа е една од човечките особини. Зошто се менуваат откако ќе се мажат/женат незнам (јбг не сум до сеа женет). Можеби поради фактот што најдобар другар (најчесто) ти станува брачниот партнер? Како и да е ако мислиш дека вистински другар е онај со кој што пиеш кафе секојдневно... си во голема грешка.
Друго, оти мислиш дека ти нема да се смениш кога ќе се мажиш?
Па? Каде е проблемот што се оддалечивте? Јас конкретно имам неколку другари шо се дружам од мал, со едниот еден период (2-3 години) се оддалечивме и тоа баеги, такви ни беа и обврските и ситуациите... мада тоа не беше проблем, откако се опрај ситуацијата полека работата се врати на староПа да точно е тоа се тече се се менува,но треба и да другарството останува.
Да многу често си случаевите најдубар другар и да ти биде партнер.Се знааат долго време,па затоа веројатно и се решаваат на тој чекор.
А јас ни најмалце не мислам дека ако пијам кафе со некој и тој ми е вистински другар.
Напротив вистински другар е да е ислуша и помогне кога ти е најтешко и да биде со тебе и кога ти е најдобро.
Ќе те видиме , мада сепак за тоа треба да кажат луѓето шо се дружиш со нив. Вака сам за себе, секогаш ќе си бидеш 1.најдобар 2.непроменет 3.во правоА јас не верувам дека би се сменила и кога ќе се омажам.
Човекот постојано се менува, има една француска поговорка која вели: Toa што сум денес и тоа што ќе бидам за 10 години се две различни личностиПа да точно е тоа се тече се се менува,но треба и да другарството останува.
Да многу често си случаевите најдубар другар и да ти биде партнер.Се знааат долго време,па затоа веројатно и се решаваат на тој чекор.
А јас ни најмалце не мислам дека ако пијам кафе со некој и тој ми е вистински другар.
Напротив вистински другар е да е ислуша и помогне кога ти е најтешко и да биде со тебе и кога ти е најдобро.
А јас не верувам дека би се сменила и кога ќе се омажам.