Вашата коса...

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.981
Мауахахаха, девојчиња мали, и жени возрасни, шо сакате прајте, нема да имате коса убаа ко мојата, љољ.

Инаку мал „хинт” за оние што не ме виделе во живо или во галерија.
13тиот воин. Мислам на оние 12 оригиналните воини, со Тони Бандерас само името го делиме.

R

Razorblade Kiss

Гостин
Костенлива брановидна коса,некаде до под раменици.Убаво е тоа што секако можам да ја носам- и права,и со малку пена и поминување низ косата со прсти...ете ти виткана коса:)Ај да не се фалам уште...:pos2:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Имам кафеава виткана коса.Сакам да експериментирам така да знам да ја ишишам на 3ка па да ја пуштам подолга.Најчесто ми е средна должина.Сакам да ја пробам подолга ама многу ми е густа и виткана па на ништо не личио после некое време.

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Site sakame cvrsta, gusta,sjajna i ubava kosa.Mnogu od nas imaat sreka so pomalku nega kosata da im bide zdrava i ubava, no poveketo ne se zadovolni so izgledot na svojata kosa.Mozebi e masna suva ili premnogu opaga,se do kelavost.
Kosata i prirodno opaga sezonski i toa vo april i avgust, kaj nekoi poveke kaj nekoi pomalku.KOsata najbrzo raste na predniot del od glavata no na tie mesta i poveke se gubi.Denes se znae deka za nekoja kelavost pricinata e nasledna, pa vo tie slucaevi mozno e samo da se uspori nastapuvanjeto na potpolna kelavost.Toa se onie lsucaevi koga nikakvi sredstva ili terapija ne mozat da ja specat kelavosta. Se sneta deka dnevno se gubat 30-100 vlakna, a imame 110 000 do 150 000 vlakna.
Treba da se napomne deka vlaknata ne mozat da se hranat odnadvor.Mozat da se bojat da se vitkaat no ne se regeneriraat.Vazno e da se znae deka korenot na vlaknoto vo kozata e vo oblik na lukovica vo koja se naogat krvni sadovi i na toj nacin vo vlaknoto se nosat site potrebni sostojki.Sekoe vlakno ima lojna zlezda koja mu dava sjajnost.Kvalitetot na kosata zavisi i od dolzinata na vlaknoto.Kratkata kosa moze pocesto i polesno da se mie.
Sto treba da se stori za da se zastiti kvalitetot na vlaknoto i za negovo obnovuvanje?
Da ne se preteruva so cesto mienje, osobeno da ne se mie kosata dva pati dnevno_Od higienski pricini, dokolku ne rabotite vo pravliva prostorija, dovolno e da ja miete kosata dva do tri pati nedelno.Vodata za mienje ne smee da bide premnogu topla.Na kraj izmijte ja so ladna voda.Sekogas koristete go istiot isproban samponIzbegnuvajte jaki sapuni kako icesto boenje i izbeluvanje na kosata.Samponot ne nanesuvajte go direktno na kosata, prvo razblaznete go so voda, a posle masiranjeto na korenot so vrvovite na prstite dobro isplaknete ja kosata.Ne ja susete so topol vozduh i dokolku koristite fen za kosa neka ne bide blisku do vlaknata, tuku oddalecen barem 25cm. od korenot.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
...е долга под раменици, права, не многу густа, се мрси со брзина на светлината, костенлива и со расцветани врвови од кои наскоро ќе се ослободам. retarda:

Ја имам неколку пати фарбано, моментално ми е природната боја. Размислувам да ја обојам црна во брзо време.

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Црна од кога знам за себе и долга секако. Со косата скоро да и не експериментирам :toe:

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
I mojata e crna.Skoro ja skrativ malku i sega mi e nekade do ramenicite.Inaku razmisluvam da se izfarbam plava,megutoa seuste samo razmisluvam i kako sto trgnala rabotata nisto nema da bide.:)

South park

Relax...take it easy...
Член од
31 јануари 2007
Мислења
145
Поени од реакции
0
ja iman kafeava i sredno kratka kosicka so skoro nevidlivi siski ama imam i opavcinja ama razlicni mi se po dolzina i toa otpozadi mi e najkratko i takva mi e frizurata i dolga i kratka - nesekojdnevna ama lesna e za odrzuvanje,redovno si ja feniram po mienje i bidejki sakam da mi e besprekorno prava redovno si ja peglam...

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
TWEETY*** напиша:
I mojata e crna.Skoro ja skrativ malku i sega mi e nekade do ramenicite.Inaku razmisluvam da se izfarbam plava,megutoa seuste samo razmisluvam i kako sto trgnala rabotata nisto nema da bide.:)
:eek:ftopic:Од црна сакаш да ја прајш плава? :nenene: Немој зошто само ќе ја изгориш, а ефект.... минимален, ретко кој успеал од црна да ја напрајт плава. Постепено да ама пак треба многу време. Зато поубо немој :smir:
П.С А природна ти е црна или фарбана? :helou:

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Чек Он Ит напиша:
Вака ...
Каква боја на коса имате?
Дали таа е вашата природна боја?
Кратка,медиум или долга коса имате?
Дали експериментирате со изгледот навашата коса или како и секогаш?
Plava, Farbana, prirodna mi e smega ama ne mi e temna pak nakaj plavo faka.. Medium dolizna i eksperimentiram STALNO

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Mi treba sovet vo vrska so kosata! Momentalno mi e nekade sredna dolzina, a epten epten sakam da imam dolga kosa. Vo nikoj slucaj ne doaga vo predvid nadogradba, sakam na priroden nacin da postognam efekt. Ima li nekoj nesto za mene?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.815
Поени од реакции
49.988
1Плава,
2природна
3.медиум.
4не експериментирам само не се чешлам

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
ja neguvam so maska za kosa i ne ja feniram :)

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Вака ...
Каква боја на коса имате? -Темно кафена, накај црна =)
Дали таа е вашата природна боја? -Да
Кратка,медиум или долга коса имате? -Медиум
Дали експериментирате со изгледот на вашата коса или како и секогаш? -не експериментирам =)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Боја на коса? - црна
Таа е вашата природна боја? - фала богу
Должина - моментално до рамена (најдолга у мојот живот)
Дали експериментирам со косата? - Многу, ама само со плетенки (внатрешни, надворешни, комбинации.....)

П.С. Ако некој/а знае да прави внатрешни плетенки, нека прати ПП или нека се закаши на MSN да се упознаеме подобро...

Kajgana Shop

На врв Bottom