Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.698
Поени од реакции
288
на кој сајт да хостирам за гага мала датабаза направена со apsx 3.5?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Програма за копчиња за Веб страна, да е бесплатна да има опција за Frontpage, и да биде едноставна и лесна за почетник како мене.

Г

Грејвдигер

Гостин
Програма за копчиња за Веб страна, да е бесплатна да има опција за Frontpage, и да биде едноставна и лесна за почетник како мене.
Какви копчиња? Копчиња може да си направиш со CSS, не ти треба програма. А можеш и со Фотошоп и во Frontpage ќе ја вметнеш сликичката... ваљда има таква опција.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Какви копчиња? Копчиња може да си направиш со CSS, не ти треба програма. А можеш и со Фотошоп и во Frontpage ќе ја вметнеш сликичката... ваљда има таква опција.
Можи ама сакам готови јас оти искуството ми е еднакво на нула нешто слично како оваа програмче ама да е бесплатно :icon_lol:, оти на Бил Гејтс малку пари му се :icon_lol::

http://vista-buttons.com/

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Може ли некој оваа слика, да ја измени слично како оваа т.е. плавото да биде понагласено, а другото затемнето. Можете да ја сечете и ако имате некоја ваша идеја, направете.
Незнев каде да го ставам ова, па се решив тука :)

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Имам потреба од веб хостин за 1година со c-panel и можност за joomla или автоматски да има на панелот поставено уште поубаво и не повеке од 500м по можност мк па ако може некој предлог од искуство фала однапред pozz

Г

Грејвдигер

Гостин
Имам потреба од веб хостин за 1година со c-panel и можност за joomla или автоматски да има на панелот поставено уште поубаво и не повеке од 500м по можност мк па ако може некој предлог од искуство фала однапред pozz
Јас ти ги препорачувам УХост - http://uhost.mk/linux-shared. На нив сум повеќе години и задоволен сум... имало е проблеми, не можам да кажам не, но сите биле брзо средени. Стабилен е и техничка поддршка имаш во секое време.

Член од
4 август 2010
Мислења
51
Поени од реакции
9
И јас исто имам доста големо искуство со УХост и од мене добиваш препорака за кај нив.
Работам со секакви клиенти, што значи ми требала помош и во 4 часот сабајле и секогаш проблемите биле решавани во најкраток можен рок. Најбитно од се е што имаат стабилни сервери и 24/7 техничка поддршка.
Освен нив исто така добри се и МКХост, но се далеку поскапи.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
www.next-em.com.mk ... ако ништо друго (иако не велам дека не сум задоволен, напротив) таму имаш врски :)

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
ми треба помош околу имплементација на recaptcha, значи вака одев по ова http://code.google.com/apis/recaptcha/intro.html но наидов на овој проблем
кога ке напишам нешто и притиснам Send доколку внесам грешен Recaptcha key вика The reCAPTCHA wasn't entered correctly. Go back and try it again., а доколку внесам точен кеј Could not open socket
еве го кодот
PHP:
//на почеток на индекс.пхп
<?
include ("config.php");
if ($_POST["fb"]) {
    $fb=$_POST["fb"];
    mysql_query("INSERT INTO fblike VALUES(NULL, '$fb', '1')");
    $x=mysql_query("SELECT * FROM fblike ORDER BY id DESC LIMIT 1");
    while ($y=mysql_fetch_assoc($x)){
$id=$y['id'];
}

require_once('recaptchalib.php');
  $privatekey = "привате кеј";
  $resp = recaptcha_check_answer ($privatekey,
                                $_SERVER["REMOTE_ADDR"],
                                $_POST["recaptcha_challenge_field"],
                                $_POST["recaptcha_response_field"]);

if (!$resp->is_valid) {
    // What happens when the CAPTCHA was entered incorrectly
    die ("The reCAPTCHA wasn't entered correctly. Go back and try it again." .
         "(reCAPTCHA said: " . $resp->error . ")");
  } else {
    // Your code here to handle a successful verification
  }
  ?>

<script type="text/javascript"> window.location.href="<?=$url_site?>like.php?id=<?=$id?>";</script>
    <?
}
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head></head>
..
...
....
<body>

<div class="form">
 <?php
          require_once('recaptchalib.php');
          $publickey = "публицк кеј"; // you got this from the signup page
   ?>
                         <form method="POST" action="index.php">

<div><textarea cols="" rows="" class="input-textarea autoclear" name="fb" id="message">Your message</textarea></div>
                                <div><input type="submit" value="Send"  class="button button-blue float-right" /></form>

<?php
echo recaptcha_get_html($publickey);

?>

</div>
но и покрај тоа што наидува на The reCAPTCHA wasn't entered correctly. Go back and try it again., а доколку внесам точен кеј Could not open socket повотно ги креира во базата и ги прикажува фразите .

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
но и покрај тоа што наидува на The reCAPTCHA wasn't entered correctly. Go back and try it again., а доколку внесам точен кеј Could not open socket повотно ги креира во базата и ги прикажува фразите .
Norмално дека ќе ти ги прикаже повторно пошто немаш дадено што ако е точно. Каде да форвардува или што да преземе треба да дефинираш во делот: // Your code here to handle a successful verification

Kajgana Shop

На врв Bottom