Вашата коса...

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Член од
26 јуни 2006
Мислења
288
Поени од реакции
24
Јас имам многу слабо влакно и за да го ујачам планирам да се офарбам со природна боја од тие на Doctors... Има ли некој користено? Фаќа ли боја или дава само сјај?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Мојата коса е шатирана,тоа го правам два пати годишно и немам никави проблеми ....избегавам фарби со тоа се оштетува косата а и мислам е малтретирање,секој месец тоа ми претставувало проблем ...со шатирањето имам убава,сјајна и секогаш средена коса без многу труд.
--- надополнето: Oct 22, 2011 6:37 PM ---
Јас имам многу слабо влакно и за да го ујачам планирам да се офарбам со природна боја од тие на Doctors... Има ли некој користено? Фаќа ли боја или дава само сјај?
Од Doctors имам користено шампон и се покажа како добар а фарбите искрено незнам..позз

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Дај кажете нешто испробано за мрсна коса. Значи ова што ми се случува не верувам дека на некој друг му се случува! Значи имам стандарт коса за машко не ја шишам со машинка него со нижици али така неможе да се каже дека е мн кратка ама сепак кратка(се надевам ме разбравте) и значи ќе ја измијам со шампон и тоа по 5-6 пати некогаш ќе ставам шампон со надеж дека подолго време ќе ми биде сува ама џабе нема да поминат ни 24 часа мене косата одма ми е мрсна,значи ненормално мрсна,ко 2 недели да не сум ја измил! Дај помагајте бар на преку еден ден да ја миам пошо зимно време се разболувам стално од тоа, а тапа е да се шлаам со мрсна коса,ај што е тапа па и неможам ме нервира не сум таков непедантен тип!

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Дај кажете нешто испробано за мрсна коса. Значи ова што ми се случува не верувам дека на некој друг му се случува! Значи имам стандарт коса за машко не ја шишам со машинка него со нижици али така неможе да се каже дека е мн кратка ама сепак кратка(се надевам ме разбравте) и значи ќе ја измијам со шампон и тоа по 5-6 пати некогаш ќе ставам шампон со надеж дека подолго време ќе ми биде сува ама џабе нема да поминат ни 24 часа мене косата одма ми е мрсна,значи ненормално мрсна,ко 2 недели да не сум ја измил! Дај помагајте бар на преку еден ден да ја миам пошо зимно време се разболувам стално од тоа, а тапа е да се шлаам со мрсна коса,ај што е тапа па и неможам ме нервира не сум таков непедантен тип!

Купи си некој шампон со пониска pH вредност..мислам дека оние од лимон се за мрсна коса. Никогаш не треба да ја миеш косата со жешка вода.. миј ја со млака а последното нека ти биди со ладна вода., кога ќе нанесеш шампон никако не го триј скалпот со прстите и кога јас сушиш избегнувај да ја сушиш на најжешко, поарно подолго време со средна топлина отколку за 2 мин со најшежко. Бидеќи од топлината се лачи повеќе себум од масните жлезди на скалпот.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Пробајте со head&shoulders за мрсна коса би требало да има ефект но и јас би ви рекла миењето да биде со млака вода и кога ја миете тоа да биде два пати со шампон и убаво плакнење додека почне косата да шкрта под прсти и избегавајте фен .

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
5-6 пати, шо збориш бе :facepalm: тоа ти е грешка, ние машките имаме кратки коси и доволно е едно ставање на шампон и тоа ептен малце

Член од
8 октомври 2011
Мислења
249
Поени од реакции
65
Пробајте со head&shoulders за мрсна коса би требало да има ефект но и јас би ви рекла миењето да биде со млака вода и кога ја миете тоа да биде два пати со шампон и убаво плакнење додека почне косата да шкрта под прсти и избегавајте фен .
ti izbegavaj fen zimno vreme

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Пробај со колекцијата на Subrina Professional и шампонот за мрсна коса, јас зедов за првут и беше ефикасен шампонот. Само не знам од каде да го купиш, јас го купив од кај фризерот додека по регуларниве продавници немам видено.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Пробај со колекцијата на Subrina Professional и шампонот за мрсна коса, јас зедов за првут и беше ефикасен шампонот. Само не знам од каде да го купиш, јас го купив од кај фризерот додека по регуларниве продавници немам видено.
Го имам пробано тој Subrina Professional за мрсна коса.. добар е но 100 пати поефикасен е овој

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Го имам пробано тој Subrina Professional за мрсна коса.. добар е но 100 пати поефикасен е овој
Имам таков видено во Тинекс крши Кула Пазарот ама немам користено:D , инаку некаде читав дека поефикасно било ако ги менуваш шампоните од причина што бактеријата, вирус или што и да предизвикува некакво оштетување на косата добива на имунитет ако се употребува истиот шампон контиунирано. Ова се разбира се работи за подобрите брендови на шампони и нека се земи со резерва зошто беше прочитано во некој таблоид.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Имам таков видено во Тинекс крши Кула Пазарот ама немам користено:D , инаку некаде читав дека поефикасно било ако ги менуваш шампоните од причина што бактеријата, вирус или што и да предизвикува некакво оштетување на косата добива на имунитет ако се употребува истиот шампон контиунирано. Ова се разбира се работи за подобрите брендови на шампони и нека се земи со резерва зошто беше прочитано во некој таблоид.
Знам за тоа, јас си ги менувам секогаш едни 3 исти и косава ми е ептен слаба. А за мрсно..дури 3 4 ден после капење. :D

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Ќе испробам се по ред,фала ви на сите :)
--- надополнето: 28 декември 2011 во 13:03 ---

Kajgana Shop

На врв Bottom