Вие и вашите другари/пријатели

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Jas imam edna najdobra drugarka koja znae se za mene a i jas se za nea.Znam deka e malku cidno masko i zensko najbolji drugari ama toa e.Site mislat deka ideme veke podolgo vreme a ustvari nema veze.Taka da so nea i koga mi e najtesko mi se naoga i koga sum sreken mi se naoga.Normalno toa se slucuva koga i nejze i e tesko ili e nesto epten happy zaradi nesto i jas sum tuka za se da mi kaze i ako mozam da i pomognam.Taka da mislam deka e dobro da imas 1 najdobar drugar ili drugarka bezrazlika so na koj mozes da mu se doveri za se.

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
ako si cvet bidi ruza ako si mesec bidi maj ako si drugar bidi do kraj
da im go porucham ova na skopskite pederchinja ...

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Да ве почастам со уште една моја сторија за темава.
Се надевам нема да ви се допадне.:)

Пријател - да се биде или не

Ви го претставувам најновиот вид на загрозени суштества - пријателот. Можеби никој нема да се согласи со оваа констатација, не ни мора, ова е само мое мислење. Дека пријателството не е тоа што беше, знаеме сите.
Ретко кој може да му верува на некој друг, ретко кому можеш да кажеш дека ти е вистински пријател. Но, што би била поентата на животот ако не се надеваме на подобро утро. Па исто така се надевам дека пријателството некој ден ќе го достигне нивото на кое што треба да е.

Што е пријател?

Пријател е човек со кого си испил неколку пива и си споделил многубројни тајни, пријателот е тој кој што ќе ти помогне кога ќе се најдеш во тесно, пријателка е таа со која што идете на шопинг и на журки. Пријателот е човек кој што те сфаќа и разбира, и тогаш кога ти самиот тешко се разбираш.
Пријател е човек кој што ти се допаѓа, кого го знаеш и кому му веруваш.

Што е пријателство?

Пријателството е магија која што се создава од двајца луѓе. Таа е врска помеѓу двајца луѓе која што треба да трае и да зближи. Пријателите се скапоцени камења и како такви треба да се третираат. Да се има пријателство со некој значи да се има доверба во некого и таа доверба да ти биде возвратена.

Што е потребно да се биде добар пријател?

Пријателството има неколку клучни моменти. Тие се според мене довербата и триаголниот клуч на пријателството. Довербата е една работа без кое едно пријателство не може да опстои. За да бидеш добар пријател, треба да имаш многу доверба во персоната со кого си решил да се спријателиш.
Триаголниот клуч на пријателството подразбира - земање, давање и делење.
Од пријателот треба да се зема толку колку што ќе ти се даде, да се даде што е можно повеќе и да се дели што е можно повеќе.

Додека го читате ова, сигурно ви се навраќаат спомени од случки кои што ви се случувале со вашите пријатели. Случки кои што никогаш нема да ги заборавите.
Оставете го своето его на мира барем за некое време, бидете пријател.

stormangel@kajgana.com

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Moжам да им бидам добар пријател на многумина ама многу малку можат мене да ми бидат добри пријатели.
И коа сум најсреќна и кога сум со пријатели и општо секоаш има недополнет дел од мене.
Другарство. Најдобра е отвореноста и точка. Може ти верувам и ќе ти кажам којзнае какви тајни и чудесија ама не сакам да ти кажам шо навистина мислам за тебе. Шо и многу луѓе го прават а нејќат да им го прават ебаго.
Иначе од сите пријателства шо ги имам црпам по нешто шо значи сите мои пријатели претставуваат одреден дел од мене. Се додека тој дел не научи сам да функционира.

А баш генерализирано моите џубриња(длугалциња) се мошне рационални.
Коа ќе направам нешто гадно или ќе се заебе планот, прво ми се јавуе една другарка и ме едуцира со сите можни пцости некогаш измислени, ме отерува у пм, после се јавуе друга и го разгледува случајот, шо беше како беше зошто беше шо ќе правиме сеа, ќе ми изелаборира и на крај ќе се јави уше една, она претставува утеха; теши и ветува како мајка Тереза....

Различни карактери прават поплодно другарство.

Steve Vai

Guitar Wizzard
Член од
14 декември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
7
There is only one happiness in life, to love and be loved,,," I believe in angels, The kind that heaven sends, "I am surrounded by angels, But I call them friends.

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Steve Vai напиша:
There is only one happiness in life, to love and be loved,,," I believe in angels, The kind that heaven sends, "I am surrounded by angels, But I call them friends.
:cuc: i se e kazano....:wink:

Член од
13 јануари 2006
Мислења
49
Поени од реакции
9
jas imam nogo drugare i drugarki...
izdvojuvam eden so nogooo go sakam kako brat mi e nemozam bez negoi mislam oti do saa nisto ne sum skrijala od nego.. ima nogo deca so mislat odi odame ama nema vrska oti go sakam kako brat
pozdrav do BATO-Vlado od Marija

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Хомо хомини лупус.

Као што кажува латинската поговорка, другарството е најсветата работа у светот, не?

Јас сум претпазлив на тоа прашање.
Пријателство ок, другарство - како тоа убаво звучи.
Ама ко што напиша офчар, ако некогаш му "згрешите" на вашиот цел животен другар, не одете со него во темни улички. Или више ако морате, проверете го да не има нож или некое друго оружје !

maksimus 3

Гладијатор
Член од
26 август 2005
Мислења
35
Поени од реакции
0
DRugar dodeka ima korist ke bide,ama koga e tesko nikade go nema.
Takvi ima i ke ima i dajle.

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
vistinski drugari i drugarki sekako deka ima...za zal se poretko se naogjaat ali gi ima...jas licno iam 4-5 najbliski drugarki na koi mozam da im kazam otprilika se(vikam otrpilika poso nekoi raboti ne gi znae nikoj)...e sea vo odredeni momenti nekoja mi e pobliska od drugite ili na nekoja i veruvam povekje ali tie 4-5 mi se sostaven del od sekoj den i ne bi mozela da si go zamislam zivotot bez niv...iskreno imam edna koja mi e onaka omilena da kazam i i popustam se,ja pravdam za se ali pak od druga strana mnogu povekje i veruvam na druga ili pointeresno mi e so treta taka da nemozam da kazam edna mi e najdobra i samo taa...site 4-5 mi znacat na poseben nacin!
A isto kako najdobar drugar go posocuvam bratuced mi posto nego mu veruvam najvekje,znam deka se pravi za moe dobro i znam deka bi umrel za mene...on mi e povekje kako brat ali pa,spored mene,nema podobar drugar od brat ili sestra :)

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
maksimus 3 напиша:
DRugar dodeka ima korist ke bide,ama koga e tesko nikade go nema.
Takvi ima i ke ima i dajle.

pa toa ne e drugar....toa e "drugar"...ne li mozesh da gi razlikuvash ovie dve raboti???

Zbratko

The Shrink
Член од
3 јануари 2006
Мислења
875
Поени од реакции
17
Drugarstvotot e najbitno nesto ... sve proaga ali drugarstvoto pravo ostanuva :)

gOJDO

Пациент, неизлечив
Член од
4 јануари 2006
Мислења
1.304
Поени од реакции
20
компјутеррот е најдобриот другар на човекот, останатите не му се потребни...

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
gOJDO напиша:
компјутеррот е најдобриот другар на човекот, останатите не му се потребни...
Ако компјутерот му е најдобар другар, тогаш интернет му е брат

Kajgana Shop

На врв Bottom