Бургер Kинг доаѓа во Македонија

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Во Чикаго, Бургер Кинг имаш строго у мексичките и нигерските квартови и само они го јадат тоа говно, во Мек Доналдс можеш да се најдеш за најефтина пара и воглавно и таму јадат само црнци и мексоси......и шиткаат дрога по ќенефите и е прљаво и гнасно.

Толку да си помодар и на сила да се симињаш од златна плескавица и вешалица, да јадеш изнутрици и да ги плаќаш дупло - само кај нас може.
А бе ко божем по субурбиите ги нема! Ги има секаде, као болви се. The bottom line is - the food is crap.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.430
Поени од реакции
18.602
Де бре го отупевте,и у 7ца соја ставаат па сите јадете..Во вили е погнасно и имаш реални шанси да се отруеш за разлика од Мц па пак јадете.Знаеме дека е штетно али вкусно е,не е глумење лудило.Е парите се проблем,стандардот ни е срање што ваков бренд за ефтин фаст фуд кај нас е експлузивен.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Во Чикаго, Бургер Кинг имаш строго у мексичките и нигерските квартови и само они го јадат тоа говно, во Мек Доналдс можеш да се најдеш за најефтина пара и воглавно и таму јадат само црнци и мексоси......и шиткаат дрога по ќенефите и е прљаво и гнасно.

Толку да си помодар и на сила да се симињаш од златна плескавица и вешалица, да јадеш изнутрици и да ги плаќаш дупло - само кај нас може.
Кај нас е обратно, таму вечера во кафана, онака најскромна ти е 20Е, а кај нас за 20Е частиш пола кафана.
Таму 10Е ти е најефтино што можеш да поминеш во Мекдоналдс и Бургер Кинг, кај нас ти е 2Е во некоја сендвичара.
Е сега моментот е што најефтиното таму, ти го носат тука и у старт е најскапо, бидејќи нормално глобализација значи, исти квалитет и исти цени (+ данок) секаде.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.430
Поени од реакции
18.602
Кај нас е обратно, таму вечера во кафана, онака најскромна ти е 20Е, а кај нас за 20Е частиш пола кафана.
Таму 10Е ти е најефтино што можеш да поминеш во Мекдоналдс и Бургер Кинг, кај нас ти е 2Е во некоја сендвичара.
Е сега моментот е што најефтиното таму, ти го носат тука и у старт е најскапо, бидејќи нормално глобализација значи, исти квалитет и исти цени (+ данок) секаде.
Алелуја некој ја сватил работата со цената.Иначе не е само дека ако имаш поише пари вечераш у кафана,и другите фаст фудови им се поскапи,мц е најефтин.Ама немојте да мислите дека се ко кај нас..сите фаст фудови таму а и низ западна европа се како у мц само поквалитетни.Сендвичари ко кај нас само на балканот моеш да најдеш,све им е стандардизирано на нив више..секој сендвич да е ист а не ко кај нас купуваш хамбургер ко бинко да играш(колку е среќна толку компири ќе ти стаи),хигиена на ниво и тн.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.590
Поени од реакции
2.619
Kај нас немам пробано, ама во Бугарија пробав Бургер Кинг. Мене искрено повеќе ми се бендиса од МекДоналдс. Е сега, мене лично 1000 пати ми е поубав сендвичот во било која сендвичара да појдам во Прилеп одколку во Бургер Кинг. Лично мене, ни БК ни МД воопшто не ми се бендисуваат. Пример, во бугарија јадев едно од овие ама скрос како последна опција го оставав, кога ќе немаше нешто друго (пример во 5-6 сабаље, само овие работеа). Пре би зел пица на парче него овие срања.

mamba

UNITED MACEDONIA
Член од
13 декември 2009
Мислења
93
Поени од реакции
3
Od site sto gi ima najaveno mozebi samo vredi sbarro drugoto e ''gola voda'' vo sporedba so nasata hrana taka da ne im se raduvajte premnogu :D

Член од
17 август 2011
Мислења
10.430
Поени од реакции
18.602
Мене додуша ме најадува дубл вупер менито,за некој што има јаде поише има и со 3 плескавици.Стандардот ни е низок а и овие немаат осет па ставаат цени поскапи од некој европски земји,пример во словенија вупер мени беше 4.60 и после по 60-70 центи поише за дубл,трипл ко што ме служи меморија.Кај нас почињаат со 260 и додаваат по 100ка за секоја плескавица:facepalm:Вкусот е незаменлив па ќе прежалиш пари ако ти се јаде :D.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.100
Абе сеа има за еден вупер џуниор оброк добиваш два оброка. Тоа е два оброка за 150 ден.
Бољи се од Мекдоналдс, стварно.
И тие крилцата им се топ, али скупи се.
е сеа, дали вредат за тие пари е друго прашање

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.465
Поени од реакции
5.881
Абе сеа има за еден вупер џуниор оброк добиваш два оброка. Тоа е два оброка за 150 ден.
Бољи се од Мекдоналдс, стварно.
И тие крилцата им се топ, али скупи се.
е сеа, дали вредат за тие пари е друго прашање
Ова е таа рекламата Вупер ЈР ?

150 денари два оброка ?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.100
Ова е таа рекламата Вупер ЈР ?

150 денари два оброка ?
Да. У суштина боље е неголи да купиш четри-пет работи од по 33 ден. во Мекдоналдс (они сеа имаат мени со одредени продукти. све по 33 ден.)
Плус овие имаат опција у секој оброк место газирано срање (фанта,спрајт,кока-кола) да избереш да речеме леден чај (лимун или др.). У мекдоналдс ти ја наплаќаат додатно ваквата работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom