- Член од
- 2 октомври 2009
- Мислења
- 958
- Поени од реакции
- 238
Slikaj se so nego,
само овој го имам...и доволен ми е
Slikaj se so nego,
само овој го имам...и доволен ми е
а да почекаше 2058 за да ми реплицираш?Slikaj se so nego,
А вие не користите ситуациja да се изjaсните како бугари и то на цена да излажеш, за да добиете можност да избегате от РМ или за да возите подобра кола? Ние не даваме само и специално на вак пасоши.Некои други са без кичмата.Koлку сте очајни значи ..Користите ситуација за да утре искочите со листа дека Македонците се блгари..Мизерија сте.. И на еден бушман од Афричка џунгла му е јасно дека се вадат пасоши за работа на запад,а вие гниди на секој начин вршите пропаганда врз Македонците .. кои бескичмењаци сте човече
Интересно, како таа логика ти оди за туг пасош, ама не ти оди за името на државата. Никоj не си прави илузиjaта,дека ако дадеш пасош на некого, тоj си сменува свеста. Интересното е дека тези луге можат да изкористат тази можност да се зачуват по един или друг начин, но кога некоj побара помошт врз база на бугарскиот си пасош - вие дигате прашина,лепите етикетите. Интересно ми е како Бугариja прави геноцид и во Србиja и во Молдавиja и во Украjна... само вие зборувате за некаков геноцид, но продолжувате да си аплицирате. Интересни беха илузиите и зборовите- кога ке ни паднат визите за ЕУ, сите ке се откажат от бугарскиот си пасош, нема да се аплицира веке. Еве доjде и това време - видовме това не се деси.Не ме читаш добро.
Реков дека и нигериски пасош да извадам, останувам Македонец, зошто македонштината е нешто многу повеќе од туѓо државјанство и пасош. Така да, нема неконзистентност во самосвеста на Македонецот. Постојат само илузии кај бугарската држава дека со пасош купуваат Македонец и го претвораат во Бугар. Гладна кокошка...
Можеме само да ви забалгодариме на добрината (иако ја правите со геноцидни намери), што овозможувате на некои стотина илјади Македонци да живеат од приходи заработени во саканиот ни европејски сојуз и така да ја крепат македонштината.
А ако случајно бугарската држаа излезе со листа на Македонци кои зеле паспорти, немојте да чекате дека тие луѓе ќе застанат позади тоа па ќе бараат малцински права, партија и сл. глупости.
Проблемот е повеке икономскси и влиjaние,отколокото чисто политички.Грција нема да дозволи, согласно своите геополитички интереси во регионот, Република Македонија да стане членка на Европската Унија пред тоа да стане Србија.- изjaвила Дора Бакоjaни.
Истото ке те прашам - зашто македонците во БГ беха 20 000-50 000 во 1991-1992,кога бехте такмо излезли от СФРJ,а днес да не зборувам...?Зошто Македонците почнаа да земаат бугарски пасоши откако Бугарија стана членка на ЕУ??Што не земаа кога Бугарките се ебаваа за пар чорапи и доаѓаа на печалба во МК.
А???
Бугарија да не беше членка на ЕУ никој од МК немаше ни да помисли на земање бугарски пасош.
Бугарски пасоши зимаа луѓе од Македонија и пред Бугарија да стане членка на еу.. Нагло почнаа да зимаат Бугарски пасоши по 2001 година....Абе не бладај.Да не бевте во ЕУ, гратис пасоши да делевте по Мк никој немаше да зема.Сега го користите моментот да докажувате некакво си бугарско население во Мк.
Ајт...
Не сум чул Србите, Молдавците и Украинците да се жалат дека не ги признавате како народ.Интересно ми е како Бугариja прави геноцид и во Србиja и во Молдавиja и во Украjна... само вие зборувате за некаков геноцид, но продолжувате да си аплицирате.
Тие 35.000 македонски граѓани кои имаат бугарски пасоши се истите оние кои тоа го сторија за полесна купопродажба на авомобили или оние кои имаат намера или работат во странство, па не сакаат да бидат лимитирани. Си чул дека со македонски пасош можеш да престојуваш во евроунионистичка држава максимум 3 месеци? Кој работодавец од таму ќе сака да те вработи на три месеци?Интересни беха илузиите и зборовите- кога ке ни паднат визите за ЕУ, сите ке се откажат от бугарскиот си пасош, нема да се аплицира веке. Еве доjде и това време - видовме това не се деси.
Таа status quo ситуација е резултат на заверата скована меѓу Бугарија и Грција, за да го дораспарчаат она што остана од Македонија.Колкото повеке РМ седи во статус кво ситуациja, а Бугариja се развива,толкова поголема ке станува jaмата и побарувачката на пасоши...
па многу очигледно? А инаку грешка си за тоа, ја знам бар едно мој пријатели/познаници кои зеле бг пасош уште далеку пред бугарија да е членка на еу, за пример земам прв комшија, кука до кука сме, уште 2004та даде документи за бг пасош, и сад живи у францускојЗошто Македонците почнаа да земаат бугарски пасоши откако Бугарија стана членка на ЕУ??Што не земаа кога Бугарките се ебаваа за пар чорапи и доаѓаа на печалба во МК.
А???
Бугарија да не беше членка на ЕУ никој од МК немаше ни да помисли на земање бугарски пасош.
Твоjaта работа е - ако баба ми беше маж. Сме во ЕУ и работи АКО са во сферата на фантазиjaта. Пасоши започнаха да се зимат МНОГУ преди 2007-кога Бугариja влезе во ЕУ.Абе не бладај.Да не бевте во ЕУ, гратис пасоши да делевте по Мк никој немаше да зема.Сега го користите моментот да докажувате некакво си бугарско население во Мк.
Ајт...
Прво, во Украjна, Молдавиja и Србиja има бугари и те си аплицират за пасоши и им се дават врз база на изjaснуване како такви. Не сум чул тамо некоj да реве за геноцид. Па не сум и видел Украинци да лажат, за да добиjaт бугарски пасош.Не сум чул Србите, Молдавците и Украинците да се жалат дека не ги признавате како народ.
Тие 35.000 македонски граѓани кои имаат бугарски пасоши се истите оние кои тоа го сторија за полесна купопродажба на авомобили или оние кои имаат намера или работат во странство, па не сакаат да бидат лимитирани. Си чул дека со македонски пасош можеш да престојуваш во евроунионистичка држава максимум 3 месеци? Кој работодавец од таму ќе сака да те вработи на три месеци?
Таа status quo ситуација е резултат на заверата скована меѓу Бугарија и Грција, за да го дораспарчаат она што остана од Македонија.
Бугарија се развива?!
Поентата ми беше дека земаат буг.пасоши од економски интерес.Од 2001-ва година навака затоа што тогаш ЕУ ги укина визите за Бугарија а ние бевме во гето.па многу очигледно? А инаку грешка си за тоа, ја знам бар едно мој пријатели/познаници кои зеле бг пасош уште далеку пред бугарија да е членка на еу, за пример земам прв комшија, кука до кука сме, уште 2004та даде документи за бг пасош, и сад живи у француској
Од министрите во владата ви, па сѐ до просечните граѓани...И jaс не сум видел Бугарската држава да е рекла,дека не признава македонци.