Вашата коса...

U

UniqueGirl

Гостин
Епа совет од мене: Ставај си почесто гел, убаво ти стои хух

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Ja mijam so head and shoulders i koristam maski za suva kosa od avon,posto imam gusta kosa i ako ne stavam maska mi treba 2 saati da ja ispeglam :nesvest: neizdrzlivo,posto sprej za suva kosa i na kraj kapki :pipi:

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
Мојата коса... моли за промена и подобра грижа :icon_lol: Едно време ја пазев, ја мазев, маски, триста шампони посебни зошто ја пеглав многу, ама како што престанав да ја пеглав престанав и да ја негувам, ни ја имам шишано ни ја маскосувам, си седи сува, нечепната, понекогаш ќе ја свиткам колку да сменам и шишките сама си ги шишам и тоа е се' што превземам околу неа :kesa:
Би сакала некоја промена, посебно околу шишките ама не знам дали би поднела да се гледам без нив и искрено, не ми се ризикува до толку.

Член од
26 јануари 2010
Мислења
25
Поени од реакции
5
До трето оделение косата ми беше кратка пошо мајка ми не ми даваше да ја пуштам (демек немало да се грижам за неа) и до ден денес сите ме заебаваат за тоа :kesa:. После почнав да ја пуштам мислејќи дека ќе ми биде права, али ми порасна како џбун. Не можам никако да ја скротам ниту да ја врзам у репче. Ми иде да ја ишишам, али подобро не..

S

stereo m'c

Гостин
мојата коса е смега :) понекогаш кратка понекогаш долга се разбира ако не ја шишам подолго време малце имам проблем со правење фризури поради тоа што незнам да си ја правам па затоа преферирам да не ми биде премногу гратка....ја мијам секој 2 или 3ти ден со некој си палмолајв шампон инаку највеке ми одговара хед анд шолдерс ;)

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Смеѓа,долага МНОГУ! и не стаам нисто на неа освен за посебни "ВЕЧЕРИ"или свечени моменти :smir:

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
мојата коса е црна накај кафеава и е многу кратка:salut:

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
ЗА СУВА И ОШТЕТЕНА КОСА

Божествена маска со мед и млеко:

1 презреана банана
5-6 капки бадемово масло
1/2 чаша млеко
1 лажица мед

Испасирајте ја бананата и кон неа додајте го бадемовото масло. Затоплете го малку млекото, колку за да можете да го растопите медот во него. Млекото со мед додајте го во смесата со бананата и добро промешајте.
Ставете ја приготвената маска на скалпот. Прво масирајте го скалпот, а потоа разнесете ја смесата надолу по прамените. Оставете ја да делува 20-30 минути. На крајот, измијте ја косата со шампон.

Ревитализирачка маска со авокадо и мајонез:

1 авокадо
1/2 чаша мајонез
2 лажици маслиново масло
2 лажици мед

Испасирајте го авокадото. Додајте ги мајонезот, маслото и медот и мешајте додека не добиете хомогена смеса. Ставете ја маската на косата и масирајте 2 минути. Потоа, ставете најлонска капа и оставете ја смесата да делува 20 минути. Измијте со млака вода и шампон.

ЗА МРСНА КОСА

Кисела маска за здрав блесок:

1/3 чаша јаболков оцет
1 лажица мед
10 капки масло од лаванда
сок од еден лимон

Измешајте ги дадените состојки и мешајте додека не се растопи медот. Навлажнете ја косата (со помош на крпа отстранете ја преголемата влажност) и потоа ставете ја маската на скалпот, па разнесете ја надолу. Оставете ја да делува 20-25 минути и измијте ја косата со шампон.

Јаболкова маска за неверојатно мека и нежна коса:

1 ситно рендано јаболко
2 лажици јаболков оцет
2 лажици сок од лимон

Во изренданото јаболко додајте ги оцетот и сокот од лимон и промешајте. Ставете ја смесата на скалпот и нежно масирајте. Разнесете ја маската и надолу кон врвовите, но сепак внимавајте најголем дел да остане на скалпот. Ставете најлонска капа и оставете ја смесата да делува 30 минути, а потоа исплакнете со вода и измијте ја косата со шампон.

ЗА НОРМАЛНА КОСА

Природна маска за сјај и мекост:

2 лажици масло од рузмарин
1 лажица мед
1 јајце

Изматете го јајцето и во него додајте ги маслото и медот. Мешајте додека не се соединат. Ставете ја маската на главата и со врвовите на прстите лесно масирајте и разнесете ја смесата по целата коса. Ставете најлонска капа и оставете ја маската да делува 30 минути. Измијте со млака вода и шампон.

Заштитна маска за цврстина и хидратација:

4 лажици маслиново масло
4 лажици мед
2 белки од јајце
1/2 краставица

Изматете ги двете белки од јајце и во нив изрендајте ја краставицата. Додајте ги маслиновото масло и медот и убаво промешајте. Нанесете ја смесата на главата и полека со прстите разнесете ја низ косата. Ставете најлонска капа и оставете ја маската да стои 30 минути. На крајот, измијте ја косата со шампон.

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Косата ми е долга права и светло кафеава, мислам не ми беше до толку светла, изгледа е до маската или шампонот што ги користам.

E

elena.

Гостин
Нашата коса кога соработува е ваква:

Кога не соработува е ваква:

А има и вакви денови:

Инаку ми е кафена и под раменици.

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
Порано имав доста долга коса, и со правење на фризура се замарав секој ден . . . Сега 2ка, раат сум :)

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Иста како на сликата :)

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Нашата коса кога соработува е ваква:

Кога не соработува е ваква:

А има и вакви денови:

Инаку ми е кафена и под раменици.
да тие што имаат виткана коса можат ова да го разберат.

убава е но проблематична.

кажи ми како ја одржуваш што и ставаш и како ја чешлаш, наводно пред миење требало да се чешла, а после не.

--- надополнето ---

имам кафеава виткана коса до рамена, ја мијам со Фитовал, регенератор Глис за кафеава коса, често ја наосам исправена.

--- надополнето ---

Јас сум сигурна дека негде на темава имам ставено слика од мојата коса, ама сега ме мрзи да вртам наназад. Вусшност, темно кафеава со мнооогу локни.
Тоа што ме интересира е : сакам да ја исфарбам, скрос црна (со некаков сјај, ама не премногу силен за да не делува сељачки) и од различни луѓе слушам различни мислења. Според некои тоа нема да ми го смени изгледот на влакното, според други опасно ќе си ги уништам локните (а тоа не би го сакала!!!). Има некој кој може да ми каже, по можност од прва рака, како влијае фарбањето на витканата коса?
да се менува влакното но се додека ти е исфарбана, но ако ја вратиш својата боја на коса повтоно ќе ти се витка.

јас еве мислам 2-3 пати се исфарбав и ми се деформираа локните, онаму каде ми е целосно израсната мојата боја убаво се витка, а таму каде стои фарбаното е како метла.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
кажи ми како ја одржуваш што и ставаш и како ја чешлаш, наводно пред миење требало да се чешла, а после не.
Пред миење се чешла и после кога ке ставиш маска и тоа ќе ја чешлаш внимателно со чешел со крупни запци.

Јас имам долга вртена коса, кога ќе ја исправам ми е до половина, вака кога ми е вртена ми е пократка нормално. Како иде лето, ќе кратам добри 15цм.
Вртена коса е потешка за одржување, пошто најчесто е и сува.
И јас користам Фитовал зашто е благ шампон, ставам маска за фарбана коса и не ја сушам со фен, туку ја оставам да се исуши сама.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Пред миење се чешла и после кога ке ставиш маска и тоа ќе ја чешлаш внимателно со чешел со крупни запци.

Јас имам долга вртена коса, кога ќе ја исправам ми е до половина, вака кога ми е вртена ми е пократка нормално. Како иде лето, ќе кратам добри 15цм.
Вртена коса е потешка за одржување, пошто најчесто е и сува.
И јас користам Фитовал зашто е благ шампон, ставам маска за фарбана коса и не ја сушам со фен, туку ја оставам да се исуши сама.

да приметив дека фенот ја уништува иако купив фен со дифузер и пак не е тоа тоа, а како ја сушиш во зимо? не настинуваш:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom