имало ги е многу, али ае сега неколку у кратки црти. Бев седмо оделение бев се направил умрен, и ќе одам на диско, а на влезот на диското имаше огледало и до огледалото влезот, а ја даска пијан главата надоле и се забијам у огледалото јас десно(мислам дека некој друг човек е) и тој десно викам де бре пушти ме да заминам, така 3 мин подигнам главата кога видам тоа сум јас на огледалото се завртам назад да видам дали ме е видел некој, среќа никој не ме беше видел.
Друга вечер камен пијан исто така, одам звонам на звончето, мајками не го била слушнала, а јас мислам знае дека сум пијан и неќе да ми отвори, земам едно кебе имаше пред праг легнам, мајками станува за работа гледа ме мене како куче сум се згрчил пред праг, вика со тука, јас па мислам неќеш да отвориш.
Трета вечер улавам у моја соба, ама наеднаш ми се беше дигнало, и излавам во wc заврсувам работа само со улавам во ходник ГРБЕЧКАТА кога се опнам, од десна страна мајками и татко ми од лева брат ми излават пред мене, а на мене цела куќа ми се врте.Овоа е кога бев 7 одд.
А од скоро една беше.Седнуваме со еден другар пиеме 4 кила вино и 2 крали марко кај мене, одиме во еден кафич тамо требеше по едно пиво,ама отидеа по 5-6.Отидевме во диско земавме по едно пиво, другарчето вика абе нема фајда од пиво дај ке земеме 1л вино и си фрлиме 350 денара, испивме тој литар земавме уште еден, и тој ојде,и немаме пари за да порачаме усте еден, се караме со шанкерот таму,нема фајда земавме по еден конјак, лом бевме а до нас на шанкот седат 3 добри пичици постари од нас 4-5 години, земеме со нив играње,фаќање за гз, (дрво со да правиш) даде ме и да не закопцат кошулите и ред други работи.На крај диското празно, ќелнерите џогираат, ние подигнеме ги нозете они избришат, ние па спуштиме ни нозете.Дојде време да си одиме вратата неможеме да ја погодиме, немам поим како сум излезел,само со сум излезел едно дрво сум прегрнал, а другарчето отиде, кога виде дека јас сум останал до дрвото он се врати по мене, јас како го видев него кога земам да трчам.Гледам го него патот му тесен и кога вида он у една река заглави.После застанавме до една продавница он занесе се скрши едно стакло.И од тогаш ништо не помтам, се разбудувам другиот ден викам каде сум јас, дома не сум, кај другарчето исто така не сум излавам надвор на цигаре кога гледам....Има уште многу може книга од 5600 страни комотно да се напиша али ае доста е.