Вашата коса...

spiner

SE25
Член од
29 јануари 2007
Мислења
51
Поени од реакции
1
Каква боја на коса имате? -темно кафена
Дали таа е вашата природна боја? -да
Кратка,медиум или долга коса имате? -дооолга
Дали експериментирате со изгледот на вашата коса -па да ама не претерувам,бев плава па црвена па плава повторно и еве сега скоро две години не правам ништо ја одмарам косата со повремено шишање

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Конечно ја пораснав :) иам до под раменици малце, со шишки косо ишишани, од едната страна се многу многу кратки, од другата се до над веѓа. Внатрешните прамени над тилот ми се плави, иначе ми е кафеава.

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Имам природно кафеава коса доста долга порано многу експерементирав но од причина шо ми стана како метла престанав со фарбање пеглање и слично...инаку на косата ги имам испробано речиси сите бои.Веке ми помина тој период и еве уште малку да израсни и ќе биде се ок.Инаку ми е средно кадрава :)

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Бринета, природна боја
Должина - медиум, накај долга ;))
Порано многу повеќе експерипентирав, дури и сама си се шишав, интересно ми беше, сега само шишките сами си ги "делкам", напати! Сакам да се мавнам лустер, имам многу слабо влакно :( ама не знам како ќе ми стои, а и многу бавно ми расте....

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Za jaknenje na kosata

Tri solji cas dnevno se dovolni za da se obnovi rezervata na fluorinot, materija sto ja jakne strukturata na kosata.Bidejki vlaknata se del od teloto so najgolema sposobnost za apsorcija (osobeno koga e vlazno) izbegnuvajte gi samponite i proizvodite za kosa koi sodrzat vestacki boi i mirisi.Prirodna zamena?
Izmesajte dve zolcki so edna lazica med,izmasirajte i izmijte so mlaka voda.Ako imate mrsna kosa, vo 1 decilitar neutralen sampon dodajte 5 kapki esencijalno maslo od limon

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
imam kafeava i dolga kosa....sakam da ekspirementiram no malku mi e strav no sepak nekoi mali promeni si pravam ponekogas...i ne sakam farbi :nenene: jas barem sum si zadovolna od sopstvenata boja na kosa i ne sakam nitu pomisluvam da koristam farba :toe:

Ann.

Queen of Nature
Член од
27 април 2006
Мислења
504
Поени од реакции
50
Вака ...
Каква боја на коса имате?
Дали таа е вашата природна боја?
Кратка,медиум или долга коса имате?
Дали експериментирате со изгледот навашата коса или како и секогаш?
Имам смеѓа коса и да тоа е мојата природна боја.Инаку е доooлга до половината некаде,природно виткана иако често ја пеглам:)Не експериментирам многу со боите,еднаш само бев шатирана:)

какви препарати користите за нега на вашата коса?Ставате ли маска за коса(каква?),каков шампон користите?
Користам Nivea шампон и регенератор за виткана коса и после бањање стално ставам силиконски капки за коса:)

Член од
12 март 2007
Мислења
140
Поени од реакции
1
imam kafiava kosa dolga do polovina ne sakam da eksperementiram so kasata ja mijam isklucivo so kamilica sampon i toa ednas nedelno i se ceslam ednas nedelno so (toa mi e preporaka od mojot frizer) vitkana e inaku

PANKERKA

ANTISOCIAL BITCH
Член од
6 август 2005
Мислења
259
Поени од реакции
6
crna,crvena,plava,kratka,busava so dooolgi zizgi :)

N

NightFuneral

Гостин
Sovet:Ne koristete gi Garnier proizvodite(ova vazi za tie so extremno dolga kosa).Ne deka nesto ja rugam markata ama toa e....od 7 dusi so probaa garnier 6 se so losa kosa.Ja edno vreme resiv da probam,i kosata mi stana..upm...sega momentalno koristam shampon PAntene i regenerator Shauma od kokos.Inace bev na frizer(posle 5god)da me ofarbaat i kosata mi stana seno,t.e mi ja ofarbaa samo do ramenja,izglea i skurci na tipkata da mi ja farba kosata do dole,poso morav da stojam ispravena za da me stigne do kraj(ipak ne me stigna)taka da od sega ja se pozdraviv so frizer za sekogas,sama se farbam,sisam i site dr raboti:)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.734
Поени од реакции
13.495
do pred 1 godina imav prirodna rusa vitkanakosa, sega pocnuva da mi temnee so tek na vreme.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Веќе 3 години сум плава и до сега не сум имала некој проблем со косата,ама тоа се зависи од одржувањето.здрава коса подразбира постојана нега со повеќе препарати од кои повеќето,по препорака на стилистите и фризерите,треба да се на природна база.е сега тоа е невозможно зошто шампоните,регенераторите и маските ги сметаат за хемија.кога почнав да се фарбам фризерот ми рече барем еднаш неделно да ставам чичково масло на косата и да оставам така замотана 1 или 2 саати и потоа да ја измијам и да и ставам маска.
Маска која најмногу ми помогна е repair&shine-GARNIER,исто како и фарбата GARNIER XL1,додека пак шампоните и спрејовите за коса кои ги употребувам се на Schwarzkopf.

Nina

Ange ou Demon
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.256
Поени од реакции
4
NightFuneral напиша:
Sovet:Ne koristete gi Garnier proizvodite(ova vazi za tie so extremno dolga kosa).Ne deka nesto ja rugam markata ama toa e....od 7 dusi so probaa garnier 6 se so losa kosa.Ja edno vreme resiv da probam,i kosata mi stana..upm...sega momentalno koristam shampon PAntene i regenerator Shauma od kokos.Inace bev na frizer(posle 5god)da me ofarbaat i kosata mi stana seno,t.e mi ja ofarbaa samo do ramenja,izglea i skurci na tipkata da mi ja farba kosata do dole,poso morav da stojam ispravena za da me stigne do kraj(ipak ne me stigna)taka da od sega ja se pozdraviv so frizer za sekogas,sama se farbam,sisam i site dr raboti:)
Извини девојко али не можам да се сложам со тебе.Garnier производите се едни од најквалитетните на светот.И јас имам долга коса(не колку твојата колку што разбрав)ама производите од Garnier ми дадоа сјај и јачина на косата(ти очигледно не со го погодила шампонот за твојот тип на коса).

А сеа он д сабџект:имам долга кафеава коса,не се фарбам и не експериментирам мн формата.А како што кажав погоре ги користам Garnier производите за коса.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Имам кафеава виткана коса, сега кратка добро медиум кратка ни ваму ни таму ми е. Имам експериментирано две години неишишана, после тоа правење суканици и чување на суканиците 15месеци. Добро беше само сега се каам колку ми е уништена косава. Мора ептен кратко да ја ишишам(избричам) а тоа мнооогу гадно ми стои.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Иам кафеава коса кратка у моментовto e to

Kajgana Shop

На врв Bottom