Вистинско другарство, постои ли?

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.383
Постои, но ретки се тие другарства. Повеќето ти се од корист.

Член од
3 мај 2009
Мислења
155
Поени од реакции
57
Секое другарство е производ од вечен интерес, порано или подоцна сите сфатиле.
До одреден степен си во право, јас имам најдобар другар кој ми е како брат, се почитуваме меѓусебно, има караници меѓу нас но секогаш се површни за небитни работи... Иначе другаров ми е од забавиште останат (само 14 години се знам со него џД). Многу ретки се такви другарства и јас сум среќен што сум еден од ретките кои имаат бест френд!

Член од
9 август 2012
Мислења
18
Поени од реакции
13
Другар како другар,можеби постои,но ниту еден неможе да е или да се рамни како дел од фамилијата,секогаш кога се спомне бест френд,си мислиш на брат,ама не е исто,другарствата се од интерес повеќе,освен оние како во случајот на кинг славчо,кој исто така како мене има бест френд,само мојот бест френд е женско,во иста вода сме биле крстени оти и на исти ден сме родени,плус куќите ни се лепенки и чувствата обостранно се само пријателски.За неа знам дека не би ми завртила грб никогаш :)

Член од
10 август 2012
Мислења
12
Поени од реакции
2
Виситнско другарство? Што беше тоа?
ехх сега неверувам дека постои некој на кој можеш да му веруваш како на своите очи.Сите еод корист сите гледаат само нешто да искористат и да те заебат кога си им потребетн те сакаат а кога не им требаш те мразат.Во денешно време све е улизување и лицемерие.

2

~2A

Гостин
Вистинско другарство би рекол дека постои,но јас мислам дека има временски период.Се додека не му здосадиш или престане да има било каква корист од тебе,тој/таа ќе те смени со некој друг другар/ка.
Секој кој е изневерен од својот пријател си мисли дека сите од почеток се со тебе од корист,зависи...
Пример јас имав другар од прво одделение сме заедно и во исто училиште учиме сега (4та година сум сега) отсекогаш сме биле заедно,но ете излегоа некои "поинтересни" другари и тој со тек на време ме отфрли на некој начин. Се помалце и помалце комуницираме и исто така ме "користи" кога му се зафатени другарите,а тој е слободен и нема со кого да излези и ми се јавува ме бара да одиме до чаршија ова-она...
После ова,јас си научив од грешката да не се верува премногу на другарот,затоа што навистина ме повреди многу...

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Постои.Не можеш да га очекуеш од много и да мислиш дека сс свакога можеш да се зближиш или да те поштуев.Збору еве лично ја имам 4-5 особе у живот за кои руку би дала а и они за мене.Викав стари дека другар се познава у лошо..епа ми имасмо свакакви моменти и ги преживемо.Рука у огањ за њима у 3 преко ноќ ако треба.И захвална сам што ги имам.
Познаници колко ми душа сака а мои људи на едну руку и више него довољно.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
постои...секако дека постои но не е она ко што беше порано
а и ништо не е ко порано(за жал)
се сменија времињата

Член од
11 септември 2012
Мислења
69
Поени од реакции
38
Постои постои ама од корист.Додека има корист има и другарство,после тоа се бара друг другар или пријател

Kajgana Shop

На врв Bottom