Вашата коса...

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
да приметив дека фенот ја уништува иако купив фен со дифузер и пак не е тоа тоа, а како ја сушиш во зимо? не настинуваш:pipi:
Плус фенот ти ги деформира локните, вака кога сама се суши убаво ти се обликуваат.
Си седам дома во топло, не искачам тогаш, обично два саата пред спиење ја мијам за да има време да се исуши и немам проблем. :)

E

elena.

Гостин
да тие што имаат виткана коса можат ова да го разберат.

убава е но проблематична.

кажи ми како ја одржуваш што и ставаш и како ја чешлаш, наводно пред миење требало да се чешла, а после не.

--- надополнето ---

имам кафеава виткана коса до рамена, ја мијам со Фитовал, регенератор Глис за кафеава коса, често ја наосам исправена.

--- надополнето ---

да се менува влакното но се додека ти е исфарбана, но ако ја вратиш својата боја на коса повтоно ќе ти се витка.

јас еве мислам 2-3 пати се исфарбав и ми се деформираа локните, онаму каде ми е целосно израсната мојата боја убаво се витка, а таму каде стои фарбаното е како метла.
Ја чешлам само пред бањање, и тоа со еден крупен чешел (од Авон), а некогаш ја чешлам и ако сакам да имам средена пунџа. Немам постојан шампон, испробувам нови, ама од никој не сум посебно задоволна (препорачајте некој ако е добар за виткана коса). Обавезно користам балсам (прииилично многу балсам), а откако ќе ми се засуши малце ставам Taft пена за виткана коса. Одбегнувам да ја сушам со фен, а зимно време кога морам користам дифузер. Инаку имам и јас едно прашање, ПРЕмногу сакам да се исфарбам, ама се читам негативни коментари за фарбање виткана коса, станува frizzy, нема локни...не знам шо да правам :/

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Инаку имам и јас едно прашање, ПРЕмногу сакам да се исфарбам, ама се читам негативни коментари за фарбање виткана коса, станува frizzy, нема локни...не знам шо да правам :/
Во мај ќе бидат 3 години како ја фарбам косата и искрено нема некаква разлика.
Ама се' си зависи до косата, а и до фарбата.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Во мај ќе бидат 3 години како ја фарбам косата и искрено нема некаква разлика.
Ама се' си зависи до косата, а и до фарбата.
точно и до влакното на косата, секоја коса не трпи фарба, јас лани се исфарбав 2 пати едно подргуо, а претходно бев еднаш фарбана, влакното е тенко и пак се витка, но таму каде најмногу е изгорена таму локните се деформирани, далеку од тоа дека е исправена, туку правилно не се витка.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Порано имав малку подолга коса и речиси секогаш ја кревав со гел . . . ама во последно време ми се смачи тоа, и се почесто се стрижам кратко, моментално 3ка.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Мојата коса... е најубава!! :pipi:

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
дали може некој совет каков шампон да користам пошто имам првут , прво користев оден од recept против првут од кој малце се намали првутот , сега зедов head and sholders против првут со ментол но и тој не помага многу многу , и дали е можно што се туширам често ( секој ден ) да имам од тоа шголемно ниво на првут

T

theTinule

Гостин
Неколку факти шо ги прочитав пред некој ден за косата:

- Кога сме нервозни, косата добива на волумен и е разлетана.
- Кога сме среќни косата ни е сјајна и мека.
- Кога сме тажни, прилепена до коренот.
xD

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Кога ја измијам имам волумен и нежни локни. Секогаш ја пеглам, а ми викат дека природна ми е поубава. Што да ставам на косата за да ги истакнам локните? Мислам конкретно на некој производ

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.905
Поени од реакции
11.246
Не видов дали за жени е темава само, али јас последнава година ваква коса терам само без гелови и слични додатоци... пери-носи :) Претходно неколку години со поголема коса се занимавав, голем дел од животот сум терал кец и нула, горе долу имам сменето доста фризури, али мислам дека на оваа ќе се задржам подолго :)

Chanel

I feel like a tiny bird with a big song!
Член од
22 мај 2011
Мислења
478
Поени од реакции
307
Може некој да ми каже што да користам за испукани врвови ?

LGBT

Weird
Член од
20 јули 2011
Мислења
329
Поени од реакции
157

Ваква ми е отприлика, само шишките ми се пократки а позади ми е малку подолга.Кафеава по боја, многу мека и несредена со локни.

Kajgana Shop

На врв Bottom