Ветеринарно катче

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
знае некој некое место во скопјево што бањаат мачки??? дека мојот мачор сив стана веќе

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
знае некој некое место во скопјево што бањаат мачки??? дека мојот мачор сив стана веќе
А да пробаш сам да го избањаш не е тешко. Самос тави го под туш и че прекине да прета штом му потече вода. И после стави му шампон за мачки или за бебињ и ќе биде како нов.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
85
Поени од реакции
3
А да пробаш сам да го избањаш не е тешко. Самос тави го под туш и че прекине да прета штом му потече вода. И после стави му шампон за мачки или за бебињ и ќе биде како нов.
Па и не е баш лесно, зависи од мачорот , само и прашањево и не е баш за тука хехех, ко сеа на клиника да одиш да те избањаат . пробај со пребришување од време на време со мокра крпа, немој миризливи марамчиња ќе здиви мачката. Ако многу каса, гребе и сл, иако не е по animal welfare, му се става главата у чизма некоја поголемка, или се покрива со пешкир фротирски, само не се стега, може да дише не е проблем , и полека нежно се бања

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Па и не е баш лесно, зависи од мачорот , само и прашањево и не е баш за тука хехех, ко сеа на клиника да одиш да те избањаат . пробај со пребришување од време на време со мокра крпа, немој миризливи марамчиња ќе здиви мачката. Ако многу каса, гребе и сл, иако не е по animal welfare, му се става главата у чизма некоја поголемка, или се покрива со пешкир фротирски, само не се стега, може да дише не е проблем , и полека нежно се бања
Во право си зависи од темпераментот на мачорот. Мачките ептен не скаат вода. Кога ја бањам мојата како на колење да е. Ама сепак мислам дека е подобро сам да проба да ја избања мислам дека ќе биде подобро и за мачето бидејќи пак ќе знае кој го банња и ќе биде помирно и посигурно.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Прашањево ќе го поставам тука, ваљда му е местото.
Каде може да се најде англиски булдог и по која цена? Педигре не ми е битно.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Во македонија тешко...не сум слушнал за одгледувачница за Англиски Булдози(може некое легло да има чат пат ама нерегистрирано, незнам). Знам дека у Бугарија и Србија има, ако ти врши работа. Или пробај кај Мелита(бруно дог шоп), тие ке ги до донесат од таму(и ке те одерат).

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Во македонија тешко...не сум слушнал за одгледувачница за Англиски Булдози(може некое легло да има чат пат ама нерегистрирано, незнам). Знам дека у Бугарија и Србија има, ако ти врши работа. Или пробај кај Мелита(бруно дог шоп), тие ке ги до донесат од таму(и ке те одерат).
Немој од кај Мелита. Нејзнините кучиња ги носи од фарма во србија (ако ти каже дека се со светско педигре те лаже ) и голем дел од нив имаат здравствени проблеми.

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Прашањево ќе го поставам тука, ваљда му е местото.
Каде може да се најде англиски булдог и по која цена? Педигре не ми е битно.

Кај Мелита се по 500 евра. Подобро ти е да ја пратиш ситуацијата на пазар3, пред 4 месеци некаде имаше еден дечко шо даваше како подарок, јас сакав да го земам ама немав услови во тој момент. Или провери на форумот шо е миленици, таму има подфорум и има доста членови што го имаат, може ќе имаш среќа да има наскоро легло :)

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Имам едно прашање...Колку време е најдобро кучето од кога ќе се роди да е до својата мајка ? Родено е на 13ти овој месец.
Прашувам, зошто имам куче што го чуват за мене, и не знам кога да го земам ?
Хаска е кучето.
Благодарам однапред :smir:

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Имам едно прашање...Колку време е најдобро кучето од кога ќе се роди да е до својата мајка ? Родено е на 13ти овој месец.
Хаска е кучето.
2 месеци би требало да е доволно, може и порано ама мислам дека препорачливо е 2 месеци да седи со мајката.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Хаска е кучето.
Не е битна расата на кучето. Какво и да е, МОРА да е постаро од 8 недели.
Така да, можеш да го земеш во втора половина на април. :)

Иначе, дали си осигуран дека кутрето е здраво, право...?

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Не е битна расата на кучето. Какво и да е, МОРА да е постаро од 8 недели.
Така да, можеш да го земеш во втора половина на април. :)

Иначе, дали си осигуран дека кутрето е здраво, право...?
Па да. :)
значи ако го земам порано на пример накај 20ти март, не е добро?
Такаа?

Kajgana Shop

На врв Bottom