Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.878
само за инфо. - Британскиот амбасадор во Софиjа, Џонатан Ален, потврдил вчера дека бугарски и романски грагани ке могат да работат свободно, без ограничување во UK од 31.12.2013 (capital.bg):

++++++++++

. . .
Обединеното кралство трјабва да отвори трудовија си пазар за б'лгари и рум'нци в следваштите години, но се појавиха притесненија, че ограниченијата ште се уд'лжат. Какво вс'штност можем да очакваме?
- Не знам зашто нјакој се опасјава от уд'лжаване. Законите са јасни, дерогацијата изтича на 31 декември 2013 г., което означава, че след 14 месеца ограниченијата отпадат и б'лгарските и рум'нски работници ште б'дат добре дошли да т'рсјат мјасто в Обединеното кралство.
++++++++++
pa konecno upm.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Англија ич не ми се свиѓа како држава повеќе преферирам Германија или Холандија. :icon_lol:

L

Luki Junior

Гостин
Англија ич не ми се свиѓа како држава повеќе преферирам Германија или Холандија. :icon_lol:
Дека работеш точно у Германија, ако не е тајна? може и ПП ако не е за пред сите.. Либерален сам со сите ставови.. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Das ist echt geil, wünsche ich dir viel Glück und Spaß in München.
Фала. подобро да те снајде (y) Не го владеам геманскиот најдобро, но потребен им е со добар англиски. Инаку почнувам во Fujitsu Siemens па ќе видиме како ќе почне.

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
nevi treba bugarski pasos akoste vredni ituka kenapraite pari aza setanje mozete slobodno so makedonski pasos netece med imleko tamu. rabota ikrevet ima tamu zivot nema tija kradat mladosta izdravjeto mene mie super tuka kaj sakam sokola si setam blicevi nema vosekoe qose

L

Luki Junior

Гостин
Фала. подобро да те снајде (y) Не го владеам геманскиот најдобро, но потребен им е со добар англиски. Инаку почнувам во Fujitsu Siemens па ќе видиме како ќе почне.
Ќе научеш, ич да не се секираш... Неоти и јас знам де, шлапам како ѓуптин, битно разбираме се перфектно.. :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Зименс е добра компанија, дават доста бенефиции как шо сам гледал тук там по нешто. И задолжително да идеш у БМВ Welt, закон е :vozbud::vozbud::vozbud:

gestapo271 Сегаде се праат пари, ама ногу од човеците им е прекуглава од провирајне низ иглени уши за да имат некаква основна живејачка. И протнувајнето не е загарантиран план за некаква сигурност. Џабе ти е политика, филозофија, и национал-патриотизам на празен мех....

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Колку време сега се чека за бугарски пасош?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ќе научеш, ич да не се секираш... Неоти и јас знам де, шлапам како ѓуптин, битно разбираме се перфектно.. :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Зименс е добра компанија, дават доста бенефиции как шо сам гледал тук там по нешто. И задолжително да идеш у БМВ Welt, закон е :vozbud::vozbud::vozbud:
Ќе имам време и за БМВ Welt 10 дена таму ќе се шлаам пред да почнам со работа. ;)
--- надополнето: 24 октомври 2012 во 12:51 ---
nevi treba bugarski pasos akoste vredni ituka kenapraite pari aza setanje mozete slobodno so makedonski pasos netece med imleko tamu. rabota ikrevet ima tamu zivot nema tija kradat mladosta izdravjeto mene mie super tuka kaj sakam sokola si setam blicevi nema vosekoe qose
Ама им тргнало денес сигурно им се расипало ферарито и немале пари да ги поправат.
Виница
Капиштец

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
Ќе имам време и за БМВ Welt 10 дена таму ќе се шлаам пред да почнам со работа. ;)
--- надополнето: 24 октомври 2012 во 12:51 ---

Ама им тргнало денес сигурно им се расипало ферарито и немале пари да ги поправат.
Виница
Капиштец
bmw 320 150ps fejslift ecar na avtoban

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
само за инфо. - Британскиот амбасадор во Софиjа, Џонатан Ален, потврдил вчера дека бугарски и романски грагани ке могат да работат свободно, без ограничување во UK од 31.12.2013 (capital.bg):

++++++++++

. . .
Обединеното кралство трјабва да отвори трудовија си пазар за б'лгари и рум'нци в следваштите години, но се појавиха притесненија, че ограниченијата ште се уд'лжат. Какво вс'штност можем да очакваме?
- Не знам зашто нјакој се опасјава от уд'лжаване. Законите са јасни, дерогацијата изтича на 31 декември 2013 г., което означава, че след 14 месеца ограниченијата отпадат и б'лгарските и рум'нски работници ште б'дат добре дошли да т'рсјат мјасто в Обединеното кралство.
++++++++++
Може ли некој да го преведе ова на македонски?

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Може ли некој да го преведе ова на македонски?
Велика Британија треба да го отвори пазарот на труд за Бугарите и Романците во следните години, но се појавија грижи дека ограничувањата ќе се продолжат. Што всушност можеме да очекуваме?
- Не знам зошто некој се плаши од продолжување. Законите се јасни, отстапувањето истекува на 31 декември 2013 година, што значи дека по 14 месеци ограничувањата отпаѓаат и бугарските и романските работници ќе бидат добредојдени да бараат место во Велика Британија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom