Вистината за ЕУ која се премолчува

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Да!
Не станува збор за страв.
Или во Македонија, лесно можеш да се доселиш назад. Македонија не е и во догледно време нема да стане членка на ЕУ. Овие нивни села (од таму тргна муабетот, нели) не се ништо подобри од нашите. Напротив, далеку се посиромашни, со помали дрвени куќи. Имаш и села од други земји не-членки на ЕУ кои далеку подобро котираат неголи овие на Лукашенко. Војводина и Славонија на пример.
Автоматски споено мислење:

Или ти имаш право да ја фалиш ЕУ а критикуваш Македонија, зашто јас да немам право да критикувам и Македонија и ЕУ, а да ја фалам Белорусија.
Муабетот беше за селата споредба во Украина и Западна Европа, а не фалба за ЕУ, Македонија или Украина.
Постираш сликички од музеи во Украина, руски трактори за Бразил или села градени по директива на Комунистичка партија. Такви и подобри за живеење села имаш во западна и северна Европа.

Последно уредено:
Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.310
Поени од реакции
1.833
Јас не живеам во ЕУ моментално, ама сум живеел и сум поминувал одредено време во повеќе земји. Не проектирам, туку гледам од сопствено искуство и од искуството на другите, како наши што се таму, така и тамошни „домородци“.

Што не те бендисува во системот и животот во Чешка на пример или Данска или Словенија, споредбено со Белорусија?
Пример во Македонија имаш сто македонци или албанци, станат 80, па станат 50, во исто време населуваш кинези. Дали тоа општество е стабилно и нормално. Чешка и Словенија се во ред, триесет години се под либерал фашизам, за сега не деградирале толку многу, но Данска, Франција се тотално во распад. Нездрава средина за живеење, ЛГБТ, феминем, наркоманија, криминал. Ако споредам, за правда меѓу бивша Југославија и ЕУ, ЕУ е каде каде е пототалитарна.
Последниве години и не се кријат, следат, судат, апсат за мислења различни од нео либералните. Ако идеологијата и законите не идат од суверенот а од Сорос и елитата, дали е тоа демократија- право да слободните луѓе да управуваат?
Некакви затворени комисии, да решаваат да ја казнат Полска или Чешка затоа што не сакала да легализира геј бракови, иако 90% од полскиот и чешкиот народ не одобруваат таков закон.

Ми кажуваш некакви мантри, ако живееш во Македонија не смееш да мислиш против КПЈ или КПМ или против ВМРО или против СДСМ. Или ти имаш право да ја фалиш ЕУ а критикуваш Македонија, зашто јас да немам право да критикувам и Македонија и ЕУ, а да ја фалам Белорусија.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Ми кажуваш некакви мантри, ако живееш во Македонија не смееш да мислиш против КПЈ или КПМ или против ВМРО или против СДСМ. Или ти имаш право да ја фалиш ЕУ а критикуваш Македонија, зашто јас да немам право да критикувам и Македонија и ЕУ, а да ја фалам Белорусија.
Па никој не ни брани, ни мене ни тебе. ЕУ како политичка унија (што е многу различно од секоја ЕУ земја земена индивидуално) треба секој човек да ја критикува, пошто има огромен простор за критика и што и да кажеш нема да згрешиш, ама правиме муабет за животот таму, а не за политичкиот систем.

Пример во Македонија имаш сто македонци или албанци, станат 80, па станат 50, во исто време населуваш кинези. Дали тоа општество е стабилно и нормално.
Дали нешто лошо се случи во Полска откако примија огромен број на Украинци? Дали 10 000 Данци ќе и наштетат на Шведска, на пример, или пак 35 000 Хрвати на Ирска? Намерното доселување на „мигранти“ од неадаптирачки и варварски култури нема потреба да го дискутираме, пошто само некој со испран мозок може тоа да го посакува и одобрува.

но Данска, Франција се тотално во распад. Нездрава средина за живеење, ЛГБТ, феминем, наркоманија, криминал. Ако споредам, за правда меѓу бивша Југославија и ЕУ, ЕУ е каде каде е пототалитарна.
Каква е стапката на криминал во Данска, пример? Колку е над некој просек, што точно се случува од страна на криминал? ЛГБТ и феминизам - што точно ти смета? Наркоманија лол, баш спомна сега кога Зоки ќе легализира. Дали ти смета марихуаната. а си океј со алкохолот? Или пак мислеше на некои потешки дроги со кое се фиксаат Западњаците?

Некакви затворени комисии, да решаваат да ја казнат Полска или Чешка затоа што не сакала да легализира геј бракови, иако 90% од полскиот и чешкиот народ не одобруваат таков закон.
Која комисија, кога, колку евра и по кој основ ги казнила Полска и Чешка? Полска донесе стриктен закон за абортус пред некое време, па никој не ги казни за тоа.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.320
Поени од реакции
23.048
Bill on publishing police images sparks protests
Thousands of people took to the streets in Paris and other French cities Saturday at the urging of civil liberties campaigners and journalist groups to protest a proposed security law they say would impinge on freedom of information and media rights.

Pending legislation in France’s parliament would create a new criminal offense for publishing images of police officers with intent to cause them harm. Offenders would face a maximum penalty of up to one year in prison and a 45,000-euro ($53,000) fine.

The government says the proposal is intended to protect police officers from online calls for violence. Critics fear that, if enacted, the measure would endanger journalists and other observers who take videos of officers at work, especially during violent demonstrations.

In Paris, several thousand demonstrators gathered on the Trocadero square near the Eiffel Tower, chanting “Freedom, freedom” and “Everyone wants to film the police.”

Police used water cannons to disperse the crowd as minor scuffles broke out at the end of the demonstration. Paris police said 23 people were detained and an officer was slightly injured.

Reporters without Borders, Amnesty International France, the Human Rights League, journalists’ unions and other groups encouraged people to attend the protest. The crowd included many journalists and students.

“We are not here to defend a privilege of our profession, press freedom and journalists’ freedom,” Edwy Plenel, co-founder and editor of investigative website Mediapart, said. “We are here to defend fundamental rights, the rights of all people.”

Some members of the anti-government yellow vest movement also joined the demonstration.

The Office of the U.N. High Commissioner for Human Rights and France’s human rights ombudsman have also voiced concerns that the new provision could undermine fundamental rights.

In response to the criticism, Prime Minister Jean Castex said Thursday that the measure would be amended to specify that it “won’t impede the freedom of information” and that it will focus only on images broadcast with “clear” intent to harm a police officer.

Emmanuel Poupard, secretary general of the National Journalists Union (SNJ), said Saturday that he thinks the new amendment “doesn’t change anything.”

The police image law “has only one goal: to boost the sense of impunity of law enforcement officers and make invisible police brutality,” he said.

Protesters argue that recording officers in action is essential to being able to condemn and curb the actions of violent officers. They also worry how courts would determine whether images were posted with intent to harm.

In July, three French police officers were charged with manslaughter over the death of a delivery man, Cedric Chouviat, that bystanders caught on video. Chouviat’s death had similarities with the killing of George Floyd in the U.S. state of Minneapolis, which sparked outrage around the world and a series of Black Lives Matter demonstrations in France.

The proposed law is championed by lawmakers from President Emmanuel Macron’s party, which has a majority in the National Assembly.

Lawmakers are scheduled to vote Tuesday on the bill, which also includes other security measures. It will then go to the Senate.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.359
Поени од реакции
16.542
Член од
12 март 2009
Мислења
20.359
Поени од реакции
16.542

Ugrađeni su kvarovi takvi kvarovi koje proizvođač ugradi prilikom proizvodnje tako da se novi proizvod npr. perilica rublja po isteku garancije pokvari!

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.175
Поени од реакции
5.857
Е па требало да му ја мислат кога беа јаки т.е. пред Лисабонскиот договор. Иако има значајна промена од консензус кон квалификувано мнозинство сепак сеуште клучните одлуки се донесуваат со консензус. А на кого поточно му одговара консензус? Јас мислам дека на никој всушност не му одговара. Консензус да, ако се федерализираше унијата, но вака во лабава економска унија со 27 различни интереси при одлучувањето практично се влегува од блокада во блокада и место обединета и силна Европа ЕУ стана гломазен апарат кој никој не може да го управува. Тоа НАТО тешко функционира со консензус, каде што САД е булдужер, не па ЕУ со млитавите Германија и Франција
dovolno e na edna drzava da i odgovara za da ne se smeni bidejki taja edna drzava bi blokirala promena. ako sakas primer zemi gi grcija i bugarija. i dvete nema da prifatat odnosno nema da prifatea promena se dodeka ne go resat problemot so nas. da prifatija kvalifikuvano mnozinstvo mesto konsenzus nie verojatno ke mozevme da vlezime kako republika makedonija. baska imas drzavi kako ungarija, polska, ceska itn koi imaat interes da ne im se mesaat previse vo nivnite raboti, a vo idnina i nekoi drugi drzavi ke se stitat.

zaradi toa ne mi se veruva deka vo bliska idnina nesto bi se smenilo odnosno ke ostane toa so konsenzus za vazni odluki.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Испадна дека било геј оргија. А што е нај хардкор, тој европратеникот што пробал да бега е Унгарец од партијата на Орбан, инаку закоравен противник на ЛГБТ правата. :pos:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Испадна дека било геј оргија. А што е нај хардкор, тој европратеникот што пробал да бега е Унгарец од партијата на Орбан, инаку закоравен противник на ЛГБТ правата. :pos:
fotojet-2020-12-01t154426.288-1920x1116.jpg

Според весникот ДХ, кој ја обелодени информацијата, полициски извор изјавил „налетавме на огромен генг бенг”.

Генг бенг било, можи тој си лежел :pos:

Последно уредено:
Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Чисто отишол за од прва рака да се увери, колку е лошо да си хомосексуалец.
После отишол уште неколку пати за да биде сигурен.
Nothing to see here.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Чисто отишол за од прва рака да се увери, колку е лошо да си хомосексуалец.
После отишол уште неколку пати за да биде сигурен.
Nothing to see here.
Од неколку пати педер не се станува :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.293
Поени од реакции
15.438
Советници ала Бучко, сестра Љубе, хазард Самка, хоџата од Танушевци...

Kajgana Shop

На врв Bottom