U
UniqueGirl
Гостин
Епа совет од мене: Ставај си почесто гел, убаво ти стои хух
да тие што имаат виткана коса можат ова да го разберат.Нашата коса кога соработува е ваква:
Кога не соработува е ваква:
А има и вакви денови:
Инаку ми е кафена и под раменици.
да се менува влакното но се додека ти е исфарбана, но ако ја вратиш својата боја на коса повтоно ќе ти се витка.Јас сум сигурна дека негде на темава имам ставено слика од мојата коса, ама сега ме мрзи да вртам наназад. Вусшност, темно кафеава со мнооогу локни.
Тоа што ме интересира е : сакам да ја исфарбам, скрос црна (со некаков сјај, ама не премногу силен за да не делува сељачки) и од различни луѓе слушам различни мислења. Според некои тоа нема да ми го смени изгледот на влакното, според други опасно ќе си ги уништам локните (а тоа не би го сакала!!!). Има некој кој може да ми каже, по можност од прва рака, како влијае фарбањето на витканата коса?
Пред миење се чешла и после кога ке ставиш маска и тоа ќе ја чешлаш внимателно со чешел со крупни запци.кажи ми како ја одржуваш што и ставаш и како ја чешлаш, наводно пред миење требало да се чешла, а после не.
Пред миење се чешла и после кога ке ставиш маска и тоа ќе ја чешлаш внимателно со чешел со крупни запци.
Јас имам долга вртена коса, кога ќе ја исправам ми е до половина, вака кога ми е вртена ми е пократка нормално. Како иде лето, ќе кратам добри 15цм.
Вртена коса е потешка за одржување, пошто најчесто е и сува.
И јас користам Фитовал зашто е благ шампон, ставам маска за фарбана коса и не ја сушам со фен, туку ја оставам да се исуши сама.