Бургер Kинг доаѓа во Македонија

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.569
Поени од реакции
29.172
И пак сеа со муабети за цената ако излезам од маркет. Господе боже. Пред некој ден не требаше да принтам еден текст 15 листа потрошив и боја отиде секако и струја со принтерот. Вкупно околу 50 денари ме коштало сигурно. Е да не ги принтав, да си го напишев рачно 50 денари ќе заштедев и утре у маркет ќе купев леб, и задутре и 2 дена нема гладен да сум. АМАН !!

Со мој пари јадам кај што ми е убаво, а не за да се курчам. Така да ако сакам ќе дадам 300 денари за да јадам у БК, ако сакам ќе јадам у стоилко помфритче од 30 денари и да ми останат 270, а ако сакам ќе додадам уште 5000 за да јадам у Воденица. Мој пари, мој вкус. Не наметнувај свои лични мислења.

Како што си кажа секој си знае до кај може да си ги пружи нозете и тоа е тоа. Кажавте дека не ви е вкусно и скапо, остајте другите да се изјаснат, а не да наметнувате ставови.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Ти одговорија горе, на што ти иако свати дека луѓето различно ги ценат парите, потвторно одоговори во стилот,

Пошо еве не можам да сфатам е како ви вреди за парите тоа што го купувате, кога ќе се направи споредба со други сосем пристојни сендвичари низ градов. Ете тоа не ми е јасно, како ви се даваат парите

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Е да, во Burger King пеперутки слетуваат а во позадина оди некоја мелодија од Шопен.
Настрана хигената во рестораните која не ни е тема на разговор моментално , за 300 денари колку што е еден оброк можеш да седнеш во било која маалска кафана, да се најадиш ко човек, салатче, мезе ово оно и кусур да ти остане.
Добро, ај сеа иди у кафана и остај не нас да се гушиме у гаднава храна.

Член од
5 август 2008
Мислења
6.017
Поени од реакции
5.342
Колку пари е еден Whopper оброк во Бургер кинг?

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
На мала врата прават дигање на цените. Полека и другите ќе ги дигнат.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.510
Поени од реакции
8.115
Гледам сте почнале да фрлате дрва и камења за цената во БК.
Јас ќе фрлам дрва и камења за квалитетот на шејкот во БК. Синоќа пред да идам у кино скокнав до БК на шејк од јагода, буквално еден од најлошите у мој живот, ако не и најлош.

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Гледам сте почнале да фрлате дрва и камења за цената во БК.
Јас ќе фрлам дрва и камења за квалитетот на шејкот во БК. Синоќа пред да идам у кино скокнав до БК на шејк од јагода, буквално еден од најлошите у мој живот, ако не и најлош.
Шејкови пијам во Мек Доналдс. Кога одам за Софија најчесто таму.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.510
Поени од реакции
8.115
Шејкови пијам во Мек Доналдс. Кога одам за Софија најчесто таму.
Мене секоја втора сабота ритуал ми е шејкот од Chick-Fil-A во Кејп Канаверал, Флорида.

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Блазе си ти. Во Американа е се поинаку.

Jam

Член од
12 јануари 2015
Мислења
47
Поени од реакции
42
Знаејќи ја лошата состојба на вработеноста на младите во Македонија и слабата куповна моќ на тие што се вработени за просечна македонска плата не ми се верува дека одите во вакви ресторани и плаќате 300 денари за оброк во БК или 1000 денари за 2 фамилијарни пици во Доминос и по некое шише сок. Кога просечната плата е околу да речеме 12-15 000 денари според економистите на форумов, да дадете 5-10% од вашиот месечен приход за една вечер за нискоквалитетна храна е рамно на лудило. Ви продаваат храна со ексклузивитет демек еве дојдовме, ние сме нови компании на пазарот и сме ин, па ви наплаќаат западни цени со балкански стандард. БК, Мекдоналдс, Доминос, КФЦ на запад се купуваат или кога немате многу пари а не ви се готви, или сакате нешто евтино и гадно кога сте пијани или не ви се чека многу. Не е проблем на запад да се платат 300 денари за БК, кога парите се заработуваат за пола саат работа. Ама толку пари, и замислете пример еднаш неделно. Некако не излегува математиката...

Пиците во Доминос се полни со адитиви кои се штетни по здравјето, а и цените им се ненормални, има пицерии као што се Јакомо, Мамма миа, и др, кои се со достава и се поефтини.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Знаејќи ја лошата состојба на вработеноста на младите во Македонија и слабата куповна моќ на тие што се вработени за просечна македонска плата не ми се верува дека одите во вакви ресторани и плаќате 300 денари за оброк во БК или 1000 денари за 2 фамилијарни пици во Доминос и по некое шише сок. Кога просечната плата е околу да речеме 12-15 000 денари според економистите на форумов, да дадете 5-10% од вашиот месечен приход за една вечер за нискоквалитетна храна е рамно на лудило. Ви продаваат храна со ексклузивитет демек еве дојдовме, ние сме нови компании на пазарот и сме ин, па ви наплаќаат западни цени со балкански стандард. БК, Мекдоналдс, Доминос, КФЦ на запад се купуваат или кога немате многу пари а не ви се готви, или сакате нешто евтино и гадно кога сте пијани или не ви се чека многу. Не е проблем на запад да се платат 300 денари за БК, кога парите се заработуваат за пола саат работа. Ама толку пари, и замислете пример еднаш неделно. Некако не излегува математиката...

Пиците во Доминос се полни со адитиви кои се штетни по здравјето, а и цените им се ненормални, има пицерии као што се Јакомо, Мамма миа, и др, кои се со достава и се поефтини.
Ај дека не можеш на уште една тема да го пишеш ова.

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Од локални сендвичари никад неам купено ама баш ништо грдо ми изгледа, од БК еднаш пробав и не ми се допадна, единствено од Mc Donalds можам да кажам дека многу повкусна беше храната и додека имаше кај нас често знаев да земам од оброците само што е ултра нездрава храна друг муабет тоа :/// но нема повеќе кај нас мк доналдс така што исхраната сега ми е сведена само на здрави продукти :D евентуално по некоја пица, тестенини а за сендвичи и сл. едно големо: НЕ и од Goodies еднаш пробав чисто за проценка чикен криспс, не ми се свиѓа уопште.

Kajgana Shop

На врв Bottom