Колко е нов? И дали пред да ја ставиш декорацијата си ја измил?ne mi e jasno zosto vodata vomojot akvarium e matna.
Akvariumot e nov i ima 7 karasi, amenja i filter.
Dekoracijata e vestacka.
Ke ve molam za pomos
Ти треба филтер, топлометар ( гледај да е од оние што се лепат од надворешната страна на аквариумот и земи си 1-2 чистачи. А водата можеш еднаш неделно да ја менуваш, зависи колку гнасни риби ќе земешАј да не отварам тема на веќе постоечкава да пишам. Имам у план да си купам аквариум се разбира и риби Само што ми треба некој да ми каже што све треба да земам за одржавање од апаратите па и од одржавање за мењање вода и слично што ќе треба да правам и колу често.
Дали ги исплакна камчињата пред да ги ставиш? И дали освен камчиња имаш растенија во аквариумот?akvariumot e taze, znaci 5 dena, ribite se staveni 3 tiot den, no prethodno vodata ne e filtrirana
dolu ima kamcinja a ne pesok, pa verojatno mesto klasicen cistac ke treba staklar?
Sosema sum pocetnik, pa i nemam mnogu odgovori, poveke ke mi treba pomos
Abe najubavo ti e da ne se macis od novo da zemas da ja smenis vodata,da gi izmies tie raboti sto si gi fnesil i imas filter se tie raboti,i ne e vazno na kamencinja i pesok mora bar da imas 1 cistac..akvariumot e taze, znaci 5 dena, ribite se staveni 3 tiot den, no prethodno vodata ne e filtrirana
dolu ima kamcinja a ne pesok, pa verojatno mesto klasicen cistac ke treba staklar?
Sosema sum pocetnik, pa i nemam mnogu odgovori, poveke ke mi treba pomos
Па треба загревувач на водата , прочистувач ... А и риба-правосмукалка да земаш обавезноАј и тука хелп да побарам.
Имам у план да си купам аквариум се разбира и риби Само што ми треба некој да ми каже што све треба да земам за одржавање од апаратите па и од одржавање за мењање вода и слично што ќе треба да правам и колу често. Ај поопширно објснете што како.