Вие и вашите другари/пријатели

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Другарството е нешто најдобро што може да му се слуши некому. Човек кој нема другари сигурно нешто му фали, никој сам не може на планетава. На секого му е потребен некој кој ке му се најде во лоши и убави денови, на секого му е потребен некој на кој ке може да му се довери и со кого ке може да се советува за било што. Сите имаме потреба понекогаш да си кажиме нешто што ни лежи на душата нели :)
Другарки имам малку, а за нив се би направила, како и тие за мене, а пријатели имам многу. Досега два пати само ми се случило да се разочарам од другарка, кои повеке и не ми се другарки јасно, и тоа поради тоа што сум се трудела да им помогнам, секогаш погрешно ме сфакале али тоа е, ум за друг пат нели :) но од тие што ги имам сега, а ги познавам цел живот никогаш не сум се разочарала.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ofcar, neznam sto i kako ti se slucuvalo sto imas takvo razmisluvanje za drugarstvoto ama ic ne si vo pravo ... barem ne spored mene. I jas mislam za da si celosna licnost ti trebaat drugari/ki ... sekako odbrani luge na koi sto mozes da racunas za dobro smeenje i placenje. Vo posledno vreme site imame po 4-5 takvi vistinski luge okolu nas, no dovolni se ... i jas si imam nekolku srcinja sto kako sto kazaa site pogore bi se rastrcala za niv i vo 4 sabalje, a i tie za mene ... nekoi mi se od mali noze so mene, nekoi od podocna no gi cenam i sakam podpolno isto. Neznam sto da kazam poveke ednostavno nema nisto pogolemo od drugarstvoto kako sto kaza Aceva ... A Misirkov, toa soprugot segasen ili iden ... i toj na nekoj nacin ti e najdobar drugar pred sve neli? :) :wink:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Acid напиша:
Ми биле.. Ама како што вика Тошо:
"Пијана работа, батка..."
Не за џабе викаат дека од пијанио и будалио бегет а не пак оној што ја имет глаата на рамења :wink: :lol: :lol:

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
divine напиша:
Ofcar, neznam sto i kako ti se slucuvalo sto imas takvo razmisluvanje za drugarstvoto ama ic ne si vo pravo ... barem ne spored mene. I jas mislam za da si celosna licnost ti trebaat drugari/ki ... sekako odbrani luge na koi sto mozes da racunas za dobro smeenje i placenje. Vo posledno vreme site imame po 4-5 takvi vistinski luge okolu nas, no dovolni se ... i jas si imam nekolku srcinja sto kako sto kazaa site pogore bi se rastrcala za niv i vo 4 sabalje, a i tie za mene ... nekoi mi se od mali noze so mene, nekoi od podocna no gi cenam i sakam podpolno isto. Neznam sto da kazam poveke ednostavno nema nisto pogolemo od drugarstvoto kako sto kaza Aceva
Курац, другарството такво ко шо го опишуваш е само пополнување на празнина, т.е. компензација со слабост. Не дека ја неам другари, ама се докажало дека многу поисплатливо е да си сам него со другари. Бар мене :D

Ејсид, ја ако ти причам такви stabbin in the back прикаски.. ехехехеееее.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Офчар напиша:
Курац, другарството такво ко шо го опишуваш е само пополнување на празнина, т.е. компензација со слабост. Не дека ја неам другари, ама се докажало дека многу поисплатливо е да си сам него со другари. Бар мене :D

Ејсид, ја ако ти причам такви stabbin in the back прикаски.. ехехехеееее.
Ofcar i da e taka ... nekoj ima problem da go priznae toa? Normalno deka nikoj sam ne e dovolno cvrst da si go tera zivotov ... no nemoras i ti da zivees kako site teraj si kako ti odgovara :roll:

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Не, некад луѓе што се доволно цврсти од икс причини потпаѓаат под влијание на такозвани другари.. што не е баш поволност. Онака, си мислиш дека со тоа што ќе те ислуша/утеши и сл. ти помага.. а ти уствари го влечкаш ко терет. И после кога ќе сознаеш криво ти е колку лабилно си се испонашал.. епа не иде така. Јебига, длабока тема, а глеам освен мене некој да се унесе слабо..

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Podlaboka e od sto mislime ... ajde da se unesime ... povelele pocni, ke te pratam :lol: :wink:

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Што да се унесам? Сиромашни луѓе се оние кои не осетиле права блискост.. џабе да се збори

Член од
2 март 2005
Мислења
499
Поени од реакции
1
drugarce so drugarce radost i ubafina...... drugarce so drugarce ljubof i dobrina

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Realno zemeno, sami sme vo zivotot! Covek moze da ima eden ili poretko dvajca drugari. Retko koj ima povekje.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Офчар напиша:
Не, некад луѓе што се доволно цврсти од икс причини потпаѓаат под влијание на такозвани другари.. што не е баш поволност. Онака, си мислиш дека со тоа што ќе те ислуша/утеши и сл. ти помага.. а ти уствари го влечкаш ко терет...
Човек кој има свои цврсти ставови не може така лесно да потпадне под нечие влијание... Ако е вистинско другарство никогаш нема другарот/другарката да ги сметаш за терет затоа што ти се нашле кога ти била потребна утеха...
Другарството не подразбира обврска да мораш да бидеш тука за истата личност кога ќе и биде потребно рамо за плачење... Тука ќе си ако сакаш, а не затоа што мораш... Твој е изборот...

Misirkov напиша:
Realno zemeno, sami sme vo zivotot! Covek moze da ima eden ili poretko dvajca drugari. Retko koj ima povekje.
Не се сложувам со првата реченица... Сами носиме одлуки за постапките, а изборот е во нас дали ќе бидеме сами...
Од самата личност зависи колку ќе има другар(к)и :)

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Јас имам неколку добри другари. Што е она кое го прави вистинскиот другар другар? Тоа што ја прави и девојката девојка или дечкото дечко.

Навиката.
И интересот.

Како и за се друго.
нема тука подлабоки работи.
Се навикнуваш на некого и мислиш дека не можеш без него. Го чувствуваш за близок.
Несакаш да си сам. И бараш некој да ти прави друштво.
Може да е од взаемен интерес дружењето. Но на двата краеви на него, сепак се работи за сопствен интерес.

На крај.. ако не беше тој/таа ќе беше некој друг/а. И за пријатели и за партнери.
Сепак, сепак, на крај, ни требаат и други луѓе за да опстанеме. Ни требаат врски, ни треба бизнис, ни треба некој работа да ни сврши. треба човек да има луѓе со кои ќе се дружи. Кои од нив се вистински другари? Што значи тоа?
Јас понекогаш за некој сосема непознат човек правам нешто кое не сум го направил за некој мој другар. Едноставно сум почуствувал дека е правилно.. итн..

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Другарство!

Без другарство не се може... за мене другарите и другарките ми се се'... интересно ми е да се дружам и секој дневно запознавам во просек по 2-јца нови луѓе кои можеби (зависно како ќе ги проценам) утре ќе ми бидат другари/другарки, таков сум што пример идам со некој мој другар и он сретне некој негови другари/другарки и одма ја се умешувам овде што им праам нив муабет па утре може ќе ги сретнам негде низ град ќе кажеме по едно здраво што праиш, па задутре ај на кафе, па позадутре ај кај ќе идеме вечер на журка ваму таму.... и така се оформува другарство.... и се шири се шири.... :lol: :lol:

Па и како мал што сум имал другари и другарки што сум бил закаран ептен со нив и ден денес се гледаме низ град, па кажуваме здраво како си, си разменуваме мислења, па мислам срамота е вака на 20 годишна возраст уште да бидеш закаран со некој т.е. што било поминало.... малишана сме биле тогаш :lol: :lol: важно ќе се видиш со луѓето од детството, ќе размениш мислења како живеат денес итн итн... мислам се разбираме :lol:

А некој другари што ги имам а шират негативна енергија или се тешки преваранти или лажат некој друг мој другар одма ги откачувам, зашто не можам да ги трпам.... сакам разбирање и почит.... итн итн......

Важно да се дружиме.... 8)

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Човекот е социјално животно,без разлика што во некоја одредена фаза на животот некои мислат дека си се доволни самите себеси.а некои цел живот остануваат сами.
Имам неколку блиски луѓе што можам да ги наречам другари но од нив само со еден имаме целосно разбирање.Јас сум му кум он ми е старосфат.
Тој е единствен човек на кој што не мора да му објаснувам до детал некоја работа,човек кој навистина ме познава како размислувам и човек што пред мене нема тајни.Тоа за мене е одлика на право другарство.
За останатите кокошкари важи она старо правило-сите на маса со јадење и пиење ти се другари,но многу мал дел од нив ке останат тука ако загусти.
И преку ноќ нема другарство.Потребно е време и разни животни сценарија,добри и лоши,за да се изгради нешто битно.

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Za stabbing in the back ne se desava kaj moite drugarki , drugarstvoto nie bas sveto , ako na nekoja od nas nesto i treba ili ima problem od bilo kakov vid nie drugite sme tuka sekogas taka bilo i ne veruvam deka ke se smeni , drugarki sme od gradinka celo skolstvo , celo sredno i do denesen den nisto ne e smenato , tuka sme pominale i dobri nezaboravni momenti i losi teski i da ne spomnuvam kolku maski bile prolazni niz celo ova vreme . Ne mie e slabost sto si gi cenam nif , gi sakam mi se nasle vo zivotot koga mi bilo najtesko i naravno vozvrateno e toa . Odmorot e cist primer na ova , edna od drugarkite ne saka / mozi da e doma Budva i togas vo dva dena se reshi nof zaednicki odmor utre se gledame site i ke imame prilika da ja razvedrime drugarkami

Kajgana Shop

На врв Bottom