Ветеринарно катче

Член од
23 февруари 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Проблем со аквариумот

ne mi e jasno zosto vodata vomojot akvarium e matna.
Akvariumot e nov i ima 7 karasi, amenja i filter.
Dekoracijata e vestacka.
Ke ve molam za pomos

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Ај да не отварам тема на веќе постоечкава да пишам. Имам у план да си купам аквариум се разбира и риби :pos: Само што ми треба некој да ми каже што све треба да земам за одржавање од апаратите па и од одржавање за мењање вода и слично што ќе треба да правам и колу често.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Колку време ја држиш водата во аквариумот ??

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Одговорете му на членот, помогнете му да го реши проблемот, ама воедно и членот нека се потруди да даде одговори на прашањата од членовите

Нека седи темава додека не се изнајде решение, потоа ќе ја спојам со општата за помош.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Ај и тука хелп да побарам.
Имам у план да си купам аквариум се разбира и риби :pos: Само што ми треба некој да ми каже што све треба да земам за одржавање од апаратите па и од одржавање за мењање вода и слично што ќе треба да правам и колу често. Ај поопширно објснете што како.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Ај да не отварам тема на веќе постоечкава да пишам. Имам у план да си купам аквариум се разбира и риби :pos: Само што ми треба некој да ми каже што све треба да земам за одржавање од апаратите па и од одржавање за мењање вода и слично што ќе треба да правам и колу често.
Ти треба филтер, топлометар ( гледај да е од оние што се лепат од надворешната страна на аквариумот и земи си 1-2 чистачи. А водата можеш еднаш неделно да ја менуваш, зависи колку гнасни риби ќе земеш :pos:
:)

Член од
23 февруари 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
akvariumot e taze, znaci 5 dena, ribite se staveni 3 tiot den, no prethodno vodata ne e filtrirana :(
dolu ima kamcinja a ne pesok, pa verojatno mesto klasicen cistac ke treba staklar?
Sosema sum pocetnik, pa i nemam mnogu odgovori, poveke ke mi treba pomos :(

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
akvariumot e taze, znaci 5 dena, ribite se staveni 3 tiot den, no prethodno vodata ne e filtrirana :(
dolu ima kamcinja a ne pesok, pa verojatno mesto klasicen cistac ke treba staklar?
Дали ги исплакна камчињата пред да ги ставиш? И дали освен камчиња имаш растенија во аквариумот?

Gohan

I (L) Fußball
Член од
14 февруари 2009
Мислења
420
Поени од реакции
14
Abe najubavo ti e da ne se macis od novo da zemas da ja smenis vodata,da gi izmies tie raboti sto si gi fnesil i imas filter se tie raboti,i ne e vazno na kamencinja i pesok mora bar da imas 1 cistac..

Член од
6 декември 2007
Мислења
191
Поени од реакции
15
Проблемот најверојатно ти е со светлото. Значи како и во природата на водата и треба светлина но и темно. Многу луѓе заради декорација и сл. навечер го оставаат аквариумот со вклучено светло и како реакција на тоа се прават алги кои ја матат водата.

Значи пробај да не го оставаш светлото постојано вклучено на аквариумот.
И баш ме интересира дали е вклучено поголемиот дел од времето?
Поздрав и пиши

Член од
23 февруари 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
oчигледно е дека проблемот е во неисциклираниот аквариум.
сега ми се правеле бактерии.
ми помогнаа од форумот АКВАРИСТИКА
сепак било опасно за рибите.
ке видиме сто ке биде.
пс.. земав и позитвни бактерии, и со нив ја третирам водата...:vozbud:

Член од
23 ноември 2008
Мислења
302
Поени од реакции
10
Ај и тука хелп да побарам.
Имам у план да си купам аквариум се разбира и риби :pos: Само што ми треба некој да ми каже што све треба да земам за одржавање од апаратите па и од одржавање за мењање вода и слично што ќе треба да правам и колу често. Ај поопширно објснете што како.
Па треба загревувач на водата , прочистувач ... А и риба-правосмукалка да земаш обавезно :pos:

violet

<3 SwEeT DaRkNeS <3
Член од
17 јуни 2008
Мислења
99
Поени од реакции
7
Колку дена им трае циклусот на лабрадорите. прв пат и е па да знам колку дена ке се замарам со пеленките ?

Kajgana Shop

На врв Bottom