Вашата коса...

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Нега на коса.

Bidejki pogotovo vo ovoj leten period kosata dosta se sushi i unistuva,kako ja neguvate za da se vrati vo normala.Jas koristam specijalni samponi, balsami i maski za kosi na basa na maslinovo ulje ama sepak ne se postignuva efektot koj jas go ocekuvam.Mozebi znaete nekoja prirodna maska ili tretman koj posebno vi pomaga za nega na kosata?

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Lanza reconstructioner e spas za povravka na ostetena kosa , ako imas izgubeno sjaj togas se silikonski kapsuli spasot gi ima vo sekoj snabden salon:)
A za efikasna maska imam eden star recept
1 jajce
Pola avokado
Smesaj gi vo mixer , razpodeli niz kosa i ostavi da uspie edno 25 minuti. Koga ja oplaknuvas maskata od kosa pocni so mlaka voda pa posle svrti na topla postepeno .Izmisija kosata so Lanza reconstructioner i ko nova ke ti e:))))))

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
med i edna zolcka od jajce so 5 mali lazicki maslinovo maslo.pomaga definitivno

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Јас само еднаш имав најоштетена коса, кога од цела изгорена со фарбање (плава кога бев) решив да ја извиткам од пуста моја желба ... поникаква коса немал никој! Помина тоа порасна сто пати од тогаш, и сега ми е пак нормална, мека и убава ... не ја тинтрам многу, долго време ја мијам со шампон и регенератор од кокос од Орифлејм па ваљда и одговара што ми е цела "лепршава" ... така беше зборот Форчн? :lol: :lol: :lol:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
divine напиша:
Јас само еднаш имав најоштетена коса, кога од цела изгорена со фарбање (плава кога бев) решив да ја извиткам од пуста моја желба ... поникаква коса немал никој! Помина тоа порасна сто пати од тогаш, и сега ми е пак нормална, мека и убава ... не ја тинтрам многу, долго време ја мијам со шампон и регенератор од кокос од Орифлејм па ваљда и одговара што ми е цела "лепршава" ... така беше зборот Форчн? :lol: :lol: :lol:
Се сеќавам кога беше со виткана коса :D Убаво ти стоеше, ама многу се оштети нели од ладната. Ти текнува кога ти ја отплеткував дома ти? :lol: Смешно ми е кога ќе ми се вратат сликите пред очи, ти онака наведната со главата надолу, а јас кинам од косата :lol:
Иначе да, "лепршава" е зборот :lol: :lol: :lol: И јас употребував регенератор од Oriflame од кокос и премногу бев задоволна, но едно време претерав со порачките (сите пари ми одеа за таа козметика) и прекинав да го користам.

Јас не и правам ништо посебно на косата, освен што ја мијам со шампон Nivea, а не и ставам маски и други препарати. Пред да ја пеглам и ставам понекогаш силиконски капки, што ја прави помека и посјајна. А кога ја оставам како виткана и ставам едно кое си го купив во Србија и и дава супер сјај и мирис на косата. Редовно одам да ми ја потшишаат, за да се обноват врвовите и да не изгледа како метла :lol: Толку :wink:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Силиконски капки ... колку ми се неверојатни ... на фризер редовно ми става другарка ми и ми вика да си земам ... јас онака на криво ја гледам колку минијатурно ми става и си се смеам ... не ми се за верување што да си правам :lol: :lol: :P

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Па добро ако многу се стави може и како мрсна да изгледа косата. До три капки јас мислам дека е доволно, зависно од тоа колкава е должината на косата. Јас на коренот никогаш не ставам, но врвовите изгледаат свежи и свети косата :wink:
Готово, ќе отворам фризерски салон :D

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.442
Поени од реакции
7.829
А мори Девилиш, јас со мојава коса, како што сум невработен веќе подолго време, додека да зберам пари за сите тие препарати ќе пукне пролет, па ќе морам да барам совети за нега на коса во лето. :)

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Дај не зезај, не се толку скапи тие препарати!

Иначе, откако користам шампон Нивеа, немам никаков проблем со сушење на косата, секогаш изгледа здрава и сјајна. Регенератор не употребувам воопшто ни некакви препарати, ни ампули, ни маски.
Лакот за коса колку што знам ја суши кожата и има појава на првут.

Јас мислам дека редовното шишање и дава свеж и здрав изглед на косата. Барем кај мене е така, но тоа е индивидуално.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.442
Поени од реакции
7.829
Паа ќе се обидам со Гарние шампонот за зајакнување на косата.
Инаку последното шишање ми беше август 2004, ама ептен кратко војнички. Другарите од спална ме зафркаваа дека личам на Гајл од Стрит Фајтер.

Еве ме минатата недела, јас сум во црните трењерки.
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=91804&postcount=20

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Со кратење на косата не мислев да ја скратиш цела хеххехе

Мислев на редовно потскратување на врвчињата, никој не те тера да ја кратиш пак војнички :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.442
Поени од реакции
7.829
Те разбирам ама така пак многу бавно ке порасне :(

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Сум приметила дека колку почесто ја кратам косата, толку побрзо ми расте. Така да, муабетов не ти држи вода:)

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
FortunE напиша:
Сум приметила дека колку почесто ја кратам косата, толку побрзо ми расте. Така да, муабетов не ти држи вода:)
Ej greska si :)
Nema vrska sisanjeto, so rastenjeto na kosata.
Ne ti raste pobrzo, tuku ne ti se kine.
Koga e ostetena kosata, dodeka ja ceshlame se kine.Koga nema ispukani vrvovi, vlaknoto e zdravo i ne se kine.
Jas imam ostetena kosa poso mn cesto ja farbam, plava sum i mal koren i odma bode na oci.Postojano imam koren, a dolzinata e ista.Ali problemot e toa sto vrvovite mi se kinat postojano i kje treba mnogu da ja isisam za da pocne da mi raste ubavo,ali neam gz da ja skratam :) :) :)

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Како да не земаат доволно пари овие од козметичката индустирја.

И нас сиромасите ќе не „товарат” да се мачкаме со триста чуда.

Kajgana Shop

На врв Bottom