Бјело дугме во Метрополис Арена - 25.10.2008

Статус
Затворена за нови мислења.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
верувам дека на концертот ке биде незаборавно, штета што така излегоа работите а ептен сакав да одам ке чекам следна шанса
не верувам дека ќе има следна шанса:)

Убаво да си поминат сите што ќе одат вечер, сигурна сум дека одлично ќе биде :pipi:

Член од
8 февруари 2008
Мислења
585
Поени од реакции
1
леле вечер на бијело дугме си шумеше....на ваков концерт не сум бил одамна....едвај ги пуштивме да си идат по 3 пат се враќаа на сцена..

Член од
19 август 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
Леле супер беше на концертот.Лудница!! Треба да има повеќе вакви концерти.Супер беа и Bijelo Dugme и публика. [FONT=Trebuchet MS, Verdana, Arial][SIZE=-1]Kad bi' bio bijelo dugme, [/SIZE][/FONT][FONT=Trebuchet MS, Verdana, Arial][SIZE=-1]mala bi se zakopcala u me !!!:music3:[/SIZE][/FONT]

Член од
26 септември 2008
Мислења
59
Поени од реакции
2
koncertot bese zakon....metropolis arenata bese prepolna a Bebek,Alen i Tifa ja napravija atmosferata uste pojaka....ZAKOOOOOOON !!!:vozbud:

btw ako nekoj znae dali i kade ke se prodava snimkata od koncertot neka kaze :zver:

Црвено

Am I pissin' u off-fa-fa?
Член од
12 септември 2007
Мислења
1.227
Поени од реакции
81
да да ептен беше закон, малце гужва ама вредеше...јако беше и со ДЈ Б. Костиќ ми е криво што не можев да останам и на него :(

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
убав концерт.многу измешани генерации...сепак супер

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
јас па мислев има уште време. Денеска глеам 25. Окарав неколку пати ама то е тоа.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
леле вечер на бијело дугме си шумеше....на ваков концерт не сум бил одамна....едвај ги пуштивме да си идат по 3 пат се враќаа на сцена..
Od nekoj pa slushnav deka po 6ti pat se vrakjale...Nema veze od naredniot izgleda ke slushnam deka po 69ti pat se vrakjale :)
Se zezam milo mi e sto ubavo ste pominale.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
значи си поминав маестрално... гром...
и дури сега ја сфатив фундаменталната потреба од висок и прилично силен дечко... зашто? пош јас ко што сум мало треба некој на рамена да ме крене... јебеш га... не ми ја свиреа Кад заборавиш Јули... и некој може да ми објасни заш ја свиреа Заувјек твој и Мотори на Дивље Јагоде?:....

Најкритичен момент беше ЛОПОВ... ме уби во поим ко ја фатија бе...
е тогаш дефинитивно бев спремна на самоубиство....

Патем мн ми се допадна Драган Б Костиќ... Таман гужвата се порасчисти и светоа тоа .. имаше место за играње, скокање, трескање... и дури научив да играм свинг....

јас ко би организирала концерт, картите би ги поделила на неколку групи... рецимо картите од прва група би биле за високи до 150цм.... втора група од 151 до кај 165.... пош немогуче е на секој факинг концерт некој факинг стуб од 2 местри да се закои прад мене и да не мрда + цел концерт да го снима со камера... опасно по живот...

патем налетав на Осичка, Мрно, Армин06 и Фантомот... додуша осичка ми се спушти во стилот: форум кајгана:? :):):):)

КУНЕМ ТИ СЕ И УМРЕЧУ АЛИ ЈА ТЕ ТРАЖИТ НЕЧУ, НЕЧУ, НЕЧУ.. ААААААААААААААА УМРЕЕЧУУУУ.... А УМРЕЧУ и тако дање...

дечки јас сум преморена и си легнувам пош почнав да шлајфувам и во зборење и во пишување... ептен жестоко беше во возот за назад:)

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
и дури сега ја сфатив фундаменталната потреба од висок и прилично силен дечко... зашто? пош јас ко што сум мало треба некој на рамена да ме крене... јебеш га... не ми ја свиреа Кад заборавиш Јули... и некој може да ми објасни заш ја свиреа Заувјек твој и Мотори на Дивље Јагоде?:....

Па така е на „Кад би био бијело дугме“ бидејки не е само ДУГМЕ, туку на пример Ален и Тифа се биле во Дивљје јагоде... Ален со Мотори а Тифа со Заувјек твој... чудно што не ја пеел Тифа Кише Јесенје...

А за лопов... па мора за сите, незнам зошто така се оградуваш од тие песни. Јас лично ги МРАЗАМ ама коа сум на концерт не давам една песна од тој стил да ми ја помрачи атмосферата. Едноставно пеј и дери се како да ти е омилена... ЛоЛ (ит воркс алл д тајм).

Крајна линија: На сите концерти од овој тип (па и други) момците си го пеат цел репертуар на песни што ги имаат испеено соло, во дует или во група.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Па така е на „Кад би био бијело дугме“ бидејки не е само ДУГМЕ, туку на пример Ален и Тифа се биле во Дивљје јагоде... Ален со Мотори а Тифа со Заувјек твој... чудно што не ја пеел Тифа Кише Јесенје...
Ја пееа и таа.:)))

За мене ова беше најубав концерт. Немам доволоен вокабулар да се дообјаснам и да опишам. Екстра најубо.

Се видов со Тиквичка и Фантом-ох.

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21

Патем мн ми се допадна Драган Б Костиќ... Таман гужвата се порасчисти и светоа тоа .. имаше место за играње, скокање, трескање... и дури научив да играм свинг....

јас ко би организирала концерт, картите би ги поделила на неколку групи... рецимо картите од прва група би биле за високи до 150цм.... втора група од 151 до кај 165.... пош немогуче е на секој факинг концерт некој факинг стуб од 2 местри да се закои прад мене и да не мрда + цел концерт да го снима со камера... опасно по живот...

патем налетав на Осичка, Мрно, Армин06 и Фантомот... додуша осичка ми се спушти во стилот: форум кајгана:? :):):):)

КУНЕМ ТИ СЕ И УМРЕЧУ АЛИ ЈА ТЕ ТРАЖИТ НЕЧУ, НЕЧУ, НЕЧУ.. ААААААААААААААА УМРЕЕЧУУУУ.... А УМРЕЧУ и тако дање...

дечки јас сум преморена и си легнувам пош почнав да шлајфувам и во зборење и во пишување... ептен жестоко беше во возот за назад:)
Ален беше пејач на Дивлје јагоде па и од таму Мотори беше на "play list" :)
и не е можно ти да беше позади нас ?????? Другарми е 2 метра, снимаше цел концерт и ги жалев тие позади него :)

Црвено

Am I pissin' u off-fa-fa?
Член од
12 септември 2007
Мислења
1.227
Поени од реакции
81
леее и мене истово ми се деси, еден двометраш цело време пред мене стоеше, само што типов не снимаше туку цел концерт рипаше и секој момент ми се причинуваше дека ќе ме руши:uvo:

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Ок, еве и јас да ги споделам инпресиите од вчерашниот настан!
Морам да кажам дека ова беше меѓу најдобрите концерти на кои сум присуствувал!
Гужвата беше голема, а бидејќи бевме големо друштво моравме да останеме назад, ама тоа не не спречи да ја имавме најдобрата атмосвера во цела сала:)
Искрено, пријатно се изненадив од песните на Тифа, зашто него и не сум го слушал до толку!
За бебек не коментирам, немаше грешка!
Исто се изненадив и со ,,Мотори" , не ја очекував таа песна!
Само мислев дека халата ќе има малце подобра вентилација!
Абе со два збора, сакам пак:):)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom