Вашата коса...

Dragana <><

Daydreamer
Член од
18 јуни 2006
Мислења
1.130
Поени од реакции
8
Јас моментално сум црна со плави прамени(деновиве треба пак да се шатирам)
Природно косата ми е црна.
Сум имала и кратка и многу долга, ама веке некое време се шишам средно(medium)
Не експериментирам премногу со косата, а бидејки не ми е ни права ни виткана(искрсена-на нисто не личи), ја носам бусава или ја пеглам.

ЃАВОЛЧЕ

PlayGIRL
Член од
13 април 2006
Мислења
983
Поени од реакции
4
check_on_IT напиша:
Вака ...
Каква боја на коса имате?
Дали таа е вашата природна боја?
Кратка,медиум или долга коса имате?
Дали експериментирате со изгледот навашата коса или како и секогаш?
Паааа имам смеѓо-плава коса, моментално ми е шатирана...не многу, со 10 фолии завршив работа:)
Не сум ја фарбала, а не ни планирам сеа за сеа.
Должина...пааа медиум накај долга, ја растам сеа. Само со шишките експириментирам зошто имам виткана коса и не ми се приметува нешто разлика..Обавезно ги пеглам...некогаш си ги носам како шишки, екогаш на страна(кога ке ми потпораснат) или па ги кревам....

Користев шампон од авон за плава коса и бев задоволна, ми се потроши, не нарачав пак и сеа [SIZE=-1]Head & Shoulders[/SIZE]...
И ставам силиконски капки и маска за оштетени врвови зошто ми е сува, по правило секоја виткана коса е сува и заради тоа морам нешто да ставам за да не ми цвета....а и плус тоа ја пеглам, така да....морам да ставам такви работи

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
check_on_IT напиша:
Вака ...
Моментално ми е кафеава косата, мојата природна. Откако почнав да ја фарбам, ова ми е втор пат што ја оставам природната боја. Минатиот пат за да ја осветлам, па ја фарбав светла кафеава и имав убава боја, а овој пат не знам, којзнае што ќе ми падне на памет.

Ми беше пократка, едвај ја пораснав, сега ми е до рамења и едвај чекам да ми порасне, скренав! Уште еднаш нема да ми текне да ја шишам.

Најдолго сум задржала една боја две години, премногу ми се допаѓаше бојата, а тоа беше кога ја фарбав светло кафеава. Иначе често ја менувам, зависи од расположение. Од светла акнав црна и не ми е тешко да ја пораснам и сменам сега во посветла. Сум била и шатирана, но кратко. Монотоно ми е ако е постојано истата, па и фризурата често ја менувам, различно се шишам.

Иначе имам густа коса и тешко скротилива, само јас и` го знам тертипот. Кога и да одам на фризер, секогаш дома ја преправам и многу внимание и` посветувам.

pinky**

..all over again..
Член од
16 декември 2005
Мислења
383
Поени од реакции
4
Temno kafeava kosa !Epten tenko vlakno lesko ispukuva i lesno se kine:)
Sredna dolzina a retko pravam nekoi promeni ali kopneam po toj den koga site ke gi ostavam so podotvoreni usti i okokoreni oci:)mislam na promena na kosa ili stil:)

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Moja kosa moja opsesija

Imam ne mnogu dolga kosa crna,prava.Porano nesto eksperimentiram,farbav praev razni gluposti sega ne.Sega maka macam da si ja porasnam kosata.Se mislam vo posledno vreme dali da si ja osvetlma so plavi prameni...ne sum se odlucila.
Kosata mi e do ramenjata i nikkako da imam podolga kosa.Otkoga znam za mene ili mi e pokratka ili do ramenjata podolga nikako.Redovno si ja sisam na mesec ipol po epten malku mnogu malku kolku za cvetot.Porano ja peglav sekoj den i mi bese ispukana na vrvovite,Sega eve veke pola godina ne ja peglam osven za nekoi posebni priliki i super mi e.KOsata si ja sakam najmnogu samo uste da mu bese pododlga peda-dve-tri

simonce*

SEXY
Член од
14 декември 2005
Мислења
290
Поени од реакции
3
check_on_IT напиша:
Вака ...
1-temno kafeava
2-da mojata prirodna boja na kosa e..
3-medium
3-me praktukuvam mn.da eksperimentiram...

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
плава
и морам под хутно да се потшишам ко бушава азбука сум во глава !

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
dolga,kafena i prava kosa...ne se farbam i ne mi e u plan u skoro vreme da se farbam :)

N

NeMiRnA

Гостин
U momentov svetlo kafena osvetlena mi e od sonceto,prirodna mi e nekoja nijansa potemno kafena vitkana,ama ja ispravam pa i pravam po krupni lokni.Dolga mi e so spic od pozadi:)cat pat siski imam ama mnogu retko zasto mi se vitkaat kolku i da gi peglam pa gi sobriam nanazad.Inaku voopsto ne eksperimentiram zaso strav mi e da ne se zeznam a odamna imam zelba kratko da se isisam.Inaku dosta vreme i posvetuvam koristam sampon i regenerator DOVE intensive care i balsam za sreduvanje na lokni iiiii silikonsku kapki

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Мојата коса у моментов е темно смеѓа(мојата природна боја), иначе имам сменето неколку бои на коса- едно време се исфарбав црна, па некоја црвена со виолетов сјај боја(моја најголема животна грешка:icon_lol:), па пак се исфарбав црна па ми падна и сега си ја имам природната боја. У скоро време планирам пак да се исфарбам црна, најубаво ми стои.
Косата ми е долга под раменици, права, и да, често експериментирам со фризурите. Обожавам сама да се шишам! Задоволство ми е! Ама ја имам неколку пати утнато работата, па решив од сега па натаму сепак да одам на фризер :icon_lol:

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
check_on_IT напиша:
Вака ...
1. светло смеѓа...
2. да (жими све, да :))
3. до рамења... медиум
4. за жал многу експериментирам.. бои: помаранџеста, зелена, жута (плава), баш плава (ама не цела), црвена (не цела)... и суканици на крај... сега е во фаза после опоравање (кое добро помина) од суканиците...

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
check_on_IT напиша:
Вака ...
*Смеѓа шатирана
*да, природно ми е смеѓа
*па скоро до раменици така малце пократко
*сакам да експериментирам али тоа ретко го правам

dexter

Бадијала!Форум
Член од
16 јуни 2005
Мислења
472
Поени од реакции
3
Плава густа и малку виткана коса иам.
Природно плава.
Имав долга коса до пред некое време, така да сега сум со кратка.
Два пати имам експериментирано, еднаш бев шатиран и еднаш бев виолетов. :)

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
мојата коса е природна смега и не мислам за уште три-четири години ништо да не и правам(да не ја фарбам)
инаку долга ми одприлика до половина грб и ми е многу многу права али понекогаш ја виткам бидејки многу ми се свига виткана. а за косата употребувам шампон од AVON и маска од GENERA со црвено капаче-тие најдобро ми одговараат на косата.
а дали експериментирам со косата па во целост не. само со шишките порано ми беа кратки а сега ми се долги и ги носам настрана.

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Косата и фризурата ни ги издаваат не само навиките и вкусовите, но и темпераментот и најтајните изјави на нашата индивидуалност.

Да се сетиме на древниот мит за Самсон и Далила, која ја одзела неговата силата, така што му ја отсекла косата. Легендите си се легенди, но и денес често стрижењето го примаме како повратен момент во судбината и со смената на фризурата започнуваме нов живот. „Љубовно скокоткање" по неговото тело.

Што може да ја возбуди машката фантазија?
Специјалисти тврдат, дека тоа се најмногу, поставените коси по неговиот грб, кои се движат во такт со секое движење на телото на жената. Исто така и кога жените ја вртат косата околу прстите. Но, исто така и лесното ”љубовно скокоткање" на женските коси по телото на партнерот.

Фризурата го издава карактерот
Специјалисти од академијата за фризерство во Милано тврдат, дека косата многу лесно „го заведува" мажот и спаѓа во „најжешките" делови на човечкото тело, таа не отстапува дури на очите и устата. Според експертите фризурата може да разкрие многу нешта за карактерот на човекот. Например жените, кои си ја врзуваат косата ниско одзади на вратот, се повлечени, уверени во себе си. Многу „залижаните” репови се оковани, многу критични кон себе си, комплексирани, дури и потиснати.

Пособен ”издајник" на човечкиот карактер се шишките: како кај мажите, така и кај жените, обично, под нив се кријат срамежливите, неуверените, инфантилните.

Долгата густа коса, која слободно паѓа на женските рамења, кажува многу за карактерот на жената која ја носи - една необично енергична, доста импулсивна, иницијативна и во личните односи, природна.

А долгата коса кај мажите, комбинирана со мустаќи, брада и бакенбарди, макар и да се прима како белег на артистички, анархичен и бохемски карактер, не секогаш е признак на мажественост - точно обратно, издава комплексираност, инфантилизам, неувереност во сопствената личност, лицемерие. Ваквите мажи се склони „да се кријат" зад „завесата" од коса, не се импозантни љубовници, како што изгледаат, а всушност се слаби, често хистерични интимни партнери.

На кусо подстрижаните со откриени уши, врат и чело, им припаѓаат уравновесеност, борбеност, натпреварувачки дух. Тие са лидери во се: во бизнисот, спортот, пријателството, сексот.

Најпонослив карактер имаат луѓето, кои сакаат стапаловидно подсрижување или оние, кои носат средно долги коси, криејќи ги ушите: мажите со ваква фризура се одликуваат со урамнотеженост, романтични се , способни да се оддалечат од ситуациите, а жените се спокојни и весели.

Специјалистите од Милано мислат дека дамите, кои повеќе сакаат кусо подстрижување, како и оние со екстравагантните шишки и високо подстрижена на тилот коса, се склони кон флерт, кон играта, полна со ризици, како и во љубовта и сексот, кон авантури, но и практични се.

Неколку совети кон жените, кои сакаат да го изненадат својот партнер:
1. Фантазиите на вашиот партнер може да ги разбуди само измиената и блескава коса, затоа користете правилен и квалитетен шампон.
2. Косата треба да занесува со нежната арома на парфем, кон кој мажите се многу чувствителни. Но не претерувајте изберете полесни, не многу силни мириси.
3. „Играта" со краиштата на косата, како што е навивањето на прстите, е еден от испитаните женски трикови за привлекување.
4. Мажите не ги сакаат кусите и ситно накдрени коси, за кои жените фрлаат многу пари и напори. Представниците на силниот пол ја сакаат меката, долга и права коса.

Kajgana Shop

На врв Bottom