Вистинско другарство, постои ли?

T

theTinule

Гостин

MunichBastards

Red Scouser
Член од
9 август 2011
Мислења
154
Поени од реакции
78
Не ... т.е да. Од 100 души, 99 ќе те заебат гадно, 100-тиот ќе те заебе, ама така .. не толку гадно. Па така тој 100-тиот ќе ти биде најдобар другар.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ма какво другарство се е ради корист.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Искрејно, вистински пријател немам.... Колку повеќе дознавам се повеќе се разочарувам, наместо искрејни пријатели јас до мене имав дволични и користиљубиви личности кој ги сметав за најдобри, но со тек на време сите ја симнаа маската и им се виде вистинското лице. Така да тешко денеска да имаш добар и искреен пријател, а и во иднина не знам дали ќе имам, времето тече ќе видиме што ќе донесе и однесе :D. Се надевам на подобра иднина...
До тогаш, за оние старите! ;)

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.641
Поени од реакции
35.182
Вистинско пријателство постои меѓутоа треба да го најдеш вистинскиот пријател, а додека да го најдеш него и тој тебе треба да минеш низ низа ситуации и да стекнуваш искуства, бидејќи само така можеш да го откриеш вистинскиот.

Доказ за вистински пријател ;)
01.jpg

Член од
8 октомври 2009
Мислења
312
Поени од реакции
153
Да 4-5 души на кои им верувам потполно со другите онака :) али како што дојде времево боље со машки да се дружиш него ли со девојчињава :cenzura:

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Верувам ,имам 1 таков другар,на кој што можам да му кажам се,ама буквално СЕ и да си бидам спокоен,се знам од 6 години како дете,сега имам 19 !

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Алал да им е на тие што го имаат макар еден! Некое време ти изгледа,ке ти заличи дека ти е најдобар пријател послем ке те разочара и така......јас не верувам..едино може да ти биде сестра брат(ако имаш) најдобар пријател цел живот и можеш УВЕК да се потпреш на семејството а остало според мене е ПроЛАЗНО.......

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
Алал да им е на тие што го имаат макар еден! Некое време ти изгледа,ке ти заличи дека ти е најдобар пријател послем ке те разочара и така......јас не верувам..едино може да ти биде сестра брат(ако имаш) најдобар пријател цел живот и можеш УВЕК да се потпреш на семејството а остало според мене е ПроЛАЗНО.......
море денес никој не ти е сигурен, брат со брат не сака да се види..
Но, се надеваме дека семејството секогаш ќе биде покрај нас

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Да 4-5 души на кои им верувам потполно со другите онака :) али како што дојде времево боље со машки да се дружиш него ли со девојчињава :cenzura:
4-5 poor friendzoned friends :(

Иначе да, има само се наоѓаат како... као се викаше игла во сено? :)

Rage!

Анархист
Член од
23 ноември 2011
Мислења
78
Поени од реакции
33
Верувам дека во човечкиот ген е кога од нешто ќе се извади секаква можна корист, се оди на наредното. Па така, кога од некој "другар" ќе се извади секаква корист, се знае се за него, поинтересен станува некој друг потенцијален "другар". Па така со стариот односите се заладуваат, а со новиот се перфектни исто како што тие биле со стариот на почетокот. Така се движи таа бескрајна линија на пријателството низ животот, затоа многу ретко најдобрите другари од детството, остануваат најдобри другари при староста.

Kajgana Shop

На врв Bottom