Вашата коса...

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
imav dolga kosa i denes ja skrativ, kostenliva mi e i ne ja farbam, a ja sisam na mesec ili dva. Sakam da imam vitkana kosa, poso mojava e prava i teska...

Jukka

chili
Член од
16 мај 2007
Мислења
537
Поени од реакции
2
cesto se sisam sekoj mesec, kuso si e kuso ..... maski porano upotrebuvav( doamsni i kupuvav ali sega epten ja zapostaviv )......
maska:ruzmarin ke go svaris vo voda i da otstoi nekoe vreme, pa potoa so vodata ke se izmies.
nesto drugo:so ladno mleko ke si ja izmies kosata .... go zajaknuva korenot

Член од
9 мај 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
Јас имам природна боја на косата - костенлива. Ја немам никогаш фарбано. Не сум била ни шатирана. Должина е нешто подолго од рамениците. Сакам да експрериментирам со фризурите а со боите не.

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Е дефинитивно сватив една работа: фенот кој го употребуваме игра огромна улога во одржувањето на косата.

За мојата коса секогаш е тука Nivea Hair Care. Шампон-стандарден тип и нешто неверојатно е маската од Nivea(Mit Nutri Vitamin+Pflege). Ќе ја препознаете бела, со сини гранули. Се става многу малку и потоа косата е неверојатно мека, свиленкаста, а одговара на секаков тип коса.
И битниот фактор што горе го кажав:фенот. Си го обожувам новот фен од Zepter, новата колекција Vital System.

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
Ако случајно немате маска за коса,маслиново масло помага.Се масираат 2 лажици маслиново масло,се остава 10-тина минути и се плакне со млака вода и ептен малку шампон.Ја остава косата мека и сјајна.За расцветани врвови,се прави маска од мајонез.

rich_bitch1

~DARLING~
Член од
15 март 2007
Мислења
744
Поени од реакции
5
mojata kosa e satirana so svetli kafeafi i malce plavi prameni,dolga e i prava.ja mijam dva pati vo nedelata(poveke nesmeam bidejki mn mi se masti),ja potsisuvam na sekoj mesec i pol,ama mn brgu mi raste.od sampon go koristam Herbal Essences rozev.maska za kosa stavam dva pati vo mesec( Fructis)ne ja peglam nikogas i ne ja susam so fen.

С

Сатори

Гостин
Плава, плава, плава...кратка...како на Кели Кларксон горе и шиши...плава, плава, плава...:vozbud:

Бејко

unregistered user
Член од
14 ноември 2005
Мислења
222
Поени од реакции
1
Ха хааа... прво машко на темава?
Па за косата, покрај конзумација на пиво, го користам оној Nivea шампон за кадифен сјај и соодветниот регенератор. За се` др. оставам природата да си се погрижи. Ако знаете некаде да откупуваат кажувајте, оти ми треба некој динар.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Мојата коса ја нема...т.е во должина е дел од mm.. :)

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
јас користам маска за косава ..али би го запрашал женскиов пол ..што ке предложат од маскиве за коса ..која е со добар квалитет ?:helou:

MoNa`

Do you believe in perfection ?
Член од
18 април 2006
Мислења
1.702
Поени од реакции
6
Мене природно ми е костенлива бојата на косата.Пред 5 месеци негде,експериментирав,пепељаста боја некоја сакав да добијам,ама не успеав.Вчера баш се фарбав и сега ми е пак некоја нијанса потемна можеби од мојата природна боја,не е нешто многу да дели и...се бендисааав.:vozbud: Уште понеделник ке се истрижам и тооооп!!!

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
SCORPIO__20 напиша:
јас користам маска за косава ..али би го запрашал женскиов пол ..што ке предложат од маскиве за коса ..која е со добар квалитет ?:helou:
пробај ја Garnier- repair & shine.
Имам повеќе напишно побарај по темава:smir:

Deswaldos

Bob's your uncle!
Член од
11 февруари 2007
Мислења
585
Поени од реакции
2
Ja koristim od Fructis Long&Strons shampoo za kosa i Long&Strong conditioner. I super mi je. Imam prilicno duga kosa, slika od avatar mi je stara 3 nedelje.
Sisam se redovno, da mi se ne razcepi kosa, i ne koristim fen vec odavno.

Ne da cuvam kosu, nego zbog toga, jer ga nemam :pos:

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Ме нервира на топлово.

Crash Override

H4CK1N6 15 N07 4 KR1M3
Член од
14 јуни 2007
Мислења
157
Поени од реакции
0
Jukka напиша:
cesto se sisam sekoj mesec, kuso si e kuso ..... maski porano upotrebuvav( doamsni i kupuvav ali sega epten ja zapostaviv )......
maska:ruzmarin ke go svaris vo voda i da otstoi nekoe vreme, pa potoa so vodata ke se izmies.
nesto drugo:so ladno mleko ke si ja izmies kosata .... go zajaknuva korenot
i ja kao tebe samo so upotrebuvam gel mn. :)(valera) i ova so mlekoto dzabe mi e ....:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom