Вистинско другарство, постои ли?

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Ако некој ве заебал, немора да значи дека сите се заебани или му следи истото.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Пријателство НЕМА,само интерес.Тоа го доживувам.
Брат сестра немам....а и роднини немам!

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Vo komitsko vreme imalo.
Vo partizansko vreme mozebi imalo.
Vo ova denesno e pa nema.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Роднини - НЕ
Пријатели - НЕ
Другари/Другарки - НЕ
Само интерес, како што кажа Annaja01. Во времето на Југославија имало, но сега не, и не верувам дека ќе има. :)

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Ја би рекол дека има, барем си гледам по мене или па имам среќа да имам вистински луѓе до мене на денешницава!
Иако сме прилично големо друштво во 2-3 од нив имам целосна доверба и поддршка во се, обострана нормално.Све направиле за мене и све сум направил за нив.

Член од
25 ноември 2011
Мислења
35
Поени од реакции
17
Да.Само за жал што најдобри другари можат да ти бидат само 2-3 максимум 4-ца, со кои што си заедно уште од раѓање.Со кои што си играл си се тепал, сте краделе јојо од локалната книжара и слично :)
Неможеш да бидеш најдобар другар со некој што го знаеш 2 или 3 години.

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Добро голем дел од форумџииве викат
немало вистински пријатели
а сте се запрашале ли лично вие
сте му на некому вистински пријател

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Добро голем дел од форумџииве викат
немало вистински пријатели
а сте се запрашале ли лично вие
сте му на некому вистински пријател
Па од себе најверојатно тргаат :D

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Најголемото разочарување е токму тогаш,кога на тој-таа си бил пријател и по цена на ризик....добиваш “камен“во глава....си бил “жртва“.....

Неслушај гаталец,слушај паталец!

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Под вистинско другарство јас подразбирам не само да си најдеш човек кој како што викаат"да те тапша по рамо",туку некој кој ќе биде со тебе и во добро и зло.
Порано навистина постоело вистинско другарство.
Многу често кај постарите го слушам ова"Ееее ние 30 години се дружиме"
Денес кај помладите тоа го немам слушнато.
Јас имав најдобар другар и најдобра другарка.Но од кога се оженија/омажија се се смени.Е ова баш не можам да го сватам,колку човек се менува кога ќе се ожени.:tapp:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Јас имав најдобар другар и најдобра другарка.Но од кога се оженија/омажија се се смени.
Се тече, се се менува... тоа е една од човечките особини. Зошто се менуваат откако ќе се мажат/женат незнам (јбг не сум до сеа женет). Можеби поради фактот што најдобар другар (најчесто) ти станува брачниот партнер? Како и да е ако мислиш дека вистински другар е онај со кој што пиеш кафе секојдневно... си во голема грешка.

Друго, оти мислиш дека ти нема да се смениш кога ќе се мажиш?

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Се тече, се се менува... тоа е една од човечките особини. Зошто се менуваат откако ќе се мажат/женат незнам (јбг не сум до сеа женет). Можеби поради фактот што најдобар другар (најчесто) ти станува брачниот партнер? Како и да е ако мислиш дека вистински другар е онај со кој што пиеш кафе секојдневно... си во голема грешка.

Друго, оти мислиш дека ти нема да се смениш кога ќе се мажиш?
Па да точно е тоа се тече се се менува,но треба и да другарството останува.
Да многу често си случаевите најдубар другар и да ти биде партнер.Се знааат долго време,па затоа веројатно и се решаваат на тој чекор.
А јас ни најмалце не мислам дека ако пијам кафе со некој и тој ми е вистински другар.
Напротив вистински другар е да е ислуша и помогне кога ти е најтешко и да биде со тебе и кога ти е најдобро.
А јас не верувам дека би се сменила и кога ќе се омажам.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Да многу често си случаевите најдубар другар и да ти биде партнер.Се знааат долго време,па затоа веројатно и се решаваат на тој чекор.
А јас ни најмалце не мислам дека ако пијам кафе со некој и тој ми е вистински другар.
Напротив вистински другар е да е ислуша и помогне кога ти е најтешко и да биде со тебе и кога ти е најдобро.
Па? Каде е проблемот што се оддалечивте? Јас конкретно имам неколку другари шо се дружам од мал, со едниот еден период (2-3 години) се оддалечивме и тоа баеги, такви ни беа и обврските и ситуациите... мада тоа не беше проблем, откако се опрај ситуацијата полека работата се врати на старо :)
Ќе те видиме :P, мада сепак за тоа треба да кажат луѓето шо се дружиш со нив. Вака сам за себе, секогаш ќе си бидеш 1.најдобар 2.непроменет 3.во право

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Човекот постојано се менува, има една француска поговорка која вели: Toa што сум денес и тоа што ќе бидам за 10 години се две различни личности :свиркам:

Kajgana Shop

На врв Bottom