Веб дизајн, ваши страни

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Mozda ja utnav temava mozda ne ke mi kazite vie AHha
Pochanv da rabotam edna web strana www.alldjmix.com pa mi treba nekoj sobet za kako da dobijam linkovi kon mojata strana .. sekoj sovet kritika e dobredojden ;) danke :D
Генерално нема потреба да доработуваш ништо, пошто hello world е високо рангиран на сите прабуравачи. Значи, не пипај и чекај голем наплив на посети.
--- надополнето: 21 август 2013 во 00:32 ---
Генерално нема потреба да доработуваш ништо, пошто hello world е високо рангиран на сите прабуравачи. Значи, не пипај и чекај голем наплив на посети.
Грејвдигер, our Wordpress guru ... те снема некаде, ми бегаат проекти од рака а ти фаќаш кривини?

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
--- надополнето: 21 август 2013 во 00:32 ---

Грејвдигер, our Wordpress guru ... те снема некаде, ми бегаат проекти од рака а ти фаќаш кривини?
Hello world тоа е темата? Ако е темата, што има врска што вила високо рангирана па да чекал наплив на посети? Не те разбирам.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
да се вмешам малку во темата!

Без разлика дали сајтот потекнува од темплејт или е оригинален, според мене најбитна е намената. Едноставно дали ги исполнува очекувањета на потенцијалната целна група. Ако одговорот е потврден, тогаш сајтот е успешен.

А треба да се внимава на следниве две работи:
1. Интерфејс: Сајтот да биде прегледен, корисникот во ниту еден момент да не се осеќа изгубено!
2 Брзина: Многу е битно сајтот да е брз и респонсив, графиката да биде оптимизирана (еден ист ПНГ тежи 20кб ако е 24 битен, наспроти 2-5кб ако е 8 битен), да нема непотребни и компликувани скрипти, фотографиите да се оптимизирани точно за големината во која се прикажуват, итн...

И да не е пуна со facebook API кодови, лајк бокс-ови и други срања пошто нема секој Dual Core компјутер...

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Hello world тоа е темата? Ако е темата, што има врска што вила високо рангирана па да чекал наплив на посети? Не те разбирам.
Саркастичен беше pLaToOn , баш поради тоа што човекот бара помош околу SEO а нема ни почнато да работи на страната.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382

Фронт интерфејс за апликација за луксузен ресторан на мобилен и таблет, имам и веб страна ( html + jquery ) оптимизирана и за на мобилен, ама нема да ја објавувам зашто ми е за конкурирање во една фирма за работа.

Инаку концептот е, луксузен суши ресторан, најминимал лејаут што постои, нема оверкилинг со информации и многу брзо и лесно можеш да се снајдеш на истата зашто иститот минимал изглед му дава едноставен филинг на корисникот и се му е пред очи. Скриени линкови и страници нема.
Најголем акцент дадов брзината. За да може да работи и на слаби процесори.

Истиот концепт го имав и за дизајнот на апликацијата.

Радо би слушнал критики...

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867

Фронт интерфејс за апликација за луксузен ресторан на мобилен и таблет, имам и веб страна ( html + jquery ) оптимизирана и за на мобилен, ама нема да ја објавувам зашто ми е за конкурирање во една фирма за работа.

Инаку концептот е, луксузен суши ресторан, најминимал лејаут што постои, нема оверкилинг со информации и многу брзо и лесно можеш да се снајдеш на истата зашто иститот минимал изглед му дава едноставен филинг на корисникот и се му е пред очи. Скриени линкови и страници нема.

Критики за сликава да ти дадеме???
Убава слика! :D

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.927
Поени од реакции
7.032

Јас едино можам да ти дадам критики за тоа што го гледам, т.е. сликава. Таблет е ова така? Си ставил преголема сенка, со што се добива ефект дека таблетов лебди. Нека биде сосем танка и посветла, и насочена кон долниот лев агол колку сосем малце да се познава за да го дели таблетот од површината, така пореално ќе изгледа дека е вистински објект на вистинска маса.

Со среќа конкурирањето за работа (y) Мило ми е што уште некој се занимава со вакви работи, дизајн на графика и апликации и сл..Поздрав.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
^ И ти се гордееш со сајтов на пример? :pos:

ужасно лошо

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
^ И ти се гордееш со сајтов на пример? :pos:

ужасно лошо
На пример зошто е ужасно лошото, можеш да кажеш?
--- надополнето: 24 јануари 2014 во 23:22 ---
Готов темплејт, со минимални лоши измени.
http://demo.joomlashine.com/joomla-templates/jsn_neon/pro/index.php
Да готов е темплејтот со минимални измени и во тоа нема апсолутно ништо лошо, а би сакал да кажеш зошто се лоши измените?
--- надополнето: 24 јануари 2014 во 23:32 ---
Јавна бета верзија:

http://vozenred.mk
Генерално добро е, на почетната страна има премногу бела површина што сајтот го прави да делува некако анемично, не велам дека треба да биде натрупано со разни глупости, мислам дека е добро да биде "полесен" дизајнот, но во случајот би требало да и се даде некаква живост на насловната.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
На пример зошто е ужасно лошото, можеш да кажеш?
--- надополнето: 24 јануари 2014 во 23:22 ---

Да готов е темплејтот со минимални измени и во тоа нема апсолутно ништо лошо, а би сакал да кажеш зошто се лоши измените?
--- надополнето: 24 јануари 2014 во 23:32 ---

Генерално добро е, на почетната страна има премногу бела површина што сајтот го прави да делува некако анемично, не велам дека треба да биде натрупано со разни глупости, мислам дека е добро да биде "полесен" дизајнот, но во случајот би требало да и се даде некаква живост на насловната.
Епа од коа ти кажавме дека е лошо ти измени си правел и тоа бајаги. Ете ти кажи зошто си менувал ако не се лоши.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Епа од коа ти кажавме дека е лошо ти измени си правел и тоа бајаги. Ете ти кажи зошто си менувал ако не се лоши.
Кога кажавте дека се лоши измените на сајтот ама баш ништо не му фалеше, отпосле нешто ми се зезна менито и кратките вести на насловната ми беа разместени или биле и предходно така, а не сум ги видел поради кеш меморијата на браузерот, кај мене го прикажуваше ок сајтот. Како што гледаш не сум правел визулено којзнае колкави измени, само направив темплејт, дека било смртен грев да се користи готов темплејт :D и некои ситни измени во поглед на боја сенки итн итн. Јас сакам лоши критики ти е се најдобри за мене, ама лоши критики со аргументи за да знам каде да се поправам, а не вака, ова повеќе личеше на хејтање отколку на критика. :) Затоа и прашав зошто се лоши измените. Навистина сакам да знам што вие видовте лошо. Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom