Бургер Kинг доаѓа во Македонија

B

Borg_Drone

Гостин
„Па дал је могуче? Па није ваљда? Па ово мора да је од Електрикмен“ - би рекол Фрчковски.Расправии за хигиена се изначитав тука еден куп.Па никаде, во ниту еден угостителски објект во државава не се држи хигиената на најсоодветно ниво и тоа е нормална работа.Што ако на пример типацот кој ти го дава хамбургерот во овој ресторан за брза храна пред тебе видел некоја цицлеста на која му се кренал курот и му се испотиле џамлиите и отишол малку на пауза позади шанк да си го мава курот и да си ги мава џамлиите и после тоа се вратил со неизмиени раце и те служел тебе со тие раце? Или пак некоја типка што те послужува видела некој разбацен црнец и се навлажнила па за да си ја задоволи си ја шибнала раката во тунелот и после тоа се вратила и тебе те послужувала со истата неизмиена рака? Нехигиена во секој угостителски објект има и тоа на секаков начин.Колку пати така се случувало да се сретнело во кујна некоја жена која работи целата нашминкана напудрена и намирисана (со евтин бугарски парфем од кој и едно гомно би и подало рака зошто смрди повеќе од неа) како за на Виенски бал (а по правило не смее така) па никому ништо.Или пак мажи со обетки, златни ВМРО-вски прстени, Аца Лукас нокти со кал големи како харпуни и така натаму.
Значи за хигиена не зборувајте, има во секој ресторан неправилности.

А што се однесува до тоа дали би јадел таму, не благодарам не би јадел.Мене дневница ми е четиристотини денари, а за едно сендвиче со димензија „да се бара под микроскоп“ да фрлам четиристотини денари не фрлам толку пари, ако сака нека е лично под покровителство на сенатор Палпатин овој ланец на ресторани.

P

PewDiePie

Гостин
Што хигиена бе,во Мекдоналдс на сред Париз јадеме и глушец ни излезе се прошуња и се пикна во тоа фотељите,седиштата. Ние вака останавме o_O

Ејјј на сред Париз,ќе речеш ај во Мекдоналдс е ваљда најчисто ова ова,Европа демек. Врска нема,кај нас е почисто очигледно пошто јас немам слушнато некој да има видено глушец во Мекдоналдс........а во Попе на пример си шетаа лебарки,бубашваби. Среќа што го затворија.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Се разочаарав од нашиов бургер кинг. Во Турција кога јадев лепчињата беа поголеми и некако поприродни беа сендвичите ем ни кечапче не даваат овде, ај тоа може не иде со секој сендвич ама и некако ми мирисише плескавицата. Лепчињата истите како од мекдоналдс. Воопшто не беше ист вкусот како во Турција. Очекував повеќе за тие пари:pipi:

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Јадев вчера Whooper, немаа ништо со кашкавал и сите негодуваа. Имаше куп луѓе што чекаа редици, и некако многу споро работеа. Компирчињата се поразлични и малку по не- вештачки од Мекдоналдс. Сендвичот, обемен, барем мене ми беше (медиум земав) и со интензивен вкус на скара, дури малку и претерано. Ми се допаѓа што е посочен, има кисела краставичка повеќе од едно крукче, свеж домат и кромид. Сестра ми зема Чикен Ројал, лепчето се гледаше дека е ладно, па го пригреваат, што му дава малку беден вкус кога го јадеш, а самото месо е ок.

За 300 денари, двете јадевме пристоен оброк, со поделена пијачка :) Ништо посебно.

C

cige

Гостин
434 денари се 9 долари, а ова гомносано хамбургерче што мириса на апчиња во америка е 6 долари.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
Очигледно има луѓе што или немаат јадено во Б.К. или имаат господ знае какви очекувања или само кењаат по навика. Мислам дека е третото. Зошто ако имаш јадено некогаш во бургер кинг знаеш дека најадува,и знаеш дека не се мали како во М-доналдс.
Не се мали што? Вуперите? Да, затоа што не се ни предвидени да бидат мали. Мекдоналдс нема сендвич што е директна конкуренција на вуперот по форма и состојки, исто како што и Бургер Кинг нема сендвич што е конкуренција на Quarter Pounder-от (а.к.а Royal Cheese), но сите останати сендвичи им се исти.
Хамбургерите и чизбургерите - иста димензија и состојки.
Бигмекот во Мекдоналдс е Big King во Бургер Кинг (гледам го има и кај нас Big King XXL, во Мекдоналдс тоа е Bigger Big Mac али не е во редовна продажба).
Чикенбургерите - исти.
Нагетси - исти.
Angux Cross XT на BK = Big Tasty Bacon на McD (штета што ги нема кај нас)

Има разлика едино во начинот на подготовка на сендвичите. Во Мекдоналдс лепчињата ги греат на тостер, а плескавиците ги пржат на тостер-скара, а во Бургер Кинг лепчињата ги греат во микробранова (need to double check this), а плескавиците ги пржат на скара на оган.

Btw onion rings-от им се закон (y)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.885
Поени од реакции
20.531
Јадофме бе, ја дабл чиз оти регулар нема... а колешкава зема чикен ројал, по 199 двата беа, убај бе и плескавицине имаа малу вкус на месо замислете, ама пак бе скапичко да го онаквам, ние се најадовме али не веруем дека некој мушкиве може да помине само со еден сендвич.. малку се малецки :)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.751
Поени од реакции
11.647
Што хигиена бе,во Мекдоналдс на сред Париз јадеме и глушец ни излезе се прошуња и се пикна во тоа фотељите,седиштата. Ние вака останавме o_O

Ејјј на сред Париз,ќе речеш ај во Мекдоналдс е ваљда најчисто ова ова,Европа демек. Врска нема,кај нас е почисто очигледно пошто јас немам слушнато некој да има видено глушец во Мекдоналдс........а во Попе на пример си шетаа лебарки,бубашваби. Среќа што го затворија.
Ајде бе глупости, глушец видел, брее голема работа. Па храна се прави, ги привлекува мирисот, секако еден ќе се "прошуња".
Прашај било кој угостител кој работи доста време со таа работа, ќе видиш дека секаде ги има, можно е да влезат, но не значи дека се бутаат во тестото, компирите, салатите...

Шо ми беше зборот за Бургер Кинг, абе ајде уште некни ве читам скапо ви било, мало ви било, ова ви било, тоа ви било...
Ај престанете ве молам, вчера поминувам низ таму абе една редица ќе си каже човек овие без пари даваат...
Само да се јадат гомна, скапо е, пари немаме, а на каса први да пробаат од новиот мал хамбугер. :гомце:

• Ми се допаѓа
Reactions: Xak

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Бев во Флорида, Њу Јорк и не пробав Бургер Кинг. Сега сум во Тексас и ако не пробам БК нема да можам да споредам.

Енивејз, од америчкиве ланци на брза исхрана најтопло го препорачувам Chick-fil-A :D
Ако има costco пробај чикен бурито, топ е :D

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
А бе ни McDonalds ни Burger King! Од нашине сендвичари нема ништо поубаво. За истите пари ќе се убијам од јадење. И послатко е.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Јадофме бе, ја дабл чиз оти регулар нема... а колешкава зема чикен ројал, по 199 двата беа, убај бе и плескавицине имаа малу вкус на месо замислете, ама пак бе скапичко да го онаквам, ние се најадовме али не веруем дека некој мушкиве може да помине само со еден сендвич.. малку се малецки :)
И МекДоналдс е прескап за тоа што го нуди...Не ги сакам овие ланци во МК само во Локални Сендвичари.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Сендвичара Палма или во Oхрид позната како "Кај Темељко".Кој пробал,знае..Ама јебига,јако е да кажиш дека си јадел во БК или МакДоналдс...:facepalm:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.039
Поени од реакции
51.347
Во Чикаго, Бургер Кинг имаш строго у мексичките и нигерските квартови и само они го јадат тоа говно, во Мек Доналдс можеш да се најдеш за најефтина пара и воглавно и таму јадат само црнци и мексоси......и шиткаат дрога по ќенефите и е прљаво и гнасно.

Толку да си помодар и на сила да се симињаш од златна плескавица и вешалица, да јадеш изнутрици и да ги плаќаш дупло - само кај нас може.

Kajgana Shop

На врв Bottom