Вашата коса...

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Е црна, моментално шатирана, многупати бушава, и моментално подготвена за импровизација на гнездо од страна на некоја птица.=)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
се истрижавв вчераа....:vozbud:
кефовии.... :pos2:

рок-кејт

незгодна ко кратко ќебе!
Член од
22 мај 2007
Мислења
1.024
Поени од реакции
70
мојата коса... па, смеѓа е и сеуште ја нема посакуваната должина.. но, ќе ја чувам до полуматура онака сакам да ми е долга и потоа обавезно се шишам кратко... иначе сите фризери ми кажуваат дека бола многу цврста и квалитетна и не сакаат да ме шишаат коа ќе одам.. мислам драстично шишање.. од долга коса, на сосема кратка.. :smir:

Г

Гоццццце

Гостин
Ти ли си ваа на сликава? Ако си ти на крај памет да не ти паднало да се шишаш зошто ке се каеш веруј.

B

black angel

Гостин
mojata e crna dolga do gz i n i pod razno ne mislam da ja sisam.ponekat ja peglam zs prirodna mi e vitkana i me nervira :pipi:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
темна коса иам кратка ја носам ... досега мн иам експериментирано со косата :). до лани ми беше долга и то баги долга па ми текна еден ден се избричав на нула :), ко ме видоја сите косата му се крена :pos2:. сеа прилично кратка ми е не можам да се мачам ко до лани со восоци, креми и не знам шо глупости ...

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Јас сум сигурна дека негде на темава имам ставено слика од мојата коса, ама сега ме мрзи да вртам наназад. Вусшност, темно кафеава со мнооогу локни.
Тоа што ме интересира е : сакам да ја исфарбам, скрос црна (со некаков сјај, ама не премногу силен за да не делува сељачки) и од различни луѓе слушам различни мислења. Според некои тоа нема да ми го смени изгледот на влакното, според други опасно ќе си ги уништам локните (а тоа не би го сакала!!!). Има некој кој може да ми каже, по можност од прва рака, како влијае фарбањето на витканата коса?

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Што знам нешо плава,смеѓа таква ми е:vozbud: ја имам носено и долга и кратка сега пред некој ден се шишав цел сум 3ка:tv:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Мојата коса......

утре ќе ја нема ...

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Ја моментално се спремам психички за (се надевам) последниот удар кон мојава кутра и напатена коса,да ја фарбам ПЛАВА.Жута плава не плава плава.
Уште тоа од боја не пробав,а одамна сакам,плус сега сум у период на ненормални бубачкести идеи и мозочни состојби,така да се што ќе ми падне на памет спроведувам.
Како и да е,и да не чини плава лесно се префарбуе.
Уште утре да одам на консултации со мојата ценета фризерка,и после ништо не ме спречуе :devil3:И после тоа ја префарбуем у природно-кафено-плава и више не се фарбам...ова по стотти пат го кажувам ама нема веза :pos:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Ја моментално се спремам психички за (се надевам) последниот удар кон мојава кутра и напатена коса,да ја фарбам ПЛАВА.Жута плава не плава плава.
Уште тоа од боја не пробав,а одамна сакам,плус сега сум у период на ненормални бубачкести идеи и мозочни состојби,така да се што ќе ми падне на памет спроведувам.
Како и да е,и да не чини плава лесно се префарбуе.
Уште утре да одам на консултации со мојата ценета фризерка,и после ништо не ме спречуе :devil3:И после тоа ја префарбуем у природно-кафено-плава и више не се фарбам...ова по стотти пат го кажувам ама нема веза :pos:

Плавааа :cry::cry:
Инаку, знае ли некој нешто што ја прави косата ептен ептен мека, на пример некоја крема или спреј , нешто испробано. Користам илјада кремој, маска, спреј, капки, ама шо знам....Сакам нешто екстра, од поскапите...некоја препорака?

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Инаку, знае ли некој нешто што ја прави косата ептен ептен мека, на пример некоја крема или спреј , нешто испробано. Користам илјада кремој, маска, спреј, капки, ама шо знам....Сакам нешто екстра, од поскапите...некоја препорака?
Не плачи ма,ќе исфарбам и некој прамен црвен за твој мерак :pos:
Инаку земи регенератор од Лореал,ја како што ми беше пред некој месец ко слама косава од фарбање со 9ка хидроген,одма ми се оправи,дури и по прво миење одма се приметува разлика :)

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
не ти треба ништо 10ка ти е косата, од многу препарати можи да си ја оштетиш :smir:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Ах, мојата коса...:)
Сега кога ќе ме види некој што ме нема сретнато повеќе од 1 година останува со отворена уста, некои не ни ме препознаваат.Ептен ми се измени косата, до 14 години имав потполно права коса, после почна по малце да ми се витка, се додека не стигна како што ми е сега, природно виткана и бушава:)
Ми се има случувано навечер на пример, кога сме излезени во диско луѓе да ме фаќаат за коса со реакција "Еј, види!":)
Си ја сакам ваква каква што ми е, и ќе ја оставам уште некое време, додека не се потстрижам.

Kajgana Shop

На врв Bottom