Вашата коса...

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Јас сум сигурна дека негде на темава имам ставено слика од мојата коса, ама сега ме мрзи да вртам наназад. Вусшност, темно кафеава со мнооогу локни.
Тоа што ме интересира е : сакам да ја исфарбам, скрос црна (со некаков сјај, ама не премногу силен за да не делува сељачки) и од различни луѓе слушам различни мислења. Според некои тоа нема да ми го смени изгледот на влакното, според други опасно ќе си ги уништам локните (а тоа не би го сакала!!!). Има некој кој може да ми каже, по можност од прва рака, како влијае фарбањето на витканата коса?
И да ја офарбаш обавезно пошто ќе ти стои топ. Инаку локните нема зошто да ти се уништат, барем мене не ми се уништија ( тука стави и го и фактот дека се фарбам плава некогаш со 12% хидроген, сега со 9% )

good luck и чекам слики да те видам :vozbud::vozbud::vozbud:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Јас сум сигурна дека негде на темава имам ставено слика од мојата коса, ама сега ме мрзи да вртам наназад. Вусшност, темно кафеава со мнооогу локни.
Тоа што ме интересира е : сакам да ја исфарбам, скрос црна (со некаков сјај, ама не премногу силен за да не делува сељачки) и од различни луѓе слушам различни мислења. Според некои тоа нема да ми го смени изгледот на влакното, според други опасно ќе си ги уништам локните (а тоа не би го сакала!!!). Има некој кој може да ми каже, по можност од прва рака, како влијае фарбањето на витканата коса?

Зависи кај кого како. Мене ми беше повиткана пред да почнам да се фарбам. И дефинитивно побујата.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Плавааа :cry::cry:
Инаку, знае ли некој нешто што ја прави косата ептен ептен мека, на пример некоја крема или спреј , нешто испробано. Користам илјада кремој, маска, спреј, капки, ама шо знам....Сакам нешто екстра, од поскапите...некоја препорака?
Прво може и влакното да ти е појако и поостро па ако ставаш милион глупости и хемии може и да ти се уништи.
Loreal регенераторот е супер избор, исто како и целата колекција на Gliss од Schwarzkopf.
Наместо капки да пробаш ти да ставиш многу малку бебешко масло на врвовите?

Е да..и не претерувај со хемии и тие не чинат толку колку што си мислиме. :back:

Член од
19 март 2009
Мислења
27
Поени од реакции
0
Plava kosa iam sea (farbana) ama iam blen ten i plavi oci a sakam crna mn se plasham deka nema da mi stoi a umrena sum za crna kosa :(:toe:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Косата моментално ми е пократко ишишана . Не 1 или 2 , ама сепак кратко.
Благодет е , за 15 минути се суши , а не претходно 2 часа сушење !

S

SSS-Stolica

Гостин
Косата ми е моментално 4-ка, личам на хулиган вака т.е како скинхед не ми смета ама едвај чекам да ми порасне. ми викаат дека сум поубав така(ама ме лажат)

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Plava kosa iam sea (farbana) ama iam blen ten i plavi oci a sakam crna mn se plasham deka nema da mi stoi a umrena sum za crna kosa :(:toe:

Ќе ти стои ненормално многу!! Црна коса најубаво стои на бел тен, контраст да има. А па во комбинација со плави очи, уфф. :pipi:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
На двете не ви препорачувам да се фарбате со црна фарба,туку наместо тоа,земете најтемна кафена..
Визуелниот ефект ќе биде ист,но кога ќе ви текне да се префарбате со некоја друга боја,односно да ја осветлите,ќе биде многу полесно да ја извадите најтемно кафената отколку црната.Ако ставите црна,тешко е осветлувањето освен со бланш..

Анасатасија,најди си маска што е наменета за локни,исто има и шампони спецјални за локни и нема да имаш никаков проблем.

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Колкава е веројтноста од маски за коса да се оштетува влакното?
Јас додека не почнав да ги користам немав проблеми со косата, немам ни сега којзнае какви ама , иако ја шишам редовно, пак гледам некои расцветани врвчиња:toe:

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Јас додека не почнав да ги користам немав проблеми со косата, немам ни сега којзнае какви ама , иако ја шишам редовно, пак гледам некои расцветани врвчиња:toe:
Скрос иста приказна. Па ај ако не 2 да се шишам може нема да цвета. Ништо не и права ни пеглам ни фарбам, само еднаш годишно што се шатирам и тоа со фарби не со бланш и ништо косава џабе.
Дајте предлог нешто да ми се оправат врвовите.

Прво може и влакното да ти е појако и поостро па ако ставаш милион глупости и хемии може и да ти се уништи.
Loreal регенераторот е супер избор, исто како и целата колекција на Gliss од Schwarzkopf.
Наместо капки да пробаш ти да ставиш многу малку бебешко масло на врвовеит?

Е да..и не претерувај со хемии и тие не чинат толку колку што си мислиме. :back:
Ова маслово не е многу мрсно. !0 пати повеќе хидратира од крема ја колку што знам, ама за коса :toe:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Од правилна употреба на маски нема никакви шанси да се оштети влакното.
Знам многу девојки што под користење на маска подразбираат стај маска на коса 1 минута и исплакни ја косата зашто немаат време да се позанимаваат во моментот,ако така ја употребуваш маската,тогаш исто како да не употребуваш ништо.
Исто,ако употребуваш погрешна маска може да ти се исуши или да ти се мрси косата но никако да ти се оштети дополнително.
Пукањето на врвовите е резултат на недоволно протеини односно недоволно кератин во косата.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.077
Подолга коса имам. Ја мијам со Dove шампон, и после и ставам бадемова маска.
Но, од лак, восок.. цела е изгорена. Мора да ја изретчам малце, и се' тоа.
Ама, мразам. Секогаш повеќе ме расипуваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom