Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
ај некој ако може помош .. правам една веб страна и имам ставено слики .. како можам да направам пример кога ке стегнам на една слика и да се покаже голема како на фб што е ?..
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 15:43 ---
Не сакам само да го пастирам линкот туку на пример да пишува кликни тука и да те носи на локацијата. Како се прави тоа ? :)
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 17:11 ---
Не сакам само да го пастирам линкот туку на пример да пишува кликни тука и да те носи на локацијата. Како се прави тоа ? :)
преку хиперлинк .. пишуваш кликни тука .. правиш нова страница и ги поврзуваш со хиперлинк

Член од
5 август 2007
Мислења
3.589
Поени од реакции
2.617
Три работи да прашам. :) Значи сајтов ми е на Joomla 1.7.
Едната, некој да ми објасни како да ставам на странава, пример кога прв пат ќе влезиш, да ти излези pop-up прозорец за да стегниш like на фејсбук страна, или по извесно време, пример 10 секунди, да се исклучи.
Втората, ми треба некоја екстензија за да ги брои посетите.
Третата, некој квалитетен Hosting, овај моментално кај шо сум, некако ко бавен ми е, бавно ми ја отватра странава.
П.С Да ви се пофалам :)
До пред една недела бев апла noob за ова област(не дека сега не сум), случајно ја отворив темана Како да си направите своја страна, симнав joomla, симнав lynda tutorial за joomla, видов што е штосот, најдов темплејт што ми се бендиса ептен, и за 2 дена си ја направив следнава страна : HSFCBooking.com
Арна е ко за првенче? :)

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
сакам да ве прашам да не знае некој како можам да го направм ова?
Код:
[URL]http://www.facebook.com/pages/Photography-By-Don-Joce-/288744447846978?sk=app_4949752878[/URL]

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Ставање на фонтови е многу едноставно како што вели ONE но ако активно планираш да работиш дизајн тогаш размисли за употреба на некој менаџер на фонтови. Таква алатка ќе ти овозможи каталогизирање на фонтовите, брзо пронаоѓање и иницирање во системот без притоа да го оптеретуваш оперативниот систем па и неговите апликации со илјадници активни фонтови.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
сакам да ве прашам да не знае некој како можам да го направм ова?
Код:
[URL]http://www.facebook.com/pages/Photography-By-Don-Joce-/288744447846978?sk=app_4949752878[/URL]

Тоа се прави сo FBML, еве прочити си тука.
Да ве цитирам двајцата, ФБМЛ се исфрла од употреба.

http://www.hyperarts.com/blog/facebook-static-fbml-phased-out/

Член од
20 мај 2011
Мислења
71
Поени од реакции
66
Ако може некој да ми помогне ми треба Facebook Like Pop Up скрипта за на Blogspot досега пробав 4-5 скрипти и никако да успеам.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Може малце забегувам од темава ама да не отварам посебна тема..
Дали може некој да ми каже како на блог од блоспот да ставам своја тема..пошто ми е за едно другарче а тие таму теми не му се допаѓале дали има некој начин своја тема да се стави на тие блогови пошто не му се свиѓале.
Благодарам однапред.

Г

Грејвдигер

Гостин
Може малце забегувам од темава ама да не отварам посебна тема..
Дали може некој да ми каже како на блог од блоспот да ставам своја тема..пошто ми е за едно другарче а тие таму теми не му се допаѓале дали има некој начин своја тема да се стави на тие блогови пошто не му се свиѓале.
Благодарам однапред.
Можеш ако темата ти е искодирана за таа платформа. Читни тука. Ако ти е обична HTML не може да ја ставиш туку-така.

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Едно прашање ако може и од мене. Изработувам еден web sitе, и имам еден мал проблем. Имам една табела со податоци(податоците се земат од база), и копче за промена на податоците(во базата), одкако ќе ги променам податоците(во базата), се враќам на страната каде треба да ми ги испишува податоците(изменети) по некој критериум, но тоа не се случувам. Го гасам прелистувачот, повторно го стартувам ја пишувам адресата на сајтот и промените се прикажуваат.
Е сега прашањето како можам да го поправам тоа. Се работи за asp веб сајт.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Едно прашање ако може и од мене. Изработувам еден web sitе, и имам еден мал проблем. Имам една табела со податоци(податоците се земат од база), и копче за промена на податоците(во базата), одкако ќе ги променам податоците(во базата), се враќам на страната каде треба да ми ги испишува податоците(изменети) по некој критериум, но тоа не се случувам. Го гасам прелистувачот, повторно го стартувам ја пишувам адресата на сајтот и промените се прикажуваат.
Е сега прашањето како можам да го поправам тоа. Се работи за asp веб сајт.
Дефинирај што подразбираш под тоа „се враќам на страната“. Со јаваскрипт back или? Со рефреш на страницата не ти дава нови податоци? Ако и со рефреш не ти ги дава тогаш да не ги читаш постојано од некоја сесија поставена на апликативно ниво?

Kajgana Shop

На врв Bottom