Ф
Фил Ајви
Гостин
Шишан сум на тројка...
И да ја офарбаш обавезно пошто ќе ти стои топ. Инаку локните нема зошто да ти се уништат, барем мене не ми се уништија ( тука стави и го и фактот дека се фарбам плава некогаш со 12% хидроген, сега со 9% )Јас сум сигурна дека негде на темава имам ставено слика од мојата коса, ама сега ме мрзи да вртам наназад. Вусшност, темно кафеава со мнооогу локни.
Тоа што ме интересира е : сакам да ја исфарбам, скрос црна (со некаков сјај, ама не премногу силен за да не делува сељачки) и од различни луѓе слушам различни мислења. Според некои тоа нема да ми го смени изгледот на влакното, според други опасно ќе си ги уништам локните (а тоа не би го сакала!!!). Има некој кој може да ми каже, по можност од прва рака, како влијае фарбањето на витканата коса?
Јас сум сигурна дека негде на темава имам ставено слика од мојата коса, ама сега ме мрзи да вртам наназад. Вусшност, темно кафеава со мнооогу локни.
Тоа што ме интересира е : сакам да ја исфарбам, скрос црна (со некаков сјај, ама не премногу силен за да не делува сељачки) и од различни луѓе слушам различни мислења. Според некои тоа нема да ми го смени изгледот на влакното, според други опасно ќе си ги уништам локните (а тоа не би го сакала!!!). Има некој кој може да ми каже, по можност од прва рака, како влијае фарбањето на витканата коса?
Прво може и влакното да ти е појако и поостро па ако ставаш милион глупости и хемии може и да ти се уништи.Плавааа :cry::cry:
Инаку, знае ли некој нешто што ја прави косата ептен ептен мека, на пример некоја крема или спреј , нешто испробано. Користам илјада кремој, маска, спреј, капки, ама шо знам....Сакам нешто екстра, од поскапите...некоја препорака?
Plava kosa iam sea (farbana) ama iam blen ten i plavi oci a sakam crna mn se plasham deka nema da mi stoi a umrena sum za crna kosa
Јас сум сигурна дека негде на темава имам ставено слика од мојата коса, ама сега ме мрзи да вртам наназад. Вусшност, темно кафеава со мнооогу локни.
На двете не ви препорачувам да се фарбате со црна фарба,туку наместо тоа,земете најтемна кафена..Plava kosa iam sea (farbana) ama iam blen ten i plavi oci a sakam crna mn se plasham deka nema da mi stoi a umrena sum za crna kosa
Скрос иста приказна. Па ај ако не 2 да се шишам може нема да цвета. Ништо не и права ни пеглам ни фарбам, само еднаш годишно што се шатирам и тоа со фарби не со бланш и ништо косава џабе.Колкава е веројтноста од маски за коса да се оштетува влакното?
Јас додека не почнав да ги користам немав проблеми со косата, немам ни сега којзнае какви ама , иако ја шишам редовно, пак гледам некои расцветани врвчиња
Ова маслово не е многу мрсно. !0 пати повеќе хидратира од крема ја колку што знам, ама за косаПрво може и влакното да ти е појако и поостро па ако ставаш милион глупости и хемии може и да ти се уништи.
Loreal регенераторот е супер избор, исто како и целата колекција на Gliss од Schwarzkopf.
Наместо капки да пробаш ти да ставиш многу малку бебешко масло на врвовеит?
Е да..и не претерувај со хемии и тие не чинат толку колку што си мислиме. :back:
Од правилна употреба на маски нема никакви шанси да се оштети влакното.Колкава е веројтноста од маски за коса да се оштетува влакното?
Јас додека не почнав да ги користам немав проблеми со косата, немам ни сега којзнае какви ама , иако ја шишам редовно, пак гледам некои расцветани врвчиња